Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [804. rész]


2024-02-15

A dél-európai rockzenei forradalom egyik zászlóvivő bandája szólal ma meg... méghozzá szavak nélkül!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 804. rész

TUBER - 'Chain Of Signs'

A Tuber egy instrumentális / progresszív rockbanda, ami a görögországi Krétáról származik. A 2010-es megalakulás a Nikos Gerostathos (dobok) / Yannis Gerostathos (gitár) testvérpár vezeti az együttest, aminek felállását Paris Fragkos (basszusgitár, produceri munkák) tette teljessé első körben. A triót később Yannis Artzoglou gitárossal bővítették ki.

A Gerostathos-fivérek az észak-görögországi Serres városában nőttek fel; a diákéveiket pedig Kréta szigetén, Rethymno-ban töltötték. Hivatalosan itt alakult meg a Tuber zenekar - eleinte duóként, majd Paris Fragkos csatlakozásával trióvá bővült, miután székhelyüket átették Serres-be a tanulmányaik végeztével.

Első felvételüket Fragkos saját stúdiójában (Parallel Universe) vették fel 2010-ben- Három évvel később, 2013-ban csatlakozott a bandához egy negyedik tag, Yannis Artzoglou gitáros. Addigra kiforrott a Tuber végleges hangzása: alapvetően instrumentális / progresszív rockzenét játszik a csapat, felvértezve erőteljes pszichedelikus / stoner rocker beütésekkel. Eleinte próbálkoztak dalszövegek írásával is, de később mégis úgy döntöttek, inkább instrumentális zenét prezentálnak, mivel azt szeretnék, hogy a közönségük a zenére, ne pedig a szavakra koncentráljon. Ettől függetlenül zeneileg olyan klasszikus előadók és albumok voltak hatással a bandára, mint a Pearl Jam 'Ten'-je, a Mogwai 'Mr. Beast'-je, a Wipers 'Over the Edge' albuma, vagy - a teljesség igénye nélkül - Michael Jackson, John Frusciante, Josh Homme, Kurt Cobain, stb...

A Tuber volt az egyik legelső banda, ami szerepet kapott Miguel Angel Cano Santizo rendező 2019-es dokumentumfilmjéban (Greek Rock Revolution), ami a modernkori görög rockzenei forradalmat mutatja be. 2020 emellett részt vettek egy 160 számot tartalmazó Bandcamp-válogatáslemezen, amit a leszboszi Moria menekülttáborban kiütött tűzvész áldozatainak emlékére állítottak össze.

A Tuber debütáló EP-je 2012-ben jelent meg. Ezt követte a nagysikerű, 2013-as nagylemez, a 'Desert Overcrowded'. 2016-ban egy koncertalbumot ('Live at Freak Valley') adtak ki, majd egy évvel később megjelent a második stúdióalbum, az 'Out of the Blue'. Aktuális nagylemezük, a 'Joyful Science' 2023 decemberében látott napvilágot; méghozzá digitális formában, LP-n és CD-n.

A Tuber összes eddigi kiadványa meghallgatható és megvásárolható a Bandcamp-en. Friss hírel és egyéb infók a Facebook-on olvashatók.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [804. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás