Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta a 'Sol Invictus' album borítóját a FAITH NO MORE


2015-03-03

A kultikus alternatív metal csapat május 19-én adja ki a klasszikus 'Album Of The Year' lemez régóta várt folytatását.

Az albumot egy Oakland-i stúdióban vette fel a banda, Bill Gould alapító / basszusgitáros producelésében. Ez a kiadvány az első megjelenés lesz az újonnan alapított Reclamation Recordings szárnyai alatt, melyet maga a zenekar hozott létre.

A csapat visszatérő albumának megjelenése apropójából, április 15-én indítja észak-amerikai turnéját a Faith No More.
"Jövünk!" - közölte Gould. "Itt vannak az első észak-amerikai dátumok, melyek közt olyan helyszín is szerepel, ahol immáron 17 éve nem jártunk. Felkészítettük magunkat az új anyagból - jöjjön bármi is, mi támadásra készen állunk".

A turné indulását megelőzően jelenik meg a banda legújabb single-dala, a 'Superhero', ami a második hivatalos kislemez-nóta a visszatérő nagylemezről (az első a tavaly novemberben megjelent 'Motherfucker' volt). A 'Superhero' március 17-én kerül kiadásra limitál 7-inches LP formájában; március 31-én pedig digitálisan. A dal lentebb teljes egészében meghallgatható.

Íme az USA-turné eddig bejelentett dátumai és állomásai:

Április
15 - Vancouver, BC - PNE Forum
16 - Seattle, WA - Paramount Theater
17 - Portland, OR - Keller Auditorium
19 - San Francisco, CA - Warfield
20 - San Francisco, CA - Warfield
23 - Los Angeles, CA - The Wiltern
24 - Los Angeles, CA - The Wiltern
25 - Santa Ana, CA - The Observatory

Május
7 - Chicago, IL - Concord Music Hall
8 - Detroit, MI - The Fillmore
9 - Toronto, ON - Sony Centre for the Performing Arts
11 - Boston, MA - Orpheum Theatre
13 - New York, NY - Webster Hall
14 - New York, NY - Webster Hall
15 - Philadelphia, PA - Electric Factory

A Faith No More 17 évnyi kreatív csendet követően tette közzé november végén vadonatúj, 'Motherfucker' című dalát.
"Értelemszerűnek tűnik, hogy elsőként a 'Motherfucker' című számot mutatjuk be, mivel ez a szerzemény a felelősségre vonhatóságról szól" - nyilatkozta a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum. "Alapvetően saját magunk írtuk, rögzítettük és kevertük ezt az új művet; sőt, a saját kiadónkon keresztül is fogjuk kiadni. Karrierünk ezen pontján nagyon fontosnak érezzük, hogy saját magunk kommunikációs és vita-partnerei legyünk. Maga a dal is erről szól... tudjátok, hogy megy ez".

A banda a 'Motherfucker' single-dalt egy 5,000 példányszámúra limitált, 7-inches kislemez formájában adta ki november 28-án, a Lemezboltok Napja keretében is megvalósult 'Fekete Péntek' ünnepén. Ugyanez a single december 9-én debütált digitális formában. Immáron elérhető a kislemez hivatalos borítója is (ez a lenti képen látható). A kiadvány B-oldalára ugyanezen dal JG Thirlwell által kevert remixe kerül fel.

A lenti lejátszón teljes egészében elérhető 'Motherfucker' (és a 'Superhero') mellett immáron nyilvános egy másik dalcím is a 'Sol Invictus' albumról: a 'Cone Of Shame' nevezetű nótáról Gould elmondta: "Ez egy blues-beütésű rock 'n' roll nóta; egy kis Link Wray- és Cramps-hatással, valamint némi black metal-feelinggel". Szintén új nóta a 'Matador' - ezt a számot még 2012-ben írta a banda. Gould szerint, ez a szerzemény "akár felkerülhetett volna a Siouxsie And The Banshees első albumára is".

Íme a korábban közzétett fotók a stúdióból:

 

 

 

 

A 'Sol Invictus' újonnan bemutatott borítója így néz ki:

"Mindig is kiváló és egyedülálló kölcsönhatás kötött össze bennünket" - nyilatkozta Gould, aki a néhány hete adott interjút a Classic Rock magazinnak is. "Viszont ez az elmúlt néhány, turnézással töltött esztendő arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem csak zenélni tudunk egységes csapatként, hanem dalokat szerezni is. Ezért úgy döntöttünk: 2015-ben lekötjük magunkat... csinálunk egy albumot, amire büszkék lehetünk! Aztán útnak indulunk az új anyaggal, és ezúttal talán egy kicsit többet tudunk majd amerikai rajongóinkra is koncentrálni".

Mint arról beszámoltunk, a nemrégiben újjáélesztett banda július 4-én, a londoni Hyde Parkban mutatta be első új dalait 17 év után. A két új nóta - melyek mint később kiderült, a 'Leader Of Men' és a 'Motherfucker' címet viselik - később Lengyelországban is elhangzott.

[Az alább látott fotók a Faith No More Twitter-oldaláról származnak.]


Bemutatta a 'Sol Invictus' album borítóját a FAITH NO MORE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás