Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: KRYPTOS - 'Thunderchild'


2022-08-13

A távol-keleti metalbanda a német AFM Records jóvoltából adta ki hatodik stúdióalbumát, a 'Force of Danger'-t. Erről jelent most meg a 'Thunderchild' című dal hivatalos videója:

A Kryptos ezúttal is pengeéles riffekkel, gyilkos szólókkal és dühös iker-gitár témákkal hozza vissza a köztudatba a heavy metal dicső napjait. A trendek jönnek és mennek, de a Kryptos hűen kitart az old-school feeling mellett, és büszkén nyomatja "true metal" zenéjét.

A Judas Priest, Iron Maiden, Thin Lizzy és Accept, valamint a Coroner és a Kreator által ihletett Kryptos hű marad gyökereihez, annak ellenére is, hogy az évek során kialakították sajátos identitásukat. A banda 1998-ban alakult, az indiai Bangalore-ban - azóta a helyi "heavy metal-forradalom" zászlóvivőiként tartják számon őket. A közel két évtized során a csapat mindeddig négy, nemzetközileg is magasan elismert albumot tett le az asztalra; eközben pedig a műfaj legnagyobb neveinek kíséretében több alkalommal bejárták Ázsiát és Európát is. Az első Kryptos lemez, a 'Spiral Ascent' a 2004-es megjelenés óta világszerte az egyik legkultikusabb underground metal-kiadvánnyá vált.

A banda 2008-ban kötött szerződést a kaliforniai Old School Metal Records-szal, és adta ki második, 'The Ark of Gemini' című albumát. Ezt követte az első európai körút (ők voltak az első indiai metalzenekar, akik ezen a kontinensen turnézhattak). A Kryptos később átigazolt a nevesebb AFM Records-hoz, és 2012-ben kiadta harmadik albumát, a 'The Coils of Apollyon'-t, ami az intenzív promóciónak köszönhetően még széleskörűbb hírnevet eredményezett a banda számára. 2013-ban színpadra állhattak a világhírű Wacken Open Air fesztiválon, egy évvel később pedig maga a Death Angel hívta meg őket egy közös európai turnéra.

Negyedik nagylemezük, a 'Burn Up the Night' 2016. szeptember 23-án jelent meg; ezután pedig közel három évet kellett várni az újabb anyagra. A Kryptos 2019-ben tért ismét vissza; méghozzá az ötödik sorlemezzel, ami az 'Afterburner' címet kapta. Újkori albumaik legfrissebbike, a 'Force of Danger' pedig 2021 őszén látott napvilágot; pontosabban október elsején!

Ahogy az várható, ezúttal is "neon-lovagokra, földönkívüli-támadásra, vámpír motoros bandákra, boszorkányüldözésre és mágiákra" kell számítani. "Egy dolog biztos: ez az új lemez visszahozza mindazt, ami dicsővé és halhatatlanná tette a ‘80-as éveket; méghozzá egy vérbeli retro, 'Painkiller' / 'Masters of the Universe'-találkozás formájában".

A 'Force of Danger' borítója és dallistája így néz ki:

01. Raging Steel
02. Hot Wired
03. Dawnbreakers
04. Thunderchild
05. Nighthawk
06. Omega Point
07. Force Of Danger
08. Shadowmancer

Az új albumot az AFM Records webshop-jában lehet megrendelni. Íme az első három ízelítő, a címadó dal, a 'Raging Steel' és a 'Hot Wired' című szám hivatalos videoklipje:

A 'Force of Danger' album rendelési infóit itt lehet megtalálni.

 

Klip-premier: KRYPTOS - 'Thunderchild'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás