Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [740. rész]


2022-09-24

"Jókeresztény magyarok, ereszcsatorna és nemzethy hősök..."

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 740. rész

BEERZEBUB - 'Korrupt' (feat. Senior Hal, Jakab Zoli)

A Beerzebub egy mosonmagyaróvári hardcore / rap / groove metal banda, ami 2018-ban jött létre. Jelenleg a Lord BZB | Edem | Milán | Márky | Sudge felállással működik a csapat.

A Metal.hu kiadó hatáskörébe tartozó, erősen rendszerkritikus zenekar legutóbbi interjújában a következők hangzottak el a dalaik üzenetét illetően: "Ez az egész „kussolj” dolog bele van kódolva a társadalmunkba. Lehet, hogy ez még az oroszoknak köszönhető generációs probléma vagy korábbról ered, nem tudom. Az biztos, hogy jelenleg egy olyan rendszerben élünk, ahol kell végre, hogy nyíltan, akár agresszívebb hangnemben beszéljünk a rendszer hibáiról, mert az elfojtott gondolatok a legtöbb emberben csak gyűlnek és amikor egyszerre jön ki a frusztráció, akkor jönnek az ismert társadalmi problémák, amiket nem részleteznék [...] Egy olyan országban, ahol a szólásszabadságért felelősségre vonnak, vagy „elvisznek”, csak áldemokráciáról beszélhetünk. Hiába veri a hatalom a mellét".

Zenéjük legfőbb mozgatórugójáról pedig így nyilatkoztak: "A világ, amiben élünk. Minden napra, sőt minden percre jutna olyan moslékság az emberek által, ami létrehozhatna egy dühös Beerzebub dalt".

A Beerzebub legutóbb (2022 áprilisában) egy, 'A szavak ereje' című mini-albumot adott ki. "Az EP-re 5 új dal és egy feldolgozás kerül fel, melyek utóbbi két évünk politikai gondolataival, zenei hatásaival és a politikai elitnek címzett direkt üzenettel születtek".

A jövőre nézve pedig a következők a tervek Lord BZB elmondása alapján: "Szeretnék eljutni egy Bayer showba, ahol mindenki imádott Zsoltja beatboxolhatna a szövegeim alá. Láncra verve. Amúgy kitűzött végső cél nincs. Szeretünk lokálisan jótékonykodni, így ha már minden évben legalább egyszer tudunk egy segélykoncertet és egy nyilvános utcazenélést tartani a helyi Menedék Állatvédő Alapítványnak, már nem volt hiába a zenekar".

A Beerzebub dalai és albumai megtalálhatók a Bandcamp-en; bővebb infók és friss hírek pedig a Facebookon olvashatók.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [740. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás