Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Decemberben új szólóalbummal jelentkezik a SAGA ex-énekese, Rob Moratti - itt az új dal!


2022-10-25

A kanadai rock-énekes 'Epical' címmel jelentette be legújabb önálló albumát, ami december 9-én lát napvilágot, a Frontiers Music Srl jóvoltából.

Rob Moratti ötödik szólóalbuma az énekes első önálló kiadványa lesz a Frontiers szárnyai alatt. Az 'Epical' albumon Moratti jellegzetes ének-témái és -dallamai, valamint fülbemászó refrének és gazdag, precíz hangszeres megoldások dominálnak.

Az 'Epical' album olyan szempontból is kiemelkedő alkotás Rob karrierjében, hogy ezeket a dalokat néhány neves és legendás zenész, szerző és előadó társaságában alkotta meg a mester. Az illusztris névsort olyan klasszisok alkotják, mint Joel Hoekstra szólógitáros (Whitesnake, Iconic), Tony Franklin basszusgitáros (Blue Murder, The Firm, Whitesnake), Felix Borg dobos (és dalszerző), Fredrik Bergh billentyűs (és dalszerző), valamint Ulrick Lönnqvist, Steve Augeri és Pete Alpenborg.

A december 9-én megjelenő 'Epical' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Can I Hold You For A While
02. Masquerade
03. Nothing Left To Say
04. Valerie
05. Hold On
06. For The Rest Of My Life
07. Stay The Night
08. Love
09. Crash And Burn
10. You Keep Me Waiting
11. Strangers

A hanganyag produceri, mixer és egyéb hangmérnöki munkáit maga Rob Moratti végezte el.

Ízelítőképpen az album előrendeléséhez, lentebb elérhető az első single-dal / videoklip, a 'Can I Hold You For A While':

Újonnan megjelent a 'Love' című szám szöveges videoklipje is:

Rob meglehetősen változatos, színes karriert tudhat maga mögött. Elsőként saját alapítású bandájában, a Moratti-ban tűnt fel, a '90-es évek elején. 1995-ben adta ki első ('Desolation'), két évvel később pedig második ('Legends of Tomorrow') szólóalbumát. A későbbiekben a dallamos hard rocker Final Frontier együttes frontembere volt - ezzel a bandával 4 nagylemezt rögzített, melyek mind Európában, mind Ázsiában nagy sikereket arattak.

2008-ban Moratti-t választották meg a legendás prog-rock banda, a Saga énekesének, Michael Sadler távozása után. Ő énekelt a zenekar 2009-es 'The Human Condition' albumán, valamint a megjelenést követő turnékon. Sadler később visszatért a Sagába; így Rob egy újabb szóló-projektet indított, Victory elnevezéssel. A 'Victory' albumon - ami 2011-ben jelent meg, az Escape Music jóvoltából - egy meglehetősen impresszív felállás zenélt; kiegészülve Reb Beach-csel (Whitesnake, Winger) és Tony Franklin-nel (The Firm). A lemez ennek köszönhetően nagy siker lett világszerte.

Rob később felvett egy önálló tribute-albumot, fejet hajtva a legendás Journey zenekar előtt, ami gyerekkori nagy kedvence az énekesnek. A feldolgozás-lemez mindössze 1000 példányban jelent meg, ami rövid időn belül elkelt. Az énekes emellett közreműködött a Rage Of Angels 'The Devil’s New Tricks' (2016) című kiadványán, melyen még szélesebb körű tehetségéről tett tanúbizonyságot.

A 2016-os évben Rob felvette újabb szólólemezét, amit 'Transcendent' címmel látott el. Ezt követte két újabb szóló-anyag: a 2019-es 'Renaissance', majd a 2020-as 'Paragon' - ez utóbbi kettőt már az AOR Heaven kiadó gondozta.

További infók, friss hírek az előadóról: robmoratti.net

 

Decemberben új szólóalbummal jelentkezik a SAGA ex-énekese, Rob Moratti - itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás