Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt az új dalszöveges klip a legendás GIANT együttestől: 'Anna Lee'!

2022-06-23
A legendás amerikai rockbanda nemrég kiadta régóta várt, ötödik stúdióalbumát, ami a 'Shifting Time' címet viseli. Erről jelent most meg egy friss promó-videoklip.

A két alapító tag, David Huff és Mike Brignardello vezetésével újjáegyesült Giant jelenlegi felállását John Roth gitáros (Winger, Starship feat. Mickey Thomas, Jimi Jamison) és Kent Hilli énekes (Perfect Plan) egészíti ki.

A zenekar több mint egy évtizeddel legutóbbi albumának megjelenése után tért vissza egy "vérbeli melodic rocker dalcsokorral". A banda harmadik alapítója, David testvére, Dann Huff egyébként áldását adta az új projektre, és annak ellenére, hogy hivatalosan már nem tagja a felállásnak, az új album 'Never Die Young' című számában vendégként gitárszólózik.

"Rettentően keményen dolgoztunk ezen az albumon, majd boldogan és büszkén mutathattuk be az anyagot a világnak" - nyilatkozta David Huff. "Rendkívül lenyűgöző Kent énekhangja; ezért választottuk őt, és tény, hogy nagyon jó döntést hoztunk" - tette hozzá az új frontembert illetően.

"Wow, mit is mondhatnék?! Az, hogy felkértek engem az egyik mindenkori kedvenc bandám énekesi posztjára, egyszerűen elképesztő! Még mindig nehezen tudom felfognia dolgot..." - mondta Hilli. "Emlékszem, amikor 1989-ben először hallottam a Giant első albumát, a 'Last of the Runaways'-t, leestem a székről, annyira elsöprő hatással bírt az egész. Azóta konkrétan minden héten hallgatok egy kis Giant-et. Most pedig itt vagyok, és együtt dolgozom, David-del, Mike-kel, John-nal, és közösen összehoztunk egy fantasztikus albumot, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezek a srácok vérbeli profik, én pedig elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy velük együtt vághatok bele ebbe az új kalandba. Emellett nagyon hálás vagyok a Frontiers kiadónak is, amiért lehetővé tették mindezt".

"Sokat kellett várni két Giant album között, de reméljük, megérte. Köszönjük mindenkinek, aki támogatta és támogatja a jövőben is a zenekart!! Hamarosan - ha minden jól megy - színpadra is állunk!" - zárta a közleményt Huff.

A Frontiers kiadó 2022. január 21-én dobta piacra a 'Shifting Time' albumot (CD-n, LP-n, kazettán és digitális formában) - rendelés itt. Íme a lemezborító és a dallista:

01. Shifting Time
02. Let Our Love Win
03. Never Die Young
04. Don’t Say A Word
05. My Breath Away
06. Highway Of Love
07. It’s Not Over
08. The Price Of Love
09. Standing Tall
10. Anna Lee
11. Don’t Wanna Lose You
12. I Walk Alone

A 'Shifting Time' producere és dalszerzője David Huff, Mike Brignardello és Alessandro Del Vecchio volt. A hanganyag keverését és maszterizálását szintén Del Vecchio végezte el (Frontiers Productions).

Újonnan bemutatták az 'Anna Lee' című szám szöveges videoklipjét:

2022 májusában megjelent az 'I Walk Alone' dal hivatalos szöveges videoklipje - íme a premier:

Az új album elsőhárom single-dala / videoklipje, a 'Let Our Love Win', a 'The Price Of Love' és a 'Never Die Young' itt érhető el:

A Giant zenekart eredetileg egy híres dalszerző testvérpár, Dann és David Huff, valamint egy veterán jazz-rock billentyűs, Alan Pasqua és egy Nashville-i session-basszer, Mike Brignardello alapította. A banda debütáló, 1989-es, 'Last of The Runaways' (A&M Records) című albuma az akkori amerikai hard rock / melodic rock-színtér egyik legkiemelkedőbb, legkelendőbb kiadványa volt. A csapat a '80-as évek végén és a '90-es évek elején számtalan nagyszabású, teltházas aréna-koncertet adott; eközben pedig kiadták második nagylemezüket, a 'Time to Burn'-t (Epic, 1991), ami a mai napig komoly zenetörténeti hatással bír.

A Giant - néhány év kihagyást követően - 2000-ben tért vissza a színre (Alan Pasqua híján); egy évvel később pedig kiadta harmadik ('III') albumát.

Egy újabb évtizednyi inaktivitás után két tag az alapítók közül (David Huff és Mike Brignardello) úgy döntött, ismét feléleszti a legendássá vált bandát: 2010-ben összeálltak Terry Brock-kal (Strangeways, Seventh Key) és John Roth-tal (Winger), és az olasz Frontiers jóvoltából kiadták negyedik lemezüket, a 'Promise Land'-et.

Egy újabb évtizednyi szünet következett, de nemrég végre eljött az idő: a Giant minden korábbinál ütősebb, erősebb formában tért vissza 2022 elején egy vadonatúj stúdióalbummal: ez a 'Shifting Time', ami garantált élvezetet nyújt majd minden melodic rock-fan - és alapjában véve zene-rajongó - számára!

 

Itt az új dalszöveges klip a legendás GIANT együttestől: 'Anna Lee'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.