Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

AVATARIUM - megjelent a 'The Fire I Long For' album; itt a friss videoklipje, a 'Lay Me Down'!


2019-11-22

A legendás svéd doom metal banda, a Candlemass alapítója és fő zeneszerzője, Leif Edling és jelenlegi formációja november 22-én adja ki negyedik nagylemezét.

Jennie-Ann Smith énekesnő és bandája egy újabb varázslatos zenei kalandra csábítja rajongóit: a 'The Fire I Long For' album november 22-én, pénteken szabadul a világra, rajta kilenc vadonatúj doom-himnusszal. Az Avatarium ezzel a lemezzel tér vissza "epikus doom-gyökereihez", miközben olyan rock-legendák előtt rója le a tiszteletet, mint a Rainbow, a Led Zeppelin és a The Doors.

A kiadó Nuclear Blast közleménye így szól: "Az Avatarium új dalainak alapját ezúttal is a szépség és a sötétség, a súlyos gitárok és a törékeny hangbetétek, az egyedi ének-témák és a '60-as évek misztikus vintage blues-hangzása adja; de a modern zenei témák és a doom rock műfaj kísérteties lelkülete is meghatározó tényező a lemezen".

A 2012-ben Leif Edling (Candlemass) által alapított Avatarium a Candlemass producerével, Marcus Jidell-lel és Jennie-Ann Smith énekesnővel kiegészülve mostanra egy sajátos, erős entitássá nőtte ki magát. Annak ellenére, hogy három új dal megírásához Leif is hozzájárult, a banda magját jelenleg Marcus és Jennie-Ann alkotja, akiket ezúttal Rickard Nilssonand orgonista és Andreas ‘Habo’ Johansson (The Doomsday Kingdom), az új dobos kísér. Ezek a tehetséges, nagy múltú zenészek alkották meg a 'The Fire I Long For' című, sokszínű, egyben mégis doom-központú, folk, jazz és psych-témákkal megspékelt, grandiózus és elegáns mesterművet.

Az új albumot - amit a stockholmi Studio DeepWell falai között vettek fel - maga Marcus Jidell producelte. A keverést a Grammy-díjas Niklas Flyckt; a maszterizálást pedig Svante Forsback (Rammstein) végezte el.

Az új album megjelenik digitálisan, bakeliten és digipak CD-n is. Az előrendelési infókat itt lehet megtalálni.

A tracklista:
01. Voices
02. Rubicon
03. Lay Me Down
04. Porcelain Skull
05. Shake That Demon
06. Great Beyond
07. The Fire I Long For
08. Epitaph Of Heroes
09. Stars They Move

Az album első single-dala, a 'Rubicon' hivatalos videoklip formájában jelent meg. Íme a premier:

Alább elérhető a 'Voices' dal vizualizációs videója és a 'Lay Me Down' című szám hivatalos szöveges klipje / akusztikus performansz-videója is:

Az új lemez első hivatalos előzeteseiben Marcus Jidell mutatja be, milyen speciális hangszereket használtak a munkálatok során:

Az Avatarium 2020. január 10-én Stockholmban, 11-én pedig Göteborgban mutatja be először élőben az új albumot. Az Avatarium Facebook-oldalán hamarosan közzéteszik a hivatalos lemezbemutató turné részleteit is.

Az Avatarium 2017. május 26-án adta ki (Nuclear Blast) legutóbbi, 'Hurricanes and Halos' című albumát, amiről bővebben itt írtunk.


AVATARIUM - megjelent a 'The Fire I Long For' album; itt a friss videoklipje, a 'Lay Me Down'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás