Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Magno Interitus' címmel adott ki új albumot a dán CABAL zenekar - itt az új klip!

2022-10-21
A Nuclear Blast kiadóhoz igazolt deathcore zenekar, a Cabal a minap jelentkezett új nagylemezzel.

A Cabal Koppenhága egyik legbrutálisabb, egyben legígéretesebb metalbandája, aminek egyedi, doom-beütésű atmoszférája mind a zenében, mind a vizuális kifejezésmódban megvalósul. A produkció kristálytiszta, míg stílus tekintetében a black és a death metal, valamint a djent és a hardcore közöss mozog a banda.

'Mark of Rot' címmel jelent meg 2018-ban a Cabal debütáló nagylemeze; a 2016-os 'Purge' EP folytatása. A 'Purge' meglehetősen nagy sikereket hozott a banda számára: dalaikat a helyi rádiók is rendszeresen játszották; sőt még díjat is kaptak 'Az év rockzenei videoklipje' kategóriában. Az EP megjelenése után a Cabal teltházas koncerteket adott, és neves metalbandákkal turnézott Európa-szerte. Legutóbb 2020 áprilisában adtak ki nagylemezt, 'Drag Me Down' címen.

Nemrég friss hírek érkeztek: a bandát a Nuclear Blast kiadó igazolta le. Így szól a Cabal közleménye: "Elmondhatatlanul boldogok és büszkék vagyunk; lévén a Cabal immáron a Nuclear Blast-família tagja. Rengeteg, általunk tisztelt és nagyra becsült banda volt annak idején a kiadó partnere; ezért egyszerűen szürreális élmény, hogy mostantól mi is ide tartozhatunk, itt alkothatunk. Fantasztikus lehetőség számunkra ez; egy álmunk vált valóra. Egy új, izgalmas fejezet vette kezdetét a Cabal történetében. Alig várjuk már, hogy a világra szabadítsuk következő, eddigi legjobb anyagunkat, a Nuclear Blast Records révén, és új szintekre emeljük zenei karrierünket".

Az Andreas Bjulver Paarup énekes, Arsalan Sakhi, Christian Hammer Mattesen és Chris Kreutzfeldt gitárosok, valamint Malthe Strøyer Sørensen basszer és Nikolaj Kaae Kirk dobos alkotta Cabal most bejelentette soron következő nagylemezét, ami a 'Magno Interitus' címet kapta.

A zenekar bejelentése így szól: "A 'Magno Interitus' album - aminek címe a "Nagy Pusztulást" jelenti - a pandémia ideje alatt született meg, amikor mi magunk is úgy éreztük, minden széthullik körülöttünk; mind a világ szemszögéből, mind pedig a saját életünk szintjén. Ezek a dalok tehát elsősorban vegyes érzelmeink közvetítéseképpen szolgálnak; vagyis - mondhatni - nem ez a legfelemelőbb hangvételű album, amit valaha is kiadtunk a kezünkből... A hangmérnöki, produceri és mixer munkákat egyébként a mi saját Chris Kreutzfeldt-ünk látta el".

A tracklista:
01. If I Hang, Let Me Swing
02. Insidious
03. Magno Interitus
04. Existence Ensnared
05. Insatiable
06. Blod af Mit
07. Exit Wound
08. Violent Ends
09. Like Vultures
10. Exsanguination
11. Plague Bringer

Az új album október 21-én megjelent limitált digipak változatban, különféle színű LP-n, különböző extrákkal kiegészítve és felszerelve. Ezek mellett természetesen a digitális verziók is megtalálhatók a rendelési infók között.

Első ízelítőképpen egy 'Exsanguination' című single-dalt osztott meg a csapat. Íme a premier:

Ezt követte a 'Magno Interitus' című szám hivatalos videója:

Majd megjelent a 'Violent Ends' dal kisfilmje is:

Később napvilágot látott az 'Exit Wound' dal hivatalos klipje is:

Az album megjelenésének napján megosztották a 'Plague Bringer' című szám kisfilmjét is:

A Cabal jövőbeni turnéinak beosztása és egyéb infók itt találhatók: cabalcult.com

 

'Magno Interitus' címmel adott ki új albumot a dán CABAL zenekar - itt az új klip!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.