Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Csúszik az új DEF LEPPARD album megjelenése


2015-02-14

A legendás hard rockerek nemrég ismét munkába álltak. Joe Elliott énekes reményei szerint, tavasz elejére el is készül bandája új stúdióalbuma; de az csak 2015 végén jelenhet meg.

Joe Elliott énekes a Billboard magazinnak nyilatkozott arról, hogy - habár a Def Leppard eredetileg 2015 első felére tervezte az új stúdióalbum kiadását -, a lemez csak év vége körül fog megjelenni. Ennek oka az, hogy a zenekar "nem várt, példa nélkül álló mennyiségű ajánlatot kapott különböző kiadóktól". Elliot elmondta, hogy a csapat menedzsmentje jelenleg is ezen ajánlatok "felülvizsgálatán dolgozik", de az biztos, hogy az új lemez még ebben az évben boltokba kerül.

"Az a legfontosabb, hogy jó legyen a lemez" - közölte az énekes. "Persze ettől függetlenül sem hinném azt, hogy az emberek majd több háztömbnyi sorban fognak állni a lemezbolt előtt; mert ezt jelenleg inkább csak Taylor Swift-ért és Katy Perry-ért teszik meg, viszont számunkra valóban az a fontos, hogy magas szinten tartsuk a minőséget, és ne okozzunk csalódást a rajongóknak és önmagunknak sem. Mi sosem leszünk olyan banda, akik azt mondják: 'Hát... úgysem számít már semmi, mivel nem vesznek az emberek lemezeket... szóval még eltöketlenkedhetünk egy hónapot'... Ez nem a mi stílusunk; és soha nem is lesz az".

Mint arról beszámoltunk, a zenekar eredeti gitárosa, Vivian Campbell nemrégiben őssejt-átültetésen esett át, miután tavaly nyáron Hodgkin's limfómával diagnosztizálták. Habár a műtét sikeresen lezajlott, Campbell egyelőre nem tud részt venni az új Def Leppard album jelenleg is zajló munkálataiban. A gitáros nemrég elmondta, ennek ellenére bizakodva várja az idei esztendő történéseit.

Joe Elliott énekes a Belfast Telegraph-nak adott decemberi interjújában az alábbiakat erősítette meg: "Vivian-t kiengedték a kórházból - immáron 48 órája otthon van. Tudomásom szerint nagyon sikeres kimenetele votl a műtétnek, de egyelőre még pihenésre van szüksége, mert különben az immunrendszere ismét lenullázódik. Ezért az új lemez felvételeit egészen áprilisig halasztjuk, mivel addig lesz elég ideje Vivian-nek a teljes felépülésre. Ettől függetlenül ismét nekivágtunk az előkészületi tevékenységeknek - az elmúlt éjszakát is a stúdióban töltöttük: ennek részemről többek közt az az oka, hogy formában szeretném tartani a hangom".

Az új Def Leppard album produkciós munkálatai jelenleg is folynak. A néhány hete Phil Collen gitáros jelentett a stúdióból: "Jelenleg minden eddiginél kiválóbb módon haladnak a dolgok, mivel általában lassan szoktunk dolgozni, ha a felvételekről van szó. Februárban elmentem Joe-hoz Dublinba, a saját stúdiójába, ahol megírtunk közösen néhány friss nótát. Azonnal összeállítottunk vagy 12 nótát, ami nagyon ritka eset... Néhány hónappal készőbb, májusban már 15-re gyarapodott a dalok száma. Ezek immáron kivétel nélkül nagyszerű formában vannak. Persze van még néhány elvégezni való munkánk, de jövő év elejére azzal is megleszünk. Ja, és azt is elárulom, hogy az új dalok nagyon változatosak... Miközben hagyod, hogy a külső dolgok hassanak rád, addig próbálod megőrizni saját hangzásod és stílusod. És érzésem szerint nekünk ez sikerült. Egyfajta kettőség érezhető a dalokban: némelyik nagyon kemény és nagyon dallamos, a többi viszont megint teljesen eltérően szól, de ugyanakkor kijelentheted, hogy: 'Ez egyértelműen Def Leppard'... Nagyon izgatottak vagyunk tehát az új anyag miatt; pláne hogy a jövő évben turnézunk is egy jó nagyot".

Világszerte több mint 100 millió eladott lemezzel, a Def Leppard napjainkban is az egyik legjelentősebb név a hard rock világában. Az 1987 augusztusában megjelent, világszerte több mint 25 millió példányban eladott 'Hysteria' album, az ezt megelőző 1983-as 'Pyromania' sikereit halmozván tette a Def Leppard azon 5 rock-csapat egyikévé, akik két egymást követő lemezükkel is 10 millió példánynál többet adtak el (ilyen volt meg a The Beatles, a Led Zeppelin, a Pink Floyd és a Van Halen). Ennek 25. évfordulójának megünnepléseképpen jelent meg 2013 októberében a 'Viva! Hysteria' című koncertkiadvány. Erről bővebben ITT számoltunk be.


Csúszik az új DEF LEPPARD album megjelenése
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás