Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ORIGIN - új videoklipe az 'Unparalleled Universe' albumról: 'Infinitesimal To The Infinite'

2017-09-04
Az extrém / technikás death metal műfaj észak-amerikai királyai június 30-án adták ki új lemezüket, Európában az Agonia Records; az USA-ban pedig a Nuclear Blast Records jóvoltából.

Az Origin az elmúlt 20 év során megállás nélkül intézett könyörtelen támadásokat, a technikás death metal, a grindcore és a végtelen groove-ok nevében. Vadonatúj, 2017-es albumuk, az 'Unparalleled Universe' formájában most egy újabb epikus, meglepetésekkel teli mesterművet tett le az asztalra Paul Ryan gitáros-vokalista, John Longstreth dobos, Mike Flores basszusgitáros és Jason Keyser énekes.

"Természetesen ez az album is úgy szól, ahogy az Origin-nak szólnia kell, de ezesetben olyasvalamivel készültünk, amivel korábban még nem találkozhattatok az albumainkon" - nyilatkozta Ryan. "Számomra ez a kollekció önmagunk reflekciója. Leginkább egy akciófilmhez tudnám hasonlítani ezt az egészet: míg korábbi lemezeink az elejétől a végéig tele voltak akcióval, most az alap-ötlet még nagyobb mélységet, dinamikát kapott. Filmes szóhasználattal leginkább úgy mondanám: ezúttal van némi cselszövés a dologban...".

Az Origin már három évvel ezelőtt lekezdte gyűjteni az ötleteket az 'Unparalleled Universe' dalaihoz. Legutóbbi, hatodik albumuk, a 2014-es 'Omnipresent' (amiről bővebben itt írtunk) egyenesen a Billboard 'Heatseekers' toplitájának első 10 helyezettje között landolt; és világszerte pozitív kritikákat kapott a metal-sajtóból. A banda az elmúlt néhány évben sikeres turnékat bonyolított le többek közt az Aborted, az Exhumed, az Immolation és a Marduk társaságában; illetve kétszer is végigvitték a neves Summer Slaughter turnét (2009-ben és 2014-ben). Tavaly a Belphegor előzenekaraként járták a világot - ezen körút közepette szabadították rá a közönségre aktuális, 'Accident And Error' című single-dalukat.

"Az új riffek általában a turnékon születnek - rendszeresen a hátsó zsebemben hordom őket" - poénkodik Ryan. "Nálam ez tényleg így működik. Valahogy így állt össze ez a remekmű is, amit 'Unparalleled Universe'-nek hívnak - ettől függetlenül ez a lemez azonban új érát fémjelez az Origin történetében. Természetesen továbbra is death metal dalokat írunk, de itt új dimenziók kerültek a látószögünkbe".

Az 'Unparalleled Universe' felvételei és keverése a Chapman Stúdióban zajlott, 2017 februárjában, a banda állandósult hangmérnök partnere, Robert Rebeck (Tech N9ne) közreműködésében. A csapat 10 vadonatúj, eredeti dalt, valamint egy Brujeria-feldolgozást ('Revolución') rögzített a lemezre, aminek maszterizálását márciusban végezte el Colin Marston a Thousand Caves Stúdióban (Altar Of Plagues, Jarobe, Krallice). A borítót Filip Ivanovic (Dismember, Cryptopsy, Gorguts) tervezte.

A tracklista:
01. Infinitesimal To The Infinite
02. Accident And Error
03. Cascading Failures
04. Mithridatic
05. Truthslayer
06. Invariance Under Transformation
07. Dajjal
08. Burden Of Prescience
09. Unequivocal
10. Revolucion

Ízelítőképpen alább elérhető az 'Accident And Error' című szám 360°-ban forgatható szöveges videója, valamint annak hivatalos playthrough-klipje, plusz a 'Cascading Failures' hasonló kisfilmje. Szeptember elején megjelent az 'Infinitesimal To The Infinite' című szám Jeffrey Sisson által rendezett videoklipje is - tulajdonképpen ez a banda első hivatalos zenei klipje közel 10 éven belül.

A lemez megrendelhető digipak CD-n, limitált box-szettben (sörbontóval, zászlóval és bónusz CD-vel kiegészítve), valamint digitálisan és többféle színű bakeliten. A rendeléseket itt lehet leadni.

A lemez megjelenésének napján közzétette a 'Truthslayer' dal dobos playthrough-videóját is:

Alább elérhető az album munkálatait összefoglaló videó-sorozat első két része:


ORIGIN - új videoklipe az 'Unparalleled Universe' albumról: 'Infinitesimal To The Infinite'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.