Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Novemberben új szólóalbumot ad ki a legendás metal-énekesnő, Leather Leone - itt az új dal, a 'Who Rules The World'!


2022-10-21

A Chastain énekesnőjeként elhíresült Leather Leone az Steamhammer/SPV kiadóval kötött szóló-lemezszerződést.

Az amerikai metal-legenda, Leather Leone új lemezszerződése értelmében 2022. november 25-én megjelenhet az új szólóalbum, ami a 'We Are the Chosen' címet viseli (előrendelés itt).

A tracklista:
01. We Take Back Control
02. Always Been Evil
03. Shadows
04. Off With Your Head
05. We Are The Chosen
06. Tyrants
07. Hallowed Ground
08. Dark Days
09. Who Rules The World
10. The Glory In The End

Az új album első single-dala szeptember 23-án debütált ('We Take Back Control' címmel), és nem mellesleg ez az énekesnő első nyilvános nótája a 2018-as 'Leather II' album megjelenése óta.

Leone friss közleménye így szól: "Nagyon boldog vagyok, hogy leigazolt engem a világ egyik legbefolyásosabb rock / metal-kiadója. A cég menedzserét, Olly Hahn-t évek óta ismerem, de a szerződés konkrétan azután kötettett meg, hogy a Vicious Rumors-os Larry Howe felvetette az ötletet, be kéne mutatnom új dalaimat Olly-nak... akit aztán lenyűgözött, amit hallott - innentől pedig történelem az egész...".

Az új album létrejöttével kapcsolatban a következőket tette hozzá Leone: "A koronavírust megelőzően elég jól mentek a dolgok szólóbandám háza táján, de aztán félbe kellett szakítani és le kellett mondani minden turnét és stúdió-beosztást. Ekkor lépett a képbe jóbarátom, bandám gitárosa, Vinnie Tex, aki azt mondta: "Na most akkor a magunk kezébe veszünk mindent! Innentől fogva mi iránytjuk a dolgokat!"... Ezt követően szinte rögtön meg is született első új dalunk, a 'We Take Back Control', ami tulajdonképpen megalapozta az album többi részének irányzatát".

A legújabb single-dal, a 'Who Rules The World' dalszöveges videó formájában jelent meg. Íme a premier:

A 'We Are the Chosen' album dalai a neves lengyel Hertz Stúdióban (Behemoth, Vader, Hate, stb.) kerültek rögzítésre. A dalszerző és a producer maga Leather Leone és Vinnie Tex volt. A hanganyag végleges keverését és maszterizálását Woitek és Slawek Wieslawski végezte el; míg a lemezborító Marcelo Vasco (Slayer, Kreator, Testament) műve.

Leone így foglalta össze az új anyagot: "Számomra a 'We Are the Chosen' egy csodálatos szerelemgyerek - elmondhatatlanul büszke vagyok erre az albumra!".

Lentebb elérhető az első hivatalos album-előzetes, ízelítőképpen az előrendeléshez:

Leather Leone-t világszerte az úgynevezett "female power metal" stílus szülőanyjaként tartják számon. Karakteres, egyedi énekhangját olyan klasszikus Chastain albumokon tapasztalhattuk meg, mint a 'Mystery of Illusion', a 'Ruler of the Wasteland', a 'The 7th of Never', a 'The Voice of the Cult' és a 'For Those Who Dare'. A Leather-érás Chastain a '80-as években öt nagylemezt adott ki; ezt követően azonban a gitáros David T. Chastain és az énekesnő útjai különváltak. Az újjáegyesülésre végül 2013-ban került sor; 2016-ban pedig (25 év után) újra együtt állt színpadra a legendás zenészpáros.

Leone 2012-ben új projektet alapított, Sledge Leather néven. A banda első lemezét ('Imagine Me Alive') egy klasszikus Dio-dal, az 'Egypt' inspirálta, miután Leather és Sandy Sledge korábban ezt a számot dolgozta fel, egy tribute-kiadványra. A Sledge Leather formációnak hatalmas sikere volt: a rajongói követeléseknek eleget téve a banda nagyszínpadon adhatott koncertet a 2011-es német Keep It True fesztiválon.

Leone és a Chastian az újjáegyesülést követően két újabb nagylemezt ('Surrender to No One', 'We Bleed Metal') és egy válogatás-albumot (2017 - 'Chastainium') adott ki.

Leone saját szóló-projektje - ami szimplán a Leather nevet viseli - 1989-ben debütált (a 'Shock Wave' című albummal), majd közel 30 év után adta ki ennek folytatását (2018 - 'II'). Ez utóbbi lemezen - Leone mellett - Vinnie Tex gitáros, Thiago Velasquez basszer és Braulio Drumond dobos játszik.

 

Novemberben új szólóalbumot ad ki a legendás metal-énekesnő, Leather Leone - itt az új dal, a 'Who Rules The World'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás