Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Új lemezszerződést kötött a novemberben Budapestre látogató ELEINE zenekar

2022-01-25
A svédországi Landskrona városából származó szimfónikus metalbanda, az Eleine az Atomic Fire Records kiadóval kötött friss lemezszerződést.

A karizmatikus énekesnő, Madeleine Liljestam és Rikard Ekberg gitáros-hörgős által alapított és vezetett Eleine együttes mindeddig három nagysikerű, sokszínű albumot adott ki a 2015-ös megalakulása óta. Ezen albumok mindegyike alapvetően sötét és súlyos hangzású anyag; de ugyanakkor a banda mindvégig életben tartja jellegzetes dallamos / szimfónikus hangzását, aminek célja, hogy energiával és lélekkel töltse fel a hallgatókat.

"Az a tény, hogy szerződést kötöttünk az Atomic Fire Records-szal, újabb, magasabb szintekre emeli az Eleine zenekart" - közölte a friss hírek kapcsán Liljestam. "A metal műfaj új érájába lépünk be, és nem csak azért, mert ez a cég egy igazán profi, kiváló kiadó; hanem azért is, mert a zeneipar és a zenekedvelők komoly kihívásokon vannak túl. Az, hogy találtunk egy olyan kiadót, ami tökéletesen érti a fizikális és a digitális média világát, és partnerként is nagyszerűen tud együttműködni velünk, hatalmas mérföldkő mind a saját, mind pedig a banda életében".

2022-ben az Eleine többek közt a Firewind társaságában turnézik majd, de számos nyári fesztiválon is fellépnek majd. Egy őszi, finnországi körutat követően pedig (a szintén az Atomic Fire kiadó kötelékébe tartozó) Sonata Arctica vendégeként vesznek részt egy európai akusztikus turnén, aminek dátumai és állomásai itt találhatók.

"Meglehetősen magabiztosnak érezzük magunkat az új kollaboráció okán, és nem mellesleg nagyon büszkék is vagyunk" - jegyezte meg Ekberg, majd hozzátette: "Miközben új albumunkon dolgozunk, elkészítünk egy különleges, akusztikus EP-t is; méghozzá az őszi-téli, Sonata Arcticával közös turné apropójából!". Erről bővebb infók hamarosan...

A Sonata Arctica és az Eleine európai turnéja 2022. november 25-én érkezik a budapesti Akvárium klubba. Erről a koncertről tovább infókat itt lehet olvasni.

 

Új lemezszerződést kötött a novemberben Budapestre látogató ELEINE zenekar
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.