Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [833. rész]


2024-06-06

Ma egy újabb, méltatlanul elfeledett európai metalbandát elevenítünk fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 833. rész

HATRED - 'Seas Of Hatred'

A Hatred egy görög power metal együttes volt, ami 1995-től nagyjából 2004-ig működött.

A Hatred zenekart 1995 májusában alapította a gitáros Leonidas és a basszusgitáros Iraklis Deligiorgis (akik testvérek), valamint Kostas Vasiliou énekes. 1995 nyarán felvették első dalukat, ami a Cries In The Silence címet kapta. Ebben a dalban - ami hivatalos formában sosem jelent meg - egy session-dobos, Jim Mimidis jutott szerephez.

1995 szeptemberében Nikos Tsilikoudis dobos és Stelios Papazoglou gitáros is a banda hivatalos tagjává vált. Decemberban Kostas Vasiliou-t leváltotta Michalis Tikopoulos énekes-billentyűs. Az új felállás 1996 áprilisában vette fel az első demó-anyagot, ami a 'Secret Fairy Tales' címet kapta (a munkálatok a thesszaloniki Rock Sound Stúdióban zajlottak). 1996 szeptemberében aztán Nikos és Stelios kiszállt a csapatból - helyüket Lefteris Nasos gitáros és Vasilis Gantsios dobos vette át.

1997 áprilisában a Hatred bevonult a Kavala-beli Rainbow Stúdióba, ahol felvették bemutatkozó, 'Eternal Rest In Peace' című nagylemezüket. Ez az album végül 1998 februárjában jelenhetett meg.

1999 szeptemberében a Deligiorgis-fivérek kiléptek a bandából. Ez egyébként is egy meglehetősen nehéz időszak volt a banda számára, mivel Görögországban minden tagot besoroztak katonának. Miután visszatértek a civil életbe, már csak Lefteris és Michalis marad a zenekar hivatalos tagja - ők ketten rögzítették a második Hatred albumot, ami 'Dark Trauma' címmel látott napvilágot 2003-ban, az NMC Music kiadó jóvoltából.

Ezt követően semmit nem lehetett hallani a Hatred-ről; az elkövetkező év folyamán csendben feloszlott a csapat.

Lefteris Nasos gitáros később a Windfall zenekarban tűnt fel, a Deligiorgis-fivérek társaságában. Ez utóbbi két zenész pedig később megalapította a női frontemberrel felálló, mindmáig aktívan dolgozó Rage Of Romance együttest.

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [833. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás