Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a friss klip Devin Townsend új, 'Empath' című albumáról!

2019-09-17
A kanadai multi-instrumentalista és bandája március 29-én dobta piacra új nagylemezét.

Devin Townsend az elmúlt években saját kreativizmusának sorsát irányítván ért el hatalmas sikereket. Nemrégiben például megjelent egy DVD-je, amire a teltházas Royal Albert csarnokbeli koncert került fel, de bátran említhetjük a 2012-es 'Retinal Circus' albumot, vagy a tavalyi évben kiadott 'Ocean Machine' nagyzenekari koncert-DVD-t is, mint a zenész karrierjének fénypontjai. Mindez vezetett Townsend legújabb stúdióalbuma, az 'Empath' elkészültéhez. Az új nagylemezzel Devin ismét meghatározza önmagát, mint mindenféle műfajon kívül álló zenei erő.

Az 'Empath' albumon Devin összes, rajongók által ismert (és azon túli) muzikális stílusa felvonul, egyben... A magas szintű kreativitást és dalszerzői készséget tükröző 'Empath' lényege, hogy a hallgatóság érezze és tapasztalja a zenei emóciók változatosságát. Mesterünk olyan erős dinamikával és intenzív érzelmekkel telten alkotta meg ezt a művet, mint amire senki más nem képes a színtéren.

Devin mellett nem más tűnik fel ezen az albumon, mint Frank Zappa tanítványai, Mike Keneally zenei rendező és Morgan Ågren (Mats And Morgan, Fredrik Thordendal); valamint Anup Sastry (Monuments, Periphery), Samus Paulicelli (Decrepit Birth, Abigail Williams), Nathan Navarro, Elliot Desagnes, Steve Vai, Chad Kroeger, Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval, Ryan Dhale és az Elektra női kórus.

Az 'Empath' megjelent limitált dupla digipak CD-n (egy teljes lemeznyi bónusz dallal kiegészítve), sztenderd jewelcase CD-n, 180 grammos dupla gatefold LP-n, exkluzív box-szettben és digitális változatban, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Castaway
02. Genesis
03. Spirits Will Collide
04. Evermore
05. Sprite
06. Hear Me
07. Why
08. Borderlands
09. Requiem
10. Singularity Part 1 - Adrift
11. Singularity Part 2 - I Am I
12. Singularity Part 3 - There Be Monsters
13. Singularity Part 4 - Curious Gods
14. Singularity Part 5 - Silicon Scientists
15. Singularity Part 6 - Here Comes The Sun

Az első single-dal, a 'Genesis' alább megtekinthető hivatalos videoklip formájában:

Alább megtekinthető az 'Evermore' című szám "epikus" videoklipje is:

Szeptemberben megjelent a 'Why?' című szám hivatalos klipje is:

Az album bejelentését Townsend az alábbi videóban eszközölte:

A lemez stúdiós munkálatai összefoglaló videó-sorozat első része itt érhető el, a digitális album hivatalos "kicsomagoló videójával" egyetemben:

Az európai lemezbemutató turné első állomásai novemberi kezdettel kerülnek megrendezésre. Az eddig ismeretes dátumok listája itt érhető el.

Korábbi hír, hogy a Devin Townsend Project 2017. szeptember 22-én ünnepelte klasszikus albuma, az 'Ocean Machine: Biomech' 20. évfordulóját, aminek alkalmából egy speciális koncertet adott a banda Bulgáriában, a világhírű plovdivi Római Színházban; méghozzá a helyi Nemzeti Nagyzenekar közreműködésében. Amellett, hogy az est folyamán teljes egészében elhangzott a szóba forgó album, néhány további dal is felcsendült Townsend diszkográfiájából, a rajongók kérései alapján válogatva.

Az ünnepi koncert felvétele 'Ocean Machine – Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv' címmel jelent meg 2018. július 6-án, többkülönféle változatban - köztük egy limitált deluxe, 3CD/2DVD/Blu-Ray artbook pakk (tele számos extrával), valamint egy "special edition" 3CD/DVD digipak.

Devin Townsend így nyilatkozott: “Plovdiv városa és konkrétan ez a koncertfelvétel rengeteget jelent nekem; tulajdonképpen egy bizonyos éra végét, és egy új kezdetét fémjelzi. Lévén éppen egy végtelenül intenzív turné-éven voltunk túl, ez a műsor elmondhatatlan mennyiségű vért, verejtéket és könnyet igényelt; de a végeredmény mondhatni minden tekintetben több évtizedes munkám hű tükre lett. Az ‘Ocean Machine‘ album 20 évvel ezelőtt jelent meg. Lévén Marty [Chapman, a dobos, aki 2014-ben hunyt el] sajnos már nincs köztünk, csak az eredeti basszusgitáros, John ‘Squid’ Harder-t tudtam meghívni egy közös performanszra, de így is roppantul emlékezetes élményen vagyunk túl. Egy régi város, azon belül is egy ősi színház... részemről igen sok mérföldkő egyesült ezen az estén; és erre nagyon-nagyon büszke vagyok. Nem is beszélve azokról az emberekről, akik hozzájárultak e projekt kiteljesítéséhez: a banda és a nagyzenekar zenészei, a helyi stáb, a menedzsment, a művészek, a filmkészítők, és elsősorban persze a közönség... Ti tettétek ezt az éjjelt igazán intenzívvé és felejthetetlenné! Még egyszer mondom, ez egy rendkívül különleges felvétel számomra - remélem, ti is élvezni fogjátok. Szeretet és fény...“.

CD / DVD 1 (rajongók által összeállított best-of szettlista)

01 – “Truth”
02 – “Stormbending”
03 – “Om”
04 – “Failure”
05 – “By Your Command”
06 – “Gaia”
07 – “Deadhead”
08 – “Canada”
09 – “Bad Devil”
10 – “Higher”
11 – “A Simple Lullaby”
12 – “Deep Peace”

CD / DVD 2 (a teljes 'Ocean Machine' album)

01 – “Seventh Wave”
02 – “Life”
03 – “Night”
04 – “Hide Nowhere”
05 – “Sister”
06 – “3 A.M.”
07 – “Voices In The Fan”
08 – “Greetings”
09 – “Regulator”
10 – “Funeral”
11 – “Bastard”
12 – “The Death Of Music”
13 – “Things Beyond Things”

A kiadványra itt lehet leadni a rendelést.

Az első hivatalos ízelítő a 'Truth' című szám performansz-klipje. Íme a premier:

Később megjelent a 'Regulator' és a 'By Your Command' videója is:

A kiadvány speicális változatának "kicsomagoló" videója itt tekinthető meg:

Szintén korábbi hír, hogy Devin Townsend 2018. június 8-án kiadott egy epikus LP-kollekciót is. Az 'Eras' címet viselő pakk a Devin Townsend Project 2009 és 2011 között megjelent kiadványait foglalja össze. A 7 LP-t tartalmazó szettben megtalálhatók például a 'Deconstruction' és a 'Ghost' című albumok is - ezek most először jelentek meg bakeliten. Természetesen minden egyes például dupla, 180 grammos lemezen, remaszterizált formában, kibővített szövegkönyvvel, bónuszokkal kiegészítve látnak napvilágot. A 2000 példányszámra limitált pakkról bővebb infókat itt lehet találni.


Itt a friss klip Devin Townsend új, 'Empath' című albumáról!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.