Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

ICONIC - júniusban adja ki első albumát az új all-star hard rock csapat; itt a 'Fast As You Can' című single!

2022-05-22
A Frontiers Music Srl kiadó kötött lemezszerződést az Iconic nevezetű hard rock szupergrouppal, amit a zeneipar öt legendája alkot.

Az Iconic együttes felállását a két gitáros, Michael Sweet és Joel Hoekstra; a basszusgitáros Marco Mendoza; a dobos Tommy Aldridge és az énekes Nathan James alkotja. Az all-star csapat június 17-én "lobbantja lángra a hard rock-világot"; lévén ekkor jelenik meg debütáló albumuk, a 'Second Skin'.

Michael Sweet-et a legendás heavy metal banda, a Stryper énekes-gitárosaként, valamint sikeres szóló-előadóként ismerheti a közönség; míg Joel Hoekstra jelenleg a Whitesnake és a Trans-Siberian Orchestra tagja. Marco Mendoza neve szintén magáért beszél: ő olyan világhírű zenekarokban játszott karrierje során, mint a Thin Lizzy, a Black Star Riders, a The Dead Daisies és a Journey. Tommy Aldridge jelenleg szintén a Whitesnake tagja, de emellett feltűnt már Ozzy Osbourne, Ted Nugent és a Black Oak Arkansas oldalán is. Az Iconic énekese az Inglorious frontembereként ismert Nathan James, aki egy fiatal tehetség, "az öregek tudásával és tapasztalatával jócskán ellátva".

Az Iconic együttes ötlete Serafino Perugino, a Frontiers kiadó elnökének nevéhez fűződik. Serafino a kiadó "házi producere", Alessandro Del Vecchio segítségével hozta össze ezt az all-star felállást. Alessandro nem mellesleg besegített billentyűkön a 'Second Skin' munkálataiba, illetve ő végezte el a hanganyag végleges keverését és maszterizálását is.

A 'Second Skin' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Fast As You Can
02. Ready For Your Love
03. Second Skin
04. All I Need
05. Nowhere To Run
06. Worlds Apart
07. All About
08. This Way
09. Let You Go
10. It Ain't Over
11. Enough Of Your Love

"Ez a banda számomra egy igazán üdítő, egyedülálló élmény. Zeneileg teljesen más, mint amit a Stryper-ben művelünk, és egyébként egyetlen másik projektemhez sem tudnám hasonlítani. Olyan ez, mintha egy kicsit visszaléptünk volna a múltba, és nem mellesleg nagyon jól érezzük magunkat. Arra emlékeztet engem, milyen jó is volt a zene annak idején" - nyilatkozta Michael Sweet. "Amint a dalokat megalkottuk, lefoglaltam egy stúdiót és felvettem a gitár-témákat. Ezt mindig is nagyon élveztem - számomra a gitárok a zenei folyamatok legkreatívabb részei. És ez a tény - most is úgy érzem - kifizetődő volt minden tekintetben".

"Számomra a riffek igencsak ismerősek voltak; lévén javarészüket én magam szereztem. ???? Arról nem is beszélve, hogy nagyon komfortosan éreztem magam Tommy Aldridge mellett - köszönhetően annak a ténynek, hogy az elmúlt 8 évet vele töltöttem a Whitesnake-ben. Nem mellesleg Nathan, Michael és Alessandro oldalán is sokat dolgoztam a közelmúltban; így szinte minden újnak hatott, annak ellenére, hogy egy “új" bandáról van szó" - mondta Joel Hoekstra. "Michael arra kért, írjak riffeket hangszeres témák nélkül (ahogy ezt ő is csinálta George Lynch mellett a Sweet & Lynch lemezein), ő pedig végül összehangolta ezeket a saját témáival. Dallamos hard rock riffeket írtam - ahogy azt megbeszéltük -, aztán már csak "rá kellett helyezni" Nathan vokáljaival, és persze hozzátenni egy kis "tüzet"...".

"Hogy őszinte legyek, fantasztikus érzés, hogy a hőseimmel szerepelhetek egy albumon. Ráadásul volt szerencsém a dalszerzésben is részt venni, de ezek a srácok alapvetően zseniálisan művelik a dolgukat. Komolyabb megerőltetés nélkül tudtak olyan témákat írni, amelyek tökéletesen passzolnak a hangomhoz. Szóval ők nem csak kiváló zenészek, hanem kiváló dalszerzők is. Sokat gyakoroltam ezeket a nótákat a hivatalos stúdiózás előtt; amikor pedig eljött annak az ideje, négy délután alatt fel is vettünk mindent. Ettől függetlenül precízen végeztem a munkámat és beleadtam a dologba mindent, amim van, hogy sikeresen "felnőjek" a zenésztársaimhoz. A végeredménnyel szerintem mindannyian elégedettek lehetünk" - tette hozzá Nathan James.

"Nagy örömömre szolgált feljátszani ezeket a dalokat. Alapvetően a próbatermi tevékenységek nem annyira izgalmasak, mint a koncertezés, de tekintve az aktuális globális körülményeket, most ez is rettentően nagy élvezet volt. Igyekeztem a munkálatok során támogató környezetet biztosítani mindenkinek, aki részt vett ebben a projektben. Ez nem is volt nehéz, mivel - mondhatni - ezek a dalok - magukat játszatják. Ez az album egy igazi szerelemgyerek; vagyis komolyabb erőfeszítéseket nem kellett belefektetnünk a dologba" - mondta Tommy Aldridge.

Az Iconic első single-dala / videoklipje, a 'Nowhere To Run' lentebb érhető el, ízelítőképpen a 'Second Skin' album előrendeléséhez (CD / LP / digitális). Május közepén megjelent a 'Fast As You Can' című single-dal hivatalos videója is - lentebb ez is megtekinthető.

 

ICONIC - júniusban adja ki első albumát az új all-star hard rock csapat; itt a 'Fast As You Can' című single!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.