Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [841. rész]


2024-07-10

Így szól a gyűlölet erejének zenei megtestesülése...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 841. rész

WAXEN - 'Holocaust Lights'

A Waxen egy háborús és okkult témákkal foglalkozó, amerikai black metal projekt, aminek egyetlen tagja Toby Knapp énekes / gitárvirtuóz. Knapp neve az amerikai metal-színtéren senkinek nem ismeretlen: a zenész nevéhez olyan projektek fűződnek, mint az Onward, az Affliktor, a Bleeding Ground, a Darken, a Defile, a Evil Incarnate, a Knapp/Johansson, a Seance, a Tartarus, a Where Evil Follows, a Witchcraft Coven, a Godless Rising vagy a Kilpatrick/Knapp.

Toby Knapp pályafutását a Forced Religion nevezetű extrém metal bandában kezdte, de saját black metal bandákkal is rendelkezik, és alapítója / gitárosa / producere volt a Darken, illetve az Onward zenekaroknak, valamint szólóban is aktívan alkot. A Waxen zenekart 2004-ben hozta létre, és mindeddig 6 nagylemezt adott ki e projekt színeiben (az első, 'Fumaron' című lemez 2006-ban; a legutóbbi, 'Die Macht von Hassen' című stúdióalbum pedig 2023-ban látott napvilágot).

A Waxen-t foglalkoztató Moribund Records kiadó hivatalos közleménye szerint Knapp "sötét és zord hangulatú Waxen-albumokat készít, melyek stílusilag magukban foglalnak mindent, amiről a Watain és a Leviathan ismeretes; de persze ezeken nagy mértékben képviselteti magát Toby jellegzetes gitár-művészete is. A Waxen kétségkívül új sztenderdeket állított a nemzetközi extrém és black metal-színtéren".

Knapp így foglalja össze a saját művészetét a Waxen színeiben: "Érzésem szerint ebben a projektben benne van minden, amit eddig műveltem zenei tekintetben. Annak ellenére, hogy a lemezeim gyökerei a tradícionális black metal műfaj felé hajlanak, mindenféle, rám nagy hatással bíró stílus felfedezhető rajtuk; lévén nem az volt a célom, hogy kitöröljem a teljes múltam, ami műfajilag javarészt ‘black’ jelzővel illethető... Mondhatnám úgy is, hogy Jimmy Page-et ötvözöm az Abigor-ral, Yngwie Malmsteen-t keverem a Dissection-nel, vagy épp a King Crimson-t forrasztom egybe a korai Slayer-rel. Őrületes muzsikáról van tehát szó. Zenei karrierem ezen pontján ugyanis nem számít semmit a kritikai elismerés, sem a népszerű fogadtatás. Ez szintiszta muzikális expresszió. Emellett van hétköznapi munkám, ami egyébként sok időmet elvesz; ezek pedig olyan albumok, melyekért szívesen feláldoztam számtalan éjszakámat. Zenei szempontból még nagyon sok mondanivalóm van, és úgy látom, erre kíváncsiak is az emberek; ezért folytatom a jövőben is a dolgot...".

Egyéb infók és friss hírek a Waxen háza tájáról: www.facebook.com/TOBYKNAPP13

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [841. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás