Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [763. rész]

2023-01-11
Egy elfeledett, jóval nagyobb sikerekre érdemes bandával nyitjuk az új évet.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 763. rész

MARIAH - 'Knocked Down'

A Mariah egy amerikai hard / glam rock banda volt, ami 1987-ben alakult Minneapolis városában. Annak ellenére, hogy egy viszonylag ismeretlen csapatról van szó, a Mariah zenekarban olyan bandák tagjai is megfordultak, mint a Tyketto, a Britny Fox és a Waysted; emellett pedig Jon Bon Jovi, Jani Lane (Warrant) és Snake Sabo (Skid Row) is felfigyelt annak idején a csapatra.

A Mariah a névváltást megelőzően Pretty Boy néven futott (ez nem összekeverendő a hasonló stílusban utazó Pretty Boy Floyd-dal). A "Mariah" nevet az a Jimmy DiLella billentyűs-gitáros választotta, aki korábban a Waysted, a Britny Fox, később pedig a Doro-banda tagja volt (nem mellesleg pedig ő a Tyketto egyik alapítója és a 'Forever Young' című világ-sláger társ-szerzője). Mellette tagja volt a Mariah együttesnek az ex-Lynn Allen gitáros Tim Compton, valamint a Britny Fox dobosa, Johnny Dee is. Első turné-szerződésüket a Trixter gitárosa, Steve Brown által vezetett cég ajánlotta nekik, de a bulik szervezésébe sokszor besegített a néhai Jani Lane (Warrant) és Bill Leverty (Firehouse) is. Továbbá, Jon Bon Jovi jóbarátjának tartotta a banda minden tagját; illetve rajongóként is támogatta őket - sőtmitöbb, 'Jamie' című számukat maga Bon Jovi és társa, Richie Sambora szerezte!

A Mariah bemutatkozó albuma 1990-ben jelent meg. Ezt követte egy évvel később a 'Somewhere Between Heaven and Earth'. Ezután a csapat feloszlott, de a tarsolyukban maradt egy harmadik album, melynek dalait 16 évvel később, 2007-ben gyűjtötte össze és adta ki a Retrospect Records, stílszerűen 'Mariah III' címmel.

Habár a Mariah zenekar rövid életű volt, és a grunge műfaj térhódítása okán az elvárt sikereket sem hozták, hatásuk mértékét és albumaik kultikus mivoltát aligha lehet kétségbe vonni.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [763. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.