Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

Itt a friss dal és videoklip a QUEENSRŸCHE új albumáról: 'Sicdeth'!

2022-12-06
A legendás Queensrÿche zenekar két hónappal ezelőtt adta ki új, 16. stúdióalbumát, a 'Digital Noise Alliance' című anyagot.

A sokszínű és nagy múltú karriert maga mögött tudó Queensrÿche együttes továbbra is a saját stílusát és brandjét képviseli kitartóan, immáron negyedik évtizede. Tizenhatos számú nagylemezük, az október 7-én megjelent 'Digital Noise Alliance' egy újabb mérföldkő a banda egyébként is illusztris diszkográfiájában.

A banda ezúttal is a neves producer, Chris "Zeuss" Harris (Rob Zombie, Hatebreed) közreműködésében dolgozott a stúdióban. Az előzetes közlemény szerint a 'Digital Noise Alliance' hangzása "egyszerre főhajtás a Queensrÿche dicső múltja előtt, és iránytű, amely a jövő felé mutat". A gondolat-ébresztő dalszövegekkel felszerelt lemez stílusa egyébként "tagadhatatlanul Queensrÿche".

A 'Digital Noise Alliance' borítója így néz ki:

A tracklista:
01. In Extremis
02. Chapters
03. Lost in Sorrow
04. Sicdeth
05. Behind the Walls
06. Nocturnal Light
07. Out of the Black
08. Forest
09. Realms
10. Hold On
11. Tormentum
12. Rebel Yell

December elején a banda megosztotta a 'Sicdeth' című szám hivatalos klipjét, ami itt tekinthető meg:

Az album megjelenésének napján közzétették a 'Hold On' című szám hivatalos videoklipjét - íme a premier:

A legutóbbi ízelítő single-dal / videoklip, a 'Behind The Walls' lentebb érhető el.

"Ez a dal az erőszak különböző formáit mutatja be, és kiáll a bántalmazás elszenvedői mellett. A dal és a videoklip főszereplője az elkötelezett hit és a közbeavatkozás nélküli bántalmazás kettősségét éli át..." - közölte a Queensrÿche a 'Behind The Walls' single kapcsán.

Ezt megelőzően megjelent a második single-dal, a 'Forest', ami lentebb érhető el hivatalos videoklipen.

"Az új album balladája, a 'Forest' egy szerettünk elvesztéséről, valamint annak feldolgozásáról szól. Ez a téma minden emberhez köthető; ugyanis az életben mindannyian elvesztünk valakit - legyen az egy szülő, egy gyermek, egy testvér, egy társ, vagy egy kedves barát..." - közölte a banda.

Az első ízelítő single-dal / videoklip, az 'In Extremis' lentebb érhető el.

"Ez a dal azt a pillanatot mutatja be, amikor a halálos-ágyadban fekszel, és körülvesznek a szeretteid. A legutolsó ép érzékszerveiddel próbálod a tudtukra adni, hogy te a jövőben is kommunikálni fogsz velük a tudat alatti túlvilágban. Koncepcionális metaforák révén válik nyilvánvalóvá, hogy az üresnek hitt, lét utáni univerzum megannyi lehetőséget rejt magában" - közölték a Queensrÿche tagjai az új dal kapcsán.

A Century Media Records jóvoltából megjelenő 'Digital Noise Alliance' album rendelési infói itt találhatók meg.

A 'Digital Noise Alliance' megjelenését követően a banda a Judas Priest nagyszabású észak-amerikai, 50 Heavy Metal Years elnevezésű turnéján vett részt előzenekarként.

Most nyilvánossá váltak a 2023-as tavaszi turné részletei is. A banda 2023. március 3. és április 16. között Észak-Amerikában fogja bemutatni az új album dalait, egy nagyszabású körút keretében, melyen vendégként részt vesz Marty Friedman gitáros (ex-Megadeth) és a legendás Trauma zenekar is. A teljes turné-beosztást itt lehet megtalálni.

A Queensrÿche jelenlegi felállását Eddie Jackson basszusgitáros, Michael Wilton gitáros, Todd La Torre énekes, Casey Grillo dobos és Mike Stone gitáros alkotja.

 

Itt a friss dal és videoklip a QUEENSRŸCHE új albumáról: 'Sicdeth'!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.