Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

'Survival of the Sickest' című albummal tért vissza a BLOODBATH zenekar - itt az új klip, a Napalm Death frontemberével közösen!

2022-09-22
A nagysikerű svéd death metal banda hatodik nagylemeze szeptember 9-én szabadult a világra, a Napalm Records jóvoltából. Most egy friss videoklip is napvilágot látott az albumról.

A lángokban álló világnak pontosan a 'Survival of the Sickest' albumra van szüksége. A Bloodbath tagjai által producelt, Lawrence Mackrory hangmérnök (Rorysound Studios) által kevert anyag a valóság borzalmait tárja a hallgatók elé, old-school death metal zenei formában. Az új albumon egy új gitáros, Tomas ‘Plytet’ Åkvik (Lik) tépi a húrokat. Mellette továbbra is a Katatonia két tagja, Anders Nyström gitáros és Jonas Renkse énekes (aki ebben a bandában basszusgitáron játszik), valamint a Paradise Lost énekese, illetve az Opeth egykori dobosa, Martin ‘Axe’ Axenrot alkotja a felállást. A 'Survival of the Sickest' albumon rajtuk kívül három neves death metalista vendégzenész - Barney Greenway (Napalm Death), Luc Lemay (Gorguts) és Marc Grewe (Morgoth) - jutott szerephez.

"Ha egy mondattal kellene jellemeznünk ezt az albumot, akkor azt mondanánk, hogy: Floridai death metal Svédországból exportálva..." - közölték a bandatagok.

A tracklista:
01. Zombie Inferno
02. Putrefying Corpse
03. Dead Parade
04. Malignant Maggot Therapy
05. Carved
06. Born Infernal
07. To Die
08. Affliction of Extinction
09. Tales of Melting Flesh
10. Environcide
11. No God Before Me

Az album első kedvcsináló dala, a 'Zombie Inferno' című nyitó-tétel hivatalos videoklip formájában jelent meg, amit Ash Pears (AshTV) rendezett. Íme a premier:

Itt megtekinthető a második single, a 'Carved' videoklipje:

Később napvilágot látott a 'No God Before Me' című szám hivatalos klipje is. Ez a dal egy "lassú halál-himnusz, mely az elborultság mesterei, az Morbid Angel előtt hajt fejet".

Az album megjelenését követően közzétették a 'Putrefying Corpse' című szám videoklipjét. Ebben a dalban nem más hörög, üvölt és ordibál vendégként, mint a Napalm Death frontembere, Barney Greenway!

A 'Survival of the Sickest' rendelési infóit az alábbi képre kattintva lehet megtalálni:

Az 1998-ban alakult Bloodbath zenéje a horrorfilmek és a death metal dicső napjainak (különösen a floridai és stockholmi színtér) hangulatát idézi. A 2000-es 'Breeding Death' című EP megjelenése óta, a zenekar az extrém metal-színtér egyik legfontosabb bandája. Eddigi legsikeresebb albumuk, a 2008-as 'The Fathomless Mastery' több neves szaklap szerint is a death metal történetének egyik legkiemelkedőbb mérföldköve. Nick Holmes (Paradise Lost) 2014 óta áll a banda élén - előtte az Opeth frontembere, Mikael Åkerfeldt énekelt az albumokon.

Bővebb infók, hírek a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/bloodbathband

 

'Survival of the Sickest' című albummal tért vissza a BLOODBATH zenekar - itt az új klip, a Napalm Death frontemberével közösen!
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.