Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [840. rész]


2024-07-03

Túl a sebeken...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 840. rész

BLAZE OF PERDITION - 'Przez rany'

A Blaze Of Perdition egy lengyel black metal banda, ami 2004-ben alakult Perdition néven. 2007-ben változtatták meg nevüket Blaze Of Perdition-re. Első körben két nagysikerű stúdiólemezük ['Towards The Blaze Of Perdition' (2010), 'The Hierophant' (2011)], két EP-jük, és több split-albumuk jelent meg. 2013 októberében adták ki következő, Devathron-nal közös mini-albumukat, a Third Eye Temple kiadó jóvoltából; rá egy hónappal azonban történt egy végzetes kimenetelű tragédia, aminek következtében a csapat basszusgitárosa, Wojciech "Ikaroz" Janus (23) életét vesztette; énekese, Pawel "Sonneillon" Marzec pedig élet-halál közti kómába esett.

Az énekes hosszú ideig tartó felépülése után azonban 2015-ben végre megújult erővel térhetett vissza a Blaze Of Perdition: 2015-ben kiadták 'Near Death Revelations' című albumukat, ami - ahogy azt a címe is elárulja - a tragikus incidens során tapasztalt újjászületést mutatja be; méghozzá egy sötét és enigmatikus hangzású black metal-ópusz révén.

Megkoronázván fennállásuk egy évtizedét - melynek során mindvégig a sötétség és a halál házasságát méltatták -, és folytatván 2015-ben megjelent albumuk, a 'Near Death Revelatons' vonalát, a Blaze Of Perdition egy 2017-ben egy újabb, 45 perces ópusszal állt elő: következő nagylemezük, a 'Conscious Darkness' 2017 őszén jelent meg.

Az újabb bejelentésre újabb két évet kellett várni: 2019 elején a banda az Agonia Records-tól átigazolt a Metal Blade kiadóhoz; egyúttal pedig elárulták: ötödik stúdióalbumuk 2020. február 14-én lát napvilágot, 'The Harrowing of Hearts' címen. Az előzetes közlemény szerint ez volt a banda valahavolt "legdurvább, legdinamikusabb, és egyben legkidolgozottabb" albuma.

Ezt követően további négy évet kellett várni az új nagylemezre (lévén a két bandavezér, az énekes S. és a gitáros XCIII másik bandáikra - Mānbryne, Piołun - fókuszáltak): a Blaze Of Perdition hatodik sorlemeze, az 'Upharsin' 2024. április 19-én jelent meg, szintén a Metal Blade kiadó jóvoltából. Az új album ezúttal teljes egészében lengyel nyelven íródott, és alapvetően a bandától megszokott, "sötét és pesszimista hangzás" fedezhető fel rajta; annyi különbséggel, hogy az új dalok a korábbiakhoz képest "ortodoxabb, tradícionálisabb felfogásban" íródtak.

"Az 'Upharsin' albummal az volt a célunk, hogy felnyissuk az emberiség kollektív sebeit. Ezek a dalok tehát az emberek mindennapos, állandósult küzdelmeit, szenvedéseit mutatják be... vagyis hogyan hat az életünkre a vallás, a politika, és minden ehhez hasonló, amit ránk erőltetnek. Azt boncolgatjuk továbbá, miért nem vagyunk képesek a múlt hibáiból tanulni, és miért zuhanunk bele mindig ugyanabba az erőszakos és borzalmas körforgásba. Minden bizonnyal ez az eddigi legrealisztikusabb koncepciónk - jelen esetben a korábbiakhoz képest jóval kevesebb spirituális téma fedezhető fel; annál inkább megmaradtunk a földhöz ragadott, valóságos problémáknál..." - közölte a banda.

További infók a zenekarról, az albumokról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/blazeofperdition

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [840. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás