Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Koronavírus áldozata lett a RIOT egykori gitárosa, Lou A. Kouvaris

2020-03-30
A legendás Riot együttes eredeti gitárosa, Lou A. Kouvaris a koronavírus-járvány okozta fertőzés (COVID-19) komplikációjának áldozata lett.

Lou A. Kouvaris - aki az első, 'Rock City' (1977) című Riot albumon gitározott, valamint a 'Narita' (1979) lemez egyes dalait szerezte - hivatalosan is a koronavírus-betegség következtében hunyt el. A Riot menedzsere, Giles Lavery elmondta, hogy a 65 éves zenész egy héten keresztül küzdött a vírussal, Long Island-i (New York) otthonában, de az végül legyőzte szervezetét.

A görög származású Kouvaris 2020. április 20-án ünnepelte volna 66. születésnapját. Pályafutása során olyan zenekarokban is megfordult, mint a Diamond, a Faded Blue, a Harlequin, a Prism, a Satelite, a Smoke, a Special Forces, a Sweetalk és a The Hots.

Kouvaris 2019-ben tűnt fel újra a színtéren; méghozzá egy Riot Act nevezetű bandában, amiben mellette a Riot egykori tagjai szerepeltek - köztük Rick Ventura gitáros, Don Chaffin énekes, Claudio Galinski dobos és Paul Ranieri basszusgitáros. A Riot Act első koncertjét január 15-én rendezték meg, a Metal Hall of Fame 2020 ünnepség keretében. Kouvaris a rendezvényt követően elmondta a The Metal Voice magazinnak, hogy "a banda jelenleg azon dolgozik, hogy az első három Riot album - 'Rock City', 'Narita' és 'Fire Down Under' - dalait újra felvegye; emellett pedig egy vadonatúj dalokból álló albumot rögzítsen, és a jövőben rendszeresen turnézzon"... 

Kouvaris Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.