Normál verzió

Akciós CD-k

Hírlevél

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [821. rész]

2024-04-20
Pirosnak látszik, de az íze kék...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 821. rész

MAYDAY PARADE - 'Looks Red, Tastes Blue'

A Mayday Parade egy amerikai rockegyüttes, ami a floridai Tallahassee-ből származik. A 2005-ben alakult banda két helyi amatőr zenekar (Kid Named Chicago, Defining Moment) tagjaiból állt össze.

A kezdetekben Jason Lancaster volt a banda énekes-gitáros frontembere, de az ő 2007-es kiválása óta a szólógitáros, Derek Sanders áll a posztján. Az elsődleges gitáros jelenleg Alex Garcia, a ritmusgitáros Brooks Betts, a basszer Jeremy Lenzo, a dobos (és egyben társ-énekes) pedig Jake Bundrick.

Debütáló EP-jük, a 'Tales Told by Dead Friends' 2006-ban jelent meg, és több mint 50 ezer példányban kelt el, bármiféle kiadói támogatás nélkül. Nem sokkal az EP megjelenése után zenekar elindult első közös amerikai turnéjára a Brandston-nal és a Mêlée-vel, majd még egyre a Plain White T-vel.

2007 júliusában a Mayday Parade kiadta első teljes értékű nagylemezét, ami az 'A Lesson in Romantics' címet viseli. A lemezen található számok a 2007-es Vans Warped Tour-on is hallhatók voltak. Ezen a turnén az All Time Low-val, a The Maine-el és az Every Avenue-val szerepeltek. Az együttes egyébként 2008-ban lépett fel először Európában; a londoni Give It A Name fesztiválon.

A banda 2006 óta a Fearless Records kötelékébe tartozik, de 2009-ben az Atlantic Records-tól is szerződést kaptak.

Második stúdióalbumuk, az 'Anywhere But Here' 2009 októberében jelent meg. A csapat 2011-ben kiadott egy EP-t, 'Valdosta' címmel (Valdosta egyébként egy Georgia állambeli város). A mini-lemezen 2 új szám található (Amber Lynn, Terrible Things), valamint 4 korábbi dal akusztikus változata szerepel még rajta.

Harmadik nagylemezüket egyenesen a bandáról nevezték el ('Mayday Parade') - ez 2011 októberében látott napvilágot.

A negyedik Mayday Parade album, a 'Monsters in the Closet' két évvel később, 2013 októberében jelent meg; az ötödik, 'Black Lines' című kiadvány pedig 2015 októberében került a boltok polcaira.

2018 áprilisában a bandát a Rise Records igazolta le - ennél a kiadónál jelent meg hatodik, 'Sunnyland' című nagylemezük, 2018. június 15-én. A hetedik MP-album, a 'What It Means to Fall Apart' 2021. november 19-én került forgalomba.

A Mayday Parade stílusát leginkább pop-punk, pop-rock, alternatív rock, emo-rock kategóriákba sorolják, de dalaik és albumaik sajátos, egyedülálló hangzása megnehezíti a tényleges beskatulyázást.

Friss hírek, aktualitások a banda kapcsán: maydayparade.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [821. rész]
Vissza a hírekhez

A projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.