Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FREDLÖS - februárban adja ki debütáló albumát az Entombed gitárosával felálló banda; itt az új klipes dal, az 'Otto'!


2023-01-11

A Fredlös zenekar - aminek tagja többek közt az Entombed gitárosa, Alex Hellid - február 10-én jelenteti meg bemutatkozó stúdiólemezét.

A Fredlös együttes 2021 tavaszán alakult meg, a Stockholm-tól Észak-Keletre fekvő Nortallje településen. A tagok közös egyetértésben, történelmi gyökereikhez hűen és a dark zene iránti kollektív rajongásukat erősítvén alkották meg ezt a projektet, amit alapvetően "epikus tájképek illusztrálnak, illetve súlyos gitár-témák és tradícionális hangszeres megoldások jellemeznek". A Fredlös zenéje dallamos, de ugyanakkor borongós és meglehetősen sötét is.

A Fredlös bemutatkozó nagylemeze 2023. február 10-én lát napvilágot, a Threeman Recordings kiadó, valamint a Fredlös Produktion és a Sound Pollution kiadók jóvoltából. Az albumon kilenc "sötét, súlyos és intenzív" nóta kapott helyet. Dalszövegileg főként a Középkor bizonyos témái és egyéb történelmi események fedezhetők fel a lemezen - mindez "az átlagember szemszögéből bemutatva". Stílusok tekintetében pedig, a teljesség igénye nélkül: metal, rock, folk, stb... "minden érzékelhető, ami a Nagyérdemű hallójáratait kielégítheti"!

A 'Fredlös' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Våt Varm Jord
02. Otto
03. Farsot
04. Missväxt
05. Fredlös
06. Uppror
07. Undergång
08. Deus
09. Requiem

Kedvcsinálóképpen az album előrendeléséhez, alább megtekinthető az 'Otto' című szám frissen megjelent videoklipje:

Ezt megelőzően megjelent a 'Farsot' és a 'Våt Varm Jord' című dalok hivatalos videója is:

A Fredlös felállását Robert Lindgren basszusgitáros, Tomas Karlson gitáros, Liv Hope énekes, Fredrik Danielsson gitáros, Victor Dahlin billentyűs, Alex Hellid gitáros és Iman Zolgharnian dobos alkotja.

 

FREDLÖS - februárban adja ki debütáló albumát az Entombed gitárosával felálló banda; itt az új klipes dal, az 'Otto'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás