Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Andy Timmons - kiadta új szólóalbumát a DANGER DANGER egykori gitárosa

2022-04-01
Andy Timmons hivatalosan is kiadta új szólóalbumát, ami a az 'Electric Truth' címet viseli.

Andy Timmons új szólóalbuma, az 'Electric Truth' a világ minden táján április elsején jelent meg, az előadó saját kiadója, a Timstone Music jóvoltából. Az albumon természetesen maga Timmons gitározik; Lemar Carter (Joss Stone, Raphael Saadiq) dobol, Travis Carlton (Larry Carlton, Robben Ford) basszusgitározik és Deron Johnson (Miles Davis, Stanley Clarke, Seal) billentyűzik. Néhány dalt Corry Pertile énekelt fel; míg a 'Johnnie T' című számban Josh Smith gitáros / dalszerző / producer vokálozik.

A tracklista:
01. EWF
02. Apocryphal
03. Johnnie T (feat. Josh Smith)
04. When Words Fail...
05. Say What You Want
06. Grace
07. Shuggie
08. One Last Time
09. Take Me With You

Az album előrendelési infói itt érhetők el.

Az 'Electric Truth' album első ízelítője az 'EWF' című single-dal, aminek kapcsán Andy így nyilatkozott: "Ez a dal remekül megtestesíti a teljes lemezt számomra. Egy kiváló banda zenél közösen a stúdióban, és a végeredmény egy nyers, funk-alapú, ütős anyag - vérbeli MUZSIKA! Konkrétan ezt a dalt egyébként az Earth, Wind And Fire fantasztikus gitárosa, Al McKay inspirálta".

A második single-dal, a 'When Worlds Fail...' alább érhető el. Ennek kapcsán Timmons így szólt: "Azért is szeretem az instrumentális zenét, mert az nincsen írott szavakhoz és semmilyen nyelvezethez kötve. Ennél jóval mélyebbre dolgokról is tudsz úgymond "beszélni" - legalábbis az érzelmek kifejezése szempontjából. A hallgató pedig saját maga értelmezheti a zenét a kedve és az érzelmei alapján. A 'When Words Fail...' pontosan ezt testesíti meg".

Andy Timmons negyven éves zenészi karrierje során olyan bandákban zenélt, mint a Taylor Bay Band, a Danger Danger és a Pawn Kings; ezek mellett pedig saját bandája, az Andy Timmons Band (ATB) élén is komoly sikereket ért el. Legutóbbi szólóalbuma 'Theme from a Perfect World' címmel jelent meg 2016-ban.

 

Andy Timmons - kiadta új szólóalbumát a DANGER DANGER egykori gitárosa
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.