Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Klip-premier: DESASTER - 'Learn To Love The Void'

2022-01-28
A közel 30 éve fennálló német black / thrash-kommandó bemutatta aktuális nagylemeze, a 2021-es 'Churches Without Saints' legfrissebb videoklipjét.

A Desaster gitárosa, Infernal így szólt: "Élvezzétek új videoklipünket, amit a 2021-es év szórványos koncertjeinek egyikén forgattunk, a németországi Weimarban megrendezett PartySan Herbstoffensive fesztiválon. Nagyon örültünk, hogy újra színpadra léphetünk; reméljük, ti is érzékelitek ezt a tüzet; a Pokol Tüzét!".

A Desaster története 1988-ba nyúlik vissza: Koblenz városában két metal-mániákus ekkor döntött úgy, hogy saját bandát alapítanak, a Hellhammer és a Destruction hatására. Az együttes első, mára legendásként emlegetett koncertjét 1989-ben adta - tulajdonképpen ekkor született meg hivatalosan a Desaster. 1990 és 1992 között, néhány tagcsere után, a gitáros frontember Infernal egy Okkulto nevű énekessel és egy Odin-nak nevezett basszerossal szilárdította meg a felállást.

Miután a Merciless Records munkatársai meghallották a Desaster első két demóit - 'The Fog of Avalon' (1993), 'Lost in the Ages' (1994) -, a Desaster-t az Ungod zenekarral összehozván kaidott egy 7 hüvelykes split-lemezt 1995-ben, egy évvel a Desaster debütáló albuma, az 'A Touch of Medieval Darkness' megjelenése előtt. Ezen kiadványoknak köszönhetően világszerte hatalmas hírnévre tett szert a banda underground-körökben. 1997-ben kiadták továbbá a 'Stormbringer' című EP-t, amin egy új dobos mutatkozott be, Tormentor személyében.

A 'Hellfire's Dominion' volt a Desaster második teljes értékű nagylemeze - 1998-ban jelent meg, rajta a 'Metalized Blood' című speed metal-himnusszal, amiben a helyi underground nagy nevei vendégeskedtek; név szerint Wannes Gubbels (Pentacle), Lemmy (Violent Force), Toto (Living Death). Ezt követte a csapat eddig talán legsikeresebb anyaga, a 2000-es 'Tyrants of the Netherworld', majd az új énekes, Sataniac (Divine Genocide) csatlakozása.

Negyedik stúdióalbumuk, a 'Divine Blasphemies' (2002) megjelenése után, a Desaster leigazolt a Metal Blade Records-hoz, ahol 2005-ben megjelent az 'Angelwhore', 2007-ben pedig a 'Satan's Soldiers Syndicate', amin a banda egy még agresszívebb, még kegyetlenebb hangzással rukkolt elő. 20. évfordulójuk alkalmával, 2009-ben a Desaster továbbra sem mutatta semmi jelét a leállásnak: nekiláttak hetedik nagylemezük, a 'The Arts Of Destruction' megírásának és felvételeinek. Ez 2012 februárjában látott napvilágot.

Eltelt újabb 5 év, és megjelent a Desaster nyolcadik nagylemeze, a 'The Oath of an Iron Ritual', ami egy könyörtelen, kompromisszum-mentes metal-album, a legendás banda elmúlt három évtizedében kifejlesztett védjegyekkel megpakolva. Újabb 5 év elteltével pedig új extrém-metal mesterművel tért visszta a Desaster!

"Új lemezünk egy tipikus old-school black-death-thrash metal album, tele agresszióval, fantasztikus atmoszéfrákkal és epikus szólamokkal!" - lelkesedett az alapító Infernal. "Szimplán az volt a szándékunk, hogy egy "csont- és nyaktörő" nótákkal teli albumot tegyünk le az asztalra". És ez sikeresen össze is jött a kvartettnek.

A banda új, 'Churches Without Saints' című albuma 2021. június 4-én került a boltokba, a Metal Blade Records jóvoltából. Az új lemezt egy új felállás rögzítette; lévén a dobos Hont 2018-ban átvette Tormentor helyét. "Egy végtelenül tehetséges dobosról van szó, aki képes bármit eljátszani. Míg a múltban sok hiba volt a közös dalszerzésben, most hatékonyabban tudunk együttműködni; Hont ugyanis tisztában van azzal, milyen ritmusok passzolnak az adott riffekhez. Ezáltal természetesen új szellő csapta meg az új nótákat is" - közölte a banda, mely tagjai sját próbatermükben vették fel az új lemezt. A hanganyag végleges keverését és maszterizálását Jan "Janosch" Gensheimer látta el.

"Régóta szándékoztam változtatni egy kicsit a Desaster hangzásán, mivel a legutóbbi lemezeink meglehetősen nyers hangzással lettek felszerelve; ahol a közép- és magas frekvenciák dominálnak. Ezúttal azonban egy tüzesebb, kisimultabb hangzás uralkodik a dalokon - épp olyan, amilyen a 2000-es 'Tyrants of the Netherworld' albumon is hallható. Míg azonban a 'Tyrants...' lemezen a legmélyebb pokoli mocsokba merültünk, most konkrétan fekete lávát öntünk a Satán trónja köré!" - tette hozzá Infernal.

A tracklista:
01. The Grace Of Sin
02. Learn To Love The Void
03. Failing Trinity
04. Exile Is Imminent
05. Churches Without Saints
06. Hellputa
07. Sadistic Salvation
08. Armed Architects Of Annihilation
09. Primordial Obscurity
10. Endless Awakening
11. Aus Asche

A 'Learn To Love The Void' című szám korábban megjelent vizualizációs videó formájában is:

A második előzetes dal, az 'Endless Awakening' pedig szöveges videó formájában látott napvilágot. Íme a premier:

A 'Churches Without Saints' rendelési infóit az alábbi képre kattintva lehet megtalálni:

A Desaster jelenlegi felállását a gitáros / dalszerző Infernal (Moontowers), az énekes Sataniac (ex-Divine Genocide, ex-Infektor, Heathen Doom), a basszusgitáros Odin és a dobos Hont (ex-Divine Genocide, ex-Monastery, ex-Jupiter Jones) alkotja.

 

Klip-premier: DESASTER - 'Learn To Love The Void'
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.