Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: HAMMER KING - 'King Of Kings'

2022-01-25
A német Hammer King zenekar negyedik albuma (amit a bandáról neveztek el, és június 11-én látott napvilágot, a Napalm Records jóvoltából) legfrissebb videoklipes single-dalát osztotta meg.

A Hammer King a vadonatúj, 'King Of Kings' című videó kapcsán a következőket nyilatkozta: "Az új videoklip esetében ismét kedves barátunknak, Ingo Spörl-nek biztosítottunk produceri-rendezői széket. Nem mellesleg ez az utolsó fejezet a Hammer King aktuális albumának videó-sorozatában; az elkövetkezendő hetekben már egy új projekt veszi majd kezdetét. Maradjatok türelemmel!".

Nemrég megjelent az 'Ashes To Ashes' dal hivatalos klipje is. A Kaiserslautern-ből érkező "metal-királyok" az 'Ashes To Ashes' című videó révén "lángra gyújtanak mindent, egy epikus csatahimnusszal".

A "súlyos és perzselő gitár-riffek" alkotta 'Ashes To Ashes' dal "remekül felvázolja, mire képes a banda": "magasztos kórus-témák, Titan Fox V erőteljes hangja és a masszív dob-témák révén egy vérbeli metal-himnusszal találhatják szemben magukat a hallgatók".

Titan Fox V így szólt: "Helló, metalos srácok! Itt van az új videoklipünk, az 'Ashes To Ashes'! Ez egy igazi közönség-kedvenc legutóbbi, 'Hammer King' című albumunkról. Mondanunk sem kell, hogy egy rettentően forró hangulatú forgatáson vagyunk túl! Legyen ez a dal a színtiszta Heavy Metal zene pusztító tüze! Isten áldja a Királyt; Isten áldjon Titeket is!".

A Hammer King új anyaga ezúttal is egy "vérbeli true heavy metal album", ami elsősorban az Iron Maiden és a Judas Priest tradícioját követi, de a dalokon most is erősen érezteti magát a Hammer King "germán power metalista felmenőinek" hatása is. A 'Hammer King' című nagylemez - ami a 'Poseidon Will Carry Us Home' album folytatása - tele van gyors riffekkel, energikus groove-okkal és ökölrázós refrénekkel. Kezdve az 'Awaken The Thunder' című nyitó-dal ütős dob-témáival és pörgős gitár-játékával, az album végéig Titan Fox V gitáros frontember fitogtatja sokoldalú vokál-skáláját; az 'Atlantis' című számban ezen felül megismerhetjük a Hammer King jellegzetes dalszerzői készésgeinek minden oldalát. A himnusz-szerű 'Baptized By The Hammer' és az energikus, dupla-basszus alapú 'In The Name Of The Hammer', valamint az ütős 'Hammerschlag' pedig bebizonyítja, hogy a Hammer King-nek ténylegesen a királyok között van a helye.

A 'Hammer King' album borítóját - hasonlóan a banda előző albumainak fedeléhez - a neves német művész, Timo Würz tervezte. Lévén Timo az a fajta artista, akinek munkái minden tekintetben garanciát jelentenek a minőségre, a végeredmény magáért beszél:

A tracklista:
01. Awaken The Thunder
02. Baptized By The Hammer
03. Onward To Victory
04. Hammerschlag
05. Atlantis (Epilogue)
06. We Are The Kingdom
07. Into The Storm
08. Ashes To Ashes
09. In The Name Of The Hammer
10. Kings Of Kings
11. Holy (Outro)
12. Hammerschlag (HK Version) (bónusz track)

A 'Hammer King' megjelent CD-n (egy bónusz track-kel), limitált bakeliten és digitális formában is. A rendelésről bővebb infókat itt lehet találni.

A Hammer King a német power metal-tradíció tökéletes, hangsúlyosan kemény hangzását reprezentálja, számos epikus tónussal felvértezve. A banda zenéje az énekes / gitáros / dalszerző, Titan Fox (a Ross The Boss-banda énekese) karaktere köré épül. A Hammer King felállását az egykori Saltatio Mortis dobos, Dolph A. Macallan, valamint Gladius Thundersword basszer és Gino Wilde gitáros teszi teljessé.

Az új album első ízelítője, a 'Hammerschlag' dal szöveges videója lentebb érhető el. Ebben a dalban vendégként vokálozik Gerre a Tankard-ból, Isaac az Epicából és Crusader (Warkings). Íme a premier:

A második single-dal, az 'Atlantis (Epilogue)' "a Hammer King dallamos oldalát prezentálja, Titan Fox V énekes-gitáros kivételes tehetsége révén, ami dinamikus dalszerzői munkában, és sokoldalú, virtuóz gitárszólók formájában teljesedik ki".

Ezután megjelent az 'Awaken The Thunder' dal hivatalos klipje is. Egy "ökölrázós, súlyos power metal-himnuszról van szó, amit dupla-basszus témák és intenzív ritmusok alapoznak meg".

 

Klip-premier: HAMMER KING - 'King Of Kings'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.