Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Félperces ízelítő Slash '30 Years To Life' című dalához


2014-08-20

Slash és bandája, a Myles Kennedy & The Conspirators bemutatott egy vadonatúj dalrészletet hamarosan megjelenő 'World On Fire' albumról.

Slash szeptember 15-én adja ki új szólóalbumát, a 'World On Fire'-t, amit a Myles Kennedy & The Conspirators formációval közösen rögzített. (Ezt megelőzően, a gitáros és bandája jelenleg az Aerosmith-tel közösen turnézik.) A zenekar összesen 17 új számot rögzített - köztük egy instrumentális dalt - a 2012-es 'Apocalyptic Love' folytatásaként. Ezeket az a Michael "Elvis" Baskette producelte, aki dolgozott már az Alter Bridge-dzsel, az Incubus-szal és a Falling In Reverse-szel is.

A lemez végleges tracklistája így néz ki:

01. World on Fire
02. Shadow Life
03. Automatic Overdrive
04. Wicked Stone
05. 30 Years To Life
06. Bent To Fly
07. Stone Blind
08. Too Far Gone
09. Beneath The Savage Sun
10. Withered Delilah
11. Battleground
12. Dirty Girl
13. Iris Of The Storm
14. Avalon
15. The Dissident
16. Safari Inn
17. The Unholy

A banda nemrégiben közzétette a címadódalt - ez az alábbi lejátszón érhető el. A single június 13-án debütált a rádiókban; a hivatalos digitális megjelenés: június 16.). Most pedig nyilvánossá vált egy félperces ízelítő a '30 Years To Life' című dal stúdiós változatából is. Ez a nóta első alkalommal július 9-én hangzott el élőben, a Hampton Beach-i Kaszinó báltermében. Íme a hivatalos dalrészlet és a koncert-felvétel:

A nagylemez borítója - melyet az amerikai Ron English tervezett - lentebb megtekinthető.

A 'World On Fire' néhány héten belül a brit Classic Rock magazin mellékleteként is megjelenik, kibővített formában - a teljes album mellett - az alábbi extra tartalommal:

* 116 oldalas magazin; benne exluzív interjúk Slash-sel, a bandával, a producerrel és a borító-tervezővel; Slash és Kennedy részletes dal-elemzésével; exkluzív fotókkal a felvételekről; játékokkal, stb.
* Óriás dupla-oldalas poszter
* Fém kitűző

Myles Kennedy énekes a VH1 Rádió kérdésére, miszerint, "Hogyan szól az új lemez?", így nyilatkozott: "Nagyon jó! Nagyon rock-os. Sokkal tempósabb, mint az utóbbi album, és Slash-nek is összejött néhány kiváló riffje. Gyilkos album lesz".

Todd Kerns basszusgitáros saján blogján írta a következőket: "Azt kell mondanom, hogy a koncepció tekintetében azt éreztem, hogy az 'Apocalyptic Love'-ot nagyon nehéz lesz folytatni, viszont most már önbizalommal jelenthetem ki: minden eddiginél felszereltebbek és erősebbek vagyunk. Ez az anyag sokkal komolyabb, de ugyanakkor jóval többet szórakoztunk a felvételek közben; és ez egy ütős hangsúlyt jelent. A dalok dögösebbek, keményebbek és sokkal veszélyesebbek... Mindannyian nagyon izgatottan várjuk, hogy minél hamarabb rátok szabadíthassuk ezt a szörnyeteget".

Maga Slash így beszélt legfrissebb interjújában az albumról: "Csak annyit mondhatok, hogy egy kibaszott nagy lemez született. Nagyon büszke vagyok rá, de nem akarom kijelenteni azt, hogy 'Oh, ember, ez egy igazán epikus mű', vagy hogy 'Ez a valahavolt legkeményebb anyag'. A lényeg az, hogy rock 'n' roll a hangzás, és mint mindig, rendkívül változatos a megszólalás. Mindennél büszkébb vagyok erre a munkára, és arra, amit mi mindannyian belefektettünk. Igazán kurva jó lesz ez a lemez".

A világ vezető gitáralkatrész-készítő vállalata, az Ernie Ball Inc. február végén elindított egy online videó-sorozatot, melynek segítségével mindenki nyomon követheti a Grammy-díjas gitáros új albumának munkálatait, a felvételek első napjától kezdve.

A Slash mellett az Alter Bridge énekese, Myles Kennedy, Todd Kerns és Brent Fitz alkotta banda decemberben bonyolította le a lemez felvételének előkészületeit, a Los Angeles-i NRG Stúdióban. Amint véglegessé vált minden nóta, a zenekar a Florida-i Studio Barbarossában látott neki a dalok rögzítéséhez.

A 'Real To Reel With Slash' nevezetű sorozat jóvoltából a rajongók a stúdiós munkák minden egyes részletébe betekintést nyerhettek - színfalak mögötti felvételek, interjúk és kommentárok segítségével állt össze minden héten az újabb epizód. Az első február 25-én került nyilvánosságra; a másodikat március 4-én mutatták be; a harmadik március 11-én, a negyedik március 18-án, az ötödik március 25-én, a hatodik április elsején, a hetedik és a nyolcadik pedig április közepén és végén debütált - ezek lentebb megtekinthetőek!

Slash erről így nyilatkozott: "Én személy szerint nagyon szeretem, amikor valaki élő felvételeket rögzít a stúdióban. Nagyon menő anyagok születnek a rock 'n' roll bandák szalagos témáiból. Szerintem nagyon fasza, hogy mi magunk is pontosan ezt csinálhattuk a nyilvánosság előtt".


Félperces ízelítő Slash '30 Years To Life' című dalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás