Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

LAND OF GYPSIES - debütáló albumát adja ki az egykori Great White-frontember Terry Ilous új bandája; itt az új dal!

2021-11-11
A Great White / ex-XYZ frontember Terry Ilous új zenei projektje a Frontiers Music Srl kiadóval állt össze.

A Land Of Gypsies együttes - ami néhány hónappal ezelőtt Gang Of Souls néven alakult meg - egy új, L.A.-beli zenekar, amit Terry Ilous énekes (XYZ, ex-Great White) és Fabrizio Grossi basszusgitáros / producer (Glenn Hughes, Supersonic Blues Machine, Eric Gales, stb.) alapított. A csapat felállását Serge Simic gitáros (The Slam, Supersonic Blues Machine) és Tony Morra dobos teszi teljessé.

A banda a 2020-as világjárvány nagy részében debütáló albumának dalait alkotta és rögzítette. A Land Of Gypsies alapvetően klasszikus hard rock zenét játszik, fülbemászó dallamokkal és némi blues-os beütéssel előadva. Képzeljük el a Bad Company és a korai Foreigner találkozását - mindezt naprakész, modern produkcióban. A zenekart a Frontiers kiadó igazolta le.

Terry Ilous elmondta: "Az egész karrierem arról szólt, hogy a képességeimhez mérten a lehető legjobb zenét alkossam - mindezt a rajongók érdekében. A Frontiers személyében pedig egy olyan erős, stabil partnerre leltünk, hogy be van biztosítva a jövő számunkra. A Frontiers és Fabrizio Grossi producer / dalszerző révén sikerült ezúttal mindennél konkrétabban a zenére és a fejlődésre fókuszálnom, egyben pedig kiterjesztehetem munkásságom nemzeti és nemzetközi szinten is. Nagy megtiszteltetés tehát, hogy egy ilyen, tehetséges előadókkal, dolgozókkal teli lemezkiadó társa lehetek. Alig várom már, hogy kiderüljön, mit hoz a jövő!".

Fabrizio Grossi hozzátette: "Nagyon izgatott vagyok, hogy barátaim - Serge, Tony és Terry - társaságában dolgozhatok együtt ebben az új, Land Of Gypsies nevű formációban. Terry a banda középpontja, mivel ő egy nagyszerű, tehetséges frontember, egy fantasztikus egyéniség; ami köztudott már az XYZ debütálása óta. Nagyon örülök, hogy ebben a bandában megismerheti a közönség az ő másik oldalát is. A Land Of Gypsies debütáló lemeze egyébként egy színtiszta, ütős rock-album ami mindenkit megmozdít majd. Nem lesz rajta semmi töltelék, semmi nyálasság; csakis tökös ritmusok, hangos gitárok és lélekkel teli melódiák - ezt megígérhetem".

A Land Of Gypsies debütáló stúdióalbuma 2021. december 10-én lát napvilágot, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Believe
02. Shattered
03. Trouble
04. Give Me Love
05. Somewhere Down The Line
06. Rescue Me
07. Ordinary Man
08. Run Away
09. Long Summer Day
10. Rambling Man
11. Get It Right

A banda 'Shattered' címmel mutatta be első hivatalos single-dalát / videoklipjét, ízelítőképpen az album előrendeléshez. Íme a premier:

Újonnan megjelent a 'Believe' című szám:

A francia származású Terry Ilous 1986-ban alapította a glam-rocker XYZ együttest, ami a '80-as évek végén aratott nagy sikereket Európa- és Észak-Amerika-szerte. A banda '92-ben oszlott fel, két nagylemez kiadása után; de tíz évvel később újjáalakult, és további két stúdióalbumot rögzített. Ilous-t 2010-ben vették be a legendás blues-rocker Great White együttesbe, az eredeti énekes, Jack Russell helyére (aki azóta megalapította saját Great White-reinkarnációját). Több nagyszabású, teltházas turné lebonyolítása között 2012-ben kiadtak egy stúdióalbumot, aminek 'Hard To Say Goodbye' című single-dala hatalmas siker lett az Államokban.Ilous tehát már a '80-as évek közepén komoly hírnévre tett szert, a Sunset Strip-színtéren és azon túl. Az XYZ első két lemezéből több mint másfél millió példány kelt el világszerte. A banda olyan legendákkal turnézhatott, mint a Foreigner és Alice Cooper; de Ilous ezen felül is kiemelkedő teljesítményt nyújtott önmagában, mint dalszerző, szóló-előadó, filmzene-író és tévés személyiség. Terry legutóbbi projektje egy 'Gypsy Dreams' című szólóalbum volt, ami klasszikus rock / hard rock nóták, "enyhén flamencósított" feldolgozásaiból áll.


LAND OF GYPSIES - debütáló albumát adja ki az egykori Great White-frontember Terry Ilous új bandája; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.