Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Bemutatta új énekesét a WHITE WIZZARD - készül az új album

2021-10-27
Jon Leon multi-instrumentalista zenész / énekes 2007-ben alakult los angelesi metalbandája, a White Wizard bemutatta új felállását.

Jon Leon hivatalos közleményének egy részlete így szól: "Rettentően izgatott vagyok, hogy bemutathatom Giles Lavery-t, mint a White Wizzard új énekesét... és egyben világraszóló menedzserét!".

"Menedzserként Giles fantasztikus karriert épített ki, és bebizonyította, hogy megbízható és szakértő személy, aki képes helyrehozni bármit... Először tehát menedzserként kértük fel őt; aztán kerestünk énekest. Ez a keresés azonban nem tartott sokáig - egészen addig, míg meg nem hallgattam Giles legutóbbi bandáját, a Dragonsclaw-t, és rá nem jöttem, milyen potenciális tehetség rejlik személyében. Rögtön fel is ajánlottam neki az énekesi posztot".

"Érzésem szerint Giles - az én dalszerzői készésgeimmel összefogva - világ-klasszis produkciókra lesz képes - egyértelműen egy profiról van szó; pont ilyen egyén kell a WW mikrofonja mögé".

"Jelenleg fel vagyunk szerelve a műfaj legjobb szólógitárosainak két tagjával - konkrétan a végtelenül alulértékelt James J LaRue-val és a gyilkos pusztító tüzekkel operáló Will Wallner-rel... Néhány éven belül - ezt garantálhatom - ők is a világ minden táján elismert muzsikusok lesznek. És persze ne felejtsük el új dobosunkat, Jonathan Brown sem! Ő olyan, mintha Ginger Baker szerelemgyereke lenne - rendkívül energikus, ütős és acélos, amit művel; hihetetlen tehetsége van neki is!".

"Jelenleg azt tervezzük, hogy egészen addig fogunk kiadni albumokat, amíg meg nem halunk ...és pillanatnyilag is ezen a küldetésen munkálkodunk. Ami nem véletlen, hiszen egyetlen oka volt annak, hogy annak idején elindítottam ezt a projektet: ez a muzikális szenvedély. Mostanra pedig egy olyan felállás állt össze, amiről magabiztosan állíthatom, hogy nem hagyja a rajongótábort - legyen szó koncertekről, turnékról vagy bármiféle stúdió-tevékenységekről. Ezzel a csapattal határtalan dolgokra vagyunk képesek!".

Jon Leon multi-instrumentalista zenész / énekes 2007-ben alakult los angelesi metalbandáját, a White Wizard együttest Észak-Amerikában a klasszikus / tradícionális heavy metal elsőszámú modernkori képviselőjeként tartják számon. 2009-ben megjelent, 'High Speed GTO' című lemezük manapság is a helyi színtér egyik legkiválóbb alkotásának számít. Azóta három további nagylemezt adott ki a banda az Earache Records szárnyai alatt, és több alkalommal is körbeturnézta az USA-t, Európát és Japánt. A White Wizzard 2017-ben az eredeti, eddigi legerősebb felállásával tért vissza, hogy új partnere, az M-Theory Audio gondozásában kiadja aktuális stúdióalbumát; ezt követően pedig nagyszabású világkörüli körútra induljon. (Az M-Theory Audio kiadót Marco Barbieri, a Century Media Records és a Nuclear Blast America korábbi elnöke alapította - jelenleg olyan bandák tartoznak a cég hatáskörébe, mint a Tengger Cavalry, a Helsott, a Blackfinger, a Graveshadow és a Sicocis).

A White Wizzard Ralph Patlan (Megadeth, UFO, Flotsam And Jetsam) producer társaságában alkotta meg legutóbbi albumát, ami 'Infernal Overdrive' címmel jelent meg 2018. január 12-én, CD-n, dupla LP-n és digitálisan. A több mint egyórás lemezen a banda felvonultatja az összes jellegzetes White Wizzard-elemet, ezen felül a dalok ezúttal is kivételes zeneszerzői készségekről árulkodnak. Alapvetően heavy / prog-metal hallható az új albumon, de erős ‘70-es évekbeli hard rock-hatások is érezhetők az össz-hangzáson.

A White Wizzard jelenlegi felállásának egyik különlegessége Will Wallner visszatérése, aki legutóbbi a csapat 2013-as, 'The Devil's Cut' című albumán gitározott. Leon és Wallner mellett az "örökös pengetős", James LaRue, illetve a legújabb tag, Jonathan Brown dobos alkotja a zenekari felállást. A White Wizzard új albuma - mint az a friss hírekből kiderült - Giles Lavery (Dragonsclaw) énekessel készül. A megjelenés 2022 tavaszára várható...


Bemutatta új énekesét a WHITE WIZZARD - készül az új album
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.