Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [739. rész]


2022-09-21

Sikolyok a sír mélyéről...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 739. rész

ABATTOIR - 'Screams From The Grave'

Az Abattoir egy amerikai speed / power metal banda volt, amit 1982-ben alapítottak Los Angeles-ben. A nyolcvanas években két, kultikussá vált nagylemezt is kiadott a banda, de annak ellenére, hogy 1998-ban újjáalakultak, ezek folytatása hivatalos formában sosem született meg.

Az Abattoir első felvétele az 1983-as 'Metal Massacre IV' válogatáson szerepelt - ekkoriban még John Cyriis volt a banda énekese, aki később (a népszerűbbé vált) Agent Steel frontembere lett. Az Abattoir első basszusgitárosa Mel Sanchez, első gitárosa pedig Juan Garcia volt - később mindketten az Evildead tagjaként híresültek el. Nem mellesleg egy rövid ideig az L.A. Guns alapítója, (a 2014-ben elhunyt) Michael Jagosz is énekelt az Abattoir-ban, de az 1984-es debüt-albumon ('Vicious Attack') Steve Gaines, az 1986-os 'The Only Safe Place' albumon pedig Mike Towers énekelt.

Egyik érdekesség a banda kapcsán, hogy 1984. február 17-én és 19-én az Abattoir volt az előzenekar a Megadeth valahavolt legelső koncertjein.

Első körben 1983 és 1987 között működött az Abattoir; majd 1998 és 2005 között volt aktív a csapat. Ez utóbbi időszakban ismét Steve Gaines énekes és Mark 'The Shark' Caro gitáros volt a bandavezér. A 2000-es évben kiadott a csapat egy demó-anyagot, egy évvel később pedig egy 'No Sleep 'til Kalamazoo - Live!' című koncertalbumot, amit a michigani Kalamazoo-ban rögzítettek, a Classic Metal Festival színpadán, 2001 júniusában.

2004-ben kiadtak egy teljes értékű lemezzel felérő demó-anyagot, a 'From the Ashes'-t, amit eredetileg 'Evil Incarnate' címmel szándékoztak nagylemezzé alakítani, de ez végül soha nem valósult meg, mivel a rögzítés helyszínén, a D-Dog Stúdióban elvesztek a felvételek; másolata pedig senkinek nem volt... így csak a demó-dalok maradtak az utókornak.

Az Abattoir azóta többször is újjáalakult néhány koncert erejéig, de 2019 óta nem lehet hallani híreket a banda háza tájáról. Steve Gaines később a Pagan War Machine és a Dreams Of Damnation zenekarok élén tűnt fel; jelenleg pedig az Anger As Art frontembere. Ez utóbbi bandában dobol Rob Alaniz, valamint basszusgitározik Eric Bryan is, akik az Abattoir utolsó reinkarnációjának ritmus-szekciói voltak.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [739. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás