Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [815. rész]

2024-03-27
A heavy / power metal zene dicső korszaka elevenedik fel Kanada fagyos vidékén.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 815. rész

TOWER HILL - 'Deathstalker'

A Tower Hill egy kanadai heavy metal banda, ami 2020-ban alakult, Edmonton városában. A zenekart a Valyria egyes tagjai hozták létre: R. F. Traynor gitáros-énekes, Cam Dakus basszusgitáros, Mitchell Stykalo dobos és Jeremy Puffer gitáros mellett Cristian Cordeiro másod-gitáros alkotja a jelenlegi felállást.

A Tower Hill bemutatkozó demója, a 'Fighting Spirits' 2021 februárjában jelent meg - ezt a három debütáló számot digitális formában és limitált kazettán is kiadták.

A banda első hivatalos nagylemezére két és fél évet kellett várni: 2023. október 27-én látott napvilágot a 'Deathstalker', a No Remorse Records gondozásában, rajta kilenc új, eredeti metal-himnusszal. A nagylemez hangmérnökei maguk a dalszerző bandavezérek, R. F. Traynor és Jeremy Puffer voltak; a lemezborítót pedig a legendás Andreas Marschall (Annihilator, Grave Digger, Helloween, In Flames, Kreator, stb.) alkotta meg.

A bandatagok saját elmondása alapján "a Tower Hill prémium minőségű old-school heavy metal zenét". Legnagyobb hatással a bandára a Running Wild, a Judas Priest, a Riot, a korai Blind Guardian és természetesen a Helloween volt. Alapjában véve tehát a nyolcvanas és a kilencvenes évek német és brit metalbandái inspirálták őket.

További infókat és friss híreket a banda Facebook-oldalán lehet találni.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [815. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.