Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [673. rész]

2021-12-29
Az ünnepi áhítat minket is elért.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 673. rész

ANAL VOMIT - 'Brebaje De Muerte'

Az Anal Vomit egy perui black / death / thrash metal banda, ami 1992 óta létezik. Mindeddig 4 nagylemezük, 3 EP-jük és 4 demó-lemezük jelent meg; emellett pedig több split-albumon is szerepeltek dalaikkal.

A "morbid és barbár black-death zenét" játszó Anal Vomit egy "alkoholtól fűtött éjszaka született meg '92 egyik éjszakáján, Lima kaotikus utcáin". Néhány részeges zenekari próbát követően '93-ban vette fel első demó-anyagát a banda: ez volt a 'Pregnancy Rotten Masturbator', ami - ahogy a címe is elárulja - kizárólag "szélsőséges, mániákus és beteg" embereknek szól.

Néhány hónap elteltével feloszlott az eredeti felállás, és megalakult egy új formáció, ami 1995-ben már egy jobb hangzású demóval állt elő: megjelent a 'Welcome to the Slow Putrefaction' című anyag (ami mára kultikus ritkaságnak számít).

Az Anal Vomit egyetlen eredeti tagja egyébként hosszú ideig Toñyn Destructor, a dobos maradt, aki rendre változtatta a banda-felállást annak érdekében, hogy a beteges elképzeléseinek megfelelően onthassa magából a zenéket. 1997 október-november környékén megszületett az Anal Vomit harmadik, addigi legjobb demója, az 'Into the Eternal Agony', rajta 5 "vad és könyörtelen death metal-kompozícióval". Ez az anyag nagy sikereket aratott a nemzetközi extrém metal-underground színtéren - a bandára rögtön fel is figyelt az argentin Hurling Metal Records kiadó, ami azonnali szerződést kötött a csapattal.

1998 márciusában az Anal Vomit felvett 7 dalt egy 'Sudamérica Brutal' című split-CD-re, amin az argentin Carnarium és a paraguayi Funeral zenekarok is helyet kaptak. Ez a kiadvány 1999 elején látott napvilágot.

A 2000-es évben a csapat Európa irányába kezdett terjeszkedni, miután leigazolta őket a svéd Plasmatica Records. Ennél a kiadónál jelent volna meg első teljes értékű nagylemezük, a 'Demoniac Flagellations' - amelyre 10 "szadista és pusztító hangzású, őrült extrém metal-himnusz" került fel -, de a gyenge promóció okán el kellett halasztani a kiadást, és csak 5 évvel később jelenhetett meg az album, immáron a holland From Beyond Productions kiadó jóvoltából.

Ezt rögtön további két nagylemez követte: a 2007-es 'Depravation' és a 2009-es 'Gathering of the Putrid Demons' - ez utóbbi kiadója a spanyol BlackSeed Productions volt.

2010-ben a perui A Sangre Fría Records kiadott egy Anal Vomit válogatás-albumot, ami a 'Welcome to the Slow Rotten Pregnancy Putrefaction' címet viseli, rajta összesen 30 (!) dallal / koncertfelvétellel.

2012 februárjában egy 'Nocturnal Curse Live' című koncert-EP-vel jelentkezett a banda; a következő nagylemez megjelenésére pedig 2015 januárjában került sor: a 'Peste negra, muerte negra' című stúdióalbumot már az argentin Icarus Music kiadó dobta piacra.

A 2016-2020-as időszakban az Anal Vomit 5 split-lemezen is feltűnt; méghozzá olyan dél-amerikai extrém metal bandák társaságában, mint a Cadaver Incubador, az Ordo Caper, a Luciferian és a Sexual Perverts.

2020-ban kiadtak egy 'Peste Negra Live Milan - Italia' című koncertlemezt, aminek hanganyagát két évvel korábban rögzítették, egy milánói koncert alkalmával.

Az Anal Vomit aktuális kiadványa egy 'Graveless Death' című négyszámos EP, ami 2021. május 25-én szabadult a világra, az olasz Blasphemous Art Productions kiadó jóvoltából.

Az Anal Vomit jelenlegi felállását hivatalosan három tag - Roy Noizer gitáros, Joe Hoyle dobos és Jano "Evil Priest" énekes-gitáros - alkotja.

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/ANAL-VOMIT-oficial

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [673. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.