Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

STÖNER - koncertalbummal jelentkezik a desert-rock szupergroup


2024-07-10

'Hittin' the Bitchin' Switch' címmel október 11-én jelenik meg a Stöner nevű, Brant Bjorkés Nick Oliveri által alapított desert-rocker all-star együttes első koncertalbuma.

A Stöner zenekar első liva-albuma, a 'Hittin' the Bitchin' Switch' - amit a Heavy Psych Sounds kiadó gondoz - Olaszországban került rögzítésre, a Treviso-beli Altroquando klubban, ahol elhangzottak a Stöner legjobb nótái, valamint két klasszikus Kyuss-dal (Gardenia, Green Machine) feldolgozása is.

A koncertlemez borítója és dallistája így néz ki:

01. A Million Beers
02. Party March
03. The Older Kids
04. Rad Stays Rad
05. Evel Never Dies
06. Night Tripper vs No Brainer
07. Stand Down
08. Own Yer Blues
09. It Ain’t Free
10. R.A.M.O.N.E.S.
11. Tribe – Fly Girl
12. Strawberry Creek
13. Nothin’
14. Gardenia (Kyuss cover)
15. Green Machine (Kyuss cover)

Ízelítőképpen a kiadvány előrendeléséhez (amit itt lehet leadni a különféle változatokra), lentebb elérhető a Green Machine feldolgozásának hivatalos klipje:

A Stöner zenekarban Brant Bjork desert-stílusa vegyül Nick Oliveri punk-attitűdjével, és ütős, pörgős rockzenével. Ez a két zenész - akiket elsősorban a veterán Kyuss-ból ismerhet a közönség - kétségkívül a desert-rock mozgalom leglegendásabb alakja; a Stöner zenekar pedig ennek a műfajnak a legfrissebb manifesztuma. A trió felállása Ryan Güt dobossal egészül ki.

A Stöner debütáló albuma stílszerűen 'Stoners Rule' címmel látott napvilágot 2021. június 25-én, a Heavy Psych Sounds kiadó jóvoltából. Ugyanez a cég dobta piacra a csapat második albumát kevesebb mint egy év elteltével. A második nagylemez a 'Totally...' címet kapta. Mindkét album magában foglalja mindhárom zenész múltját és örökségét, valamint a desert-rock műfaj valódi lelkületét. A Stöner zenéjéből megtudhatjuk, "hogyan kell motorral közlekedni a Mojave-sivatag poros útjain, ahonnan annak idején az egész desert-mozgalom elindult. Brant vokáljai továbbá klasszikus színezetet adnak Oliveri és Güt hipnotikus ritmusainak és blues-os riff-hátterének".

A Stöner Facebook-oldala itt érhető el.

 

STÖNER - koncertalbummal jelentkezik a desert-rock szupergroup
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás