Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

12 év után új albumot ad ki a MANTIC RITUAL - hallgasd meg az új számokat!

2022-09-02
A Pittsburgh-beli Mantic Ritual együttes az M-Theory Audio kiadóval kötött új lemezszerződést.

A Mantic Ritual 2020-ban alakult újjá; méghozzá az eredeti tagokkal - Dan Wetmore énekes-gitáros, Jeff Potts gitáros, Ben Mottsman basszer, akik eredetileg 2008-ban hozták létre a projektet -, valamint egy új dobossal, Carlos Cruz-zal (Warbringer, Exmortus, Hexen). A reformálódott csapat új lemezszerződést kötött; mégpedig az M-Theory Audio kiadóval, mely cég immáron piacra dobta a banda régóta várt, második lemezét; a 2009-es 'Executioner' album folytatását.

Az új anyag egy hatszámos EP, ami a 'Heart Set Stone' címet viseli, és CD-n, limitált kazettán, valamint digitális formában jelent meg a világ minden táján, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Life As Usual
02. Crusader
03. Heart Set Stone
04. Race Against Time
05. Black Funeral
06. Cross Me Fool

"Helló mindenki; itt Dan Wetmore, aki 10 éven belül az első Mantic Ritual-hírrel jelentkezik! Újra összeálltunk és egy új EP-t adtunk ki; emellett pedig szerződést kötöttünk az M-Theory Audio kiadóval! Több mint 12 eredeti, új nótát írtunk meg - nagyjából ezek lesznek egy esetleges, jövő évben megjelenő nagylemez dalai. Egyébként nem vesszük félvállról a Mantic Ritual újjáélesztését; minden tekintetben igyekszünk felülmúlni debütáló albumunkat, az 'Executioner'-t. Az új dalokkal hűek maradunk gyökereinkhez, melyek a heavy metal, a thrash, a speed és a punk zene talajának mélyén keresendők. Ez a vérünkben van, és most újra eljött az idő, hogy megosszuk mindenkivel. A Mantic Ritual izgatottan áll munkába az M-Theory Audio oldalán! Üdv mindenkinek!".

Alább elérhető két új dal, a 'Life As Usual' és a 'Crusader' hivatalos videoklipje:

A Mantic Ritual - elsőként felvezetvén a régóta várt stúdiólemezt - 2022 januárjában kiadta 12 éven belüli első számát, a 'Crusader'-t. Az új dal digitális single formájában, valamint limitált bakeliten (300 példány) érhető el - ez előbbi változat A-oldalán a címadó dal, B-oldalán pedig a 'Black Funeral' című Mercyful Fate-klasszikus szerepel.

Dan Wetmore gitáros-énekes év elején így szólt: "Boldogan jelentem be, hogy megjelent az első Mantic Ritual-anyag a 2009-es debütáló lemez óta. Elég hosszú idő telt el azóta, de a metal lángja egy pillanatra se aludt ki. Habár egyelőre még várni kell a nagylemezre, de addig is kisebb dózisokban adagoljuk nektek az új anyagot. Ez a kislemez csak egy apró ízelítője mindannak, amire számítani kell az 'Executioner' méltó folytatása esetében. Thrash, death és punk - ezeket a műfajokat ötvöztük ebben az ütős nótában!".

Íme a 'Crusader' dal audió-változata, valamint a fentebb említett Mercyful Fate-feldolgozás premiere:

 

12 év után új albumot ad ki a MANTIC RITUAL - hallgasd meg az új számokat!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.