Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Geoff Tate számára már nem jelent semmit a QUEENSRŸCHE név


2014-07-29

Geoff Tate, a Queensrÿche eredeti / egykori énekese Mitch Lafon újságíróval beszélgetett; többek közt a frontember saját verziós Queensrÿche-búcsúturnéjával kapcsolatban:

Az énekes - akinek részvételével négy Grammy-jelölést és több mint 20 millió eladott lemezt tudhat maga mögött a banda - 'Queensrÿche Starring Geoff Tate - The Farewell Tour' elnevezésű észak-amerikai körúttal búcsúzik szeptember folyamán a Queensrÿche névtől.
"Ez a búcsú egyáltalán nem azt jelenti, hogy Geoff Tate, mint előadó megszűnik létezni: ez csak simán búcsú a Queensrÿche névtől; egy korszak lezárása" - közölte Tate. "Mindezt nagyon boldogan teszem, mivel örülök, hogy végre megegyezésre jutottunk, és nyugodtan tovább léphetek. Ezt követően is elő fogom adni azokat a dalokat, melyeket én írtam; tehát ez egy egyszerű búcsú a névtől; egy fejezet vége".

A kérdésre, miszerint "Milyen érzés lesz megválni a Queensrÿche névtől?", Geoff így válaszolt: "Erre ebben a pillanatban nem is tudok válaszolni. Kavarognak bennem az érzelmek ezzel kapcsolatban. Csak annyit mondok, hogy örömmel állok tovább. Persze szerettem volna, ha a dolgok máshogy alakulnak... ezt nem is tudom pontosan szavakban kifejezni... Szóval, szerettem volna, ha nem így ér véget ez az egész; ezzel a rengeteg pereskedéssel, negatív kijelentéssel, stb. Sosem hittem volna, hogy idáig fajul a Queensrÿche neve. Annak idején, amikor az 'Operaton: Mindcrime'-ot írtam, az emberek úgy vélekedtek rólunk, mint 'a gondolkodó ember metal / rock zenéje', és ez a becenév engem rendkívül boldoggá is tett, mivel számomra ezt jelentette a Queensrÿche: az elgondolkodtató zenét; egy olyan muzsikát, ami kihívást jelent, melynek hallgatása közben magadon kívüli állapotban vagy, egy másik világban érzed magad, és végtelen lehetőség megnyílik az elmédben. Mindez nekem nagyon tetszett, mert mindig is így képzeltem el az igazi zenét. Nyilvánvalóan büszke is voltam erre. Most már viszont ez a név teljesen mást fed: szörnyű pereket, vitákat, negatív dolgokat - nekem ez volt az ötletem a Queensrÿche-kal. Szóval tényleg eljött az idő, hogy véget vessünk a dolognak, és folytathassam egyedül azt az utat, amit elképzeltem, melynek során kísérletezhetek a zenével... A Queensrÿche név tehát már teljesen mást jelent, mint azelőtt; valami olyasmit, ami engem már nem igazán érdekel".

"Amint ez a turné szeptemberben véget ér, neki is látok egy új album munkálatainak. Már el is kezdtem írni az új anyagot, és pontosan tudom azt is, merrefelé tartok. Nagyon izgatott vagyok emiatt" - tette hozzá Tate.

Mitch Lafon: "Milyen érzés felfedezni különféle zenei stílusokat anélkül, hogy le lennél korlátozva azoknak az elvárásoknak, melyeket az emberek a Queensrÿche név irányában támasztanak?"
Tate: "Jelenleg olyan pozícióban vagyok, ahol nagyon jó érzés elhelyezkedni. Még annál is több mindent csniálhatok, amit szeretnék... Szóval jó érzéssel tölt el. A hard rock-tól persze nem tudok szabadulni; imádom ezt a műfajt, mindig is ezt az ipart űztem. Az én verzióm különbözhet másétól, de most már megtehetek bármit a zenét illetően. Mint dalszerző, nem várhatod el, hogy mindenki szeresse, amit csinálsz, mivel mindannyian más-más körökben mozgunk, másképp éljük az életünket. Azt kell csinálnod, amit szeretsz, és amihez érzéked van. Számomra erről szól ez az egész. Márpedig ez a hozzáállás fertőző, így a körülötted lévő emberek / zenészek is elkapják ugyanezt a feelinget".

A teljes interjú a lenti lejátszón érhető el.

A Queensrÿche nevet illető végleges döntésről ITT írtunk.


Geoff Tate számára már nem jelent semmit a QUEENSRŸCHE név
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás