Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

GODHEAD MACHINERY - 'Monotheistic Enslavement' címmel mutatta be új dalát és videoklipjét a svéd "unortodox extrém metal banda"

2021-10-13
A Godhead Machinery nevezetű banda november 26-án ugyanezzel a címmel adja ki új albumát, a Black Lion Records jóvoltából.

A zenekart 2014-ben alapította Kail Karlsson (a svéd Misericordia zenekar egykori tagja) - azóta összesen három nagylemezt alkotott meg a Godhead Machinery. A legújabb alkotásuk - ami a 'Monotheistic Enslavement' címet kapta - az eddigi legsötétebb lemezük; a 2017-es 'Ouroboros' és a 2019-es 'Aligned to the Grid' továbbfejlesztése. Külön érdekessége az új albumnak, hogy a dobok mögött nem más, mint az ikonikus Krzysztof Klingbein (Vader) ül.

A dalszerző / gitáros-énekes bandavezér Karlsson a következőképpen nyilatkozott a 'Monotheistic Enslavement' koncepcióa kapcsán: "A Godhead Machinery ezúttal is azokat a téziseket analizálja, melyek arra irányulnak, milyen módszerekkel befolyásolja a vallásos hit a törvényeket, a politikát, az emberi viselkedést és a társadalom morálját. Azzal, hogy beazonosítjuk ezeket a  faktorokat, szembe szállhatunk velük és megszabadulhatunk tőlük. Az Ördög képviseli az ellenzéket a jól kitervelt rabszolgaság és népbutítás ellenében!".

A 'Monotheistic Enslavement' hanganyagának keverését és maszterizálását Magnus Jonsson végezte el, a svédországi Milk Stúdióban. Az album november 26-án megjelenik LP-n, CD-n és digitális formában, köszönhetően a Black Lion Records-nak. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Sovereign Of Nullity
02. Ethereal
03. Dethroned
04. Orbis Non Sufficit
05. Upon His Deceitful Star
06. Helion
07. Monotheistic Enslavement

Első ízelítőként az 'Orbis Non Sufficit' című single-dal jelent meg:

Most pedig bemutatták a címadó 'Monotheistic Enslavement' dal hivatalos videoklipjét, amit Heavy Groove Media stábja rendezett. A banda közleménye szerint "ez a lemez egyik leglassabb, legsötétebb nótája". Íme a premier:


GODHEAD MACHINERY - 'Monotheistic Enslavement' címmel mutatta be új dalát és videoklipjét a svéd
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.