Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új videoklip a Kamelot és Pain Of Salvation tagok alkotta PHILOSOPHOBIA zenekartól: 'I Am'!

2022-08-30
A Sensory Records igazolta nemrég le az új progresszív metal bandát. A Philosophobia 2022. június 24-én, pénteken jelentette meg bemutatkozó albumát.

2007-ben két jóbarát, Andreas Ballnus (Perzonal War) és Alex Landenburg (Kamelot, Cyhra, Mekong Delta) úgy döntött, közösen megalkotnak egy koncepcionális prog-metal albumot. Néhány demó elkészítése után váratlan fordulat következett: Landenburg-ot bevették a legendás Annihilator zenekar soraiba; Ballnus pedig az egykori Iron Maiden énekes Paul Di'Anno bandájának gitárosa lett. Lévén mindketten világkörüli turnékra szerződtek, közös progos kalandozásaikat szabadidő híján el kellett halasztaniuk.

2018-ban Ballnus felkereste Kristoffer Gildenlöw-öt (ex-Pain Of Salvation, Kayak) egy általa szerzett könyv kiadásával kapcsolatban. A két tehetséges zenész rögtön jóbaráttá vált; Kristoffer így hozzájutott azokhoz a demókhoz, amiket Ballnus és Landenburg rögzítettek 10 évvel korábban. Kristoffer-t lenyűgözte a dalszerzés és a dalok minősége - ebben a pillanatban meg is született a Philosophobia zenekar, melynek felállását a későbbiekben Tobias Weißgerber billentyűs és Domenik Papaemmanouil (Wastefall) énekes tette teljessé. Egyúttal, 2020-ban megkezdődtek az új banda debütáló albumának munkálatai is.

A Philosophobia zenekar a Lasers Edge prog-metal műfajban utazó leányvállalata, a Sensory Records hatáskörébe tartozik, és immáron ki is adta debütáló albumát. A 2022. június 24-én megjelent lemez egyik érdekessége az, hogy Kristoffer Gildenlöw ezzel a projekttel tér vissza prog-metalista gyökereihez azután, hogy 2006-ban kilépett a Pain Of Salvation-ből.

A 'Philosophobia' című albumot Phil Hillen producer / hangmérnök (Powerwolf, Kamelot, Alyssa White Gluz) társaságában rögzítették. A lemez hanganyagát a híres Alan Douches (Fates Warning, Redemption, Mastodon) maszterizálta, a new yorki West West Side Music Stúdióban. A lemezborítót Ballnus tervei alapján valósította meg Björn Gooßes (Killustrations). Íme a mű és a dallista:

01. Thorn In Your Pride
02. I Am
03. Time To Breathe
04. Between The Pines
05. As Light Ceased To Exist
06. Thirteen Years Of Silence
07. Voices Unheard
08. Within My Open Eyes

Amire pedig a 'Philosophobia' albumon számítani kell: "egy óra hosszú prog-metal élmény, tele egyedi és széles körű textúrákkal"!

Augusztus végén, két hónappal az album megjelenését követően megosztották az 'I Am' című szám hivatalos videoklipjét. Ebben a dalban Damian Wilson énekes (Headspace, Threshold) szerepel vendégként.

Az első single-dal a 'Between The Pines' című szám volt, ami hivatalos videoklip formájában látott napvilágot. Az alább látható kisfilmet Andreas Ballnus rendezte és szerkesztette.

Megjelent továbbá a 'Voices Unheard' című szám dalszöveges videója is:

A 'Philosophobia' albumot meg lehet rendelni CD-n és digitális változatokban, ezen a linken. Alább elérhető az első hivatalos album-előzetes:

 

Itt az új videoklip a Kamelot és Pain Of Salvation tagok alkotta PHILOSOPHOBIA zenekartól: 'I Am'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.