Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GRUESOME - új dalszöveges videó az all-star death metal zenekartól


2015-06-12

Az Exhumed, Possessed, Malevolent Creation és Derketa tagok alkotta Gruesome közzétette saját magáról elnevezett 'Gruesome' dalának hivatalos lyric-videóját:

A Gruesome néhány napja egy speciális feldolgozást mutatott be. A Slayer 'Black Magic' klasszikusának átdolgozása a csapat bemutatkozó, 'Savage Land' című albumának digitális deluxe-változatán szerepel bónuszként.

"Hasonló módon próbáljuk megváltogatni feldolgozásainkat is, mint ahogy az egész lemez megírtuk" - közölte Matt Harvey gitáros-énekes. "Épp azt tesszük, amit Chuck Schuldiner is tett volna. A Death persze sosem arról volt híres, hogy rendszeresen feldolgozásokat gyártott volna, de az tény, hogy általában a 'Black Magic' dallal zárták koncertjeik szettjét. Épp ezért mi is örömmel dolgoztuk fel ezt a klasszikust. Sőt, még gondolkozunk a Possessed 'The Exorcist' nótáján is, mivel a Death azt is magáévá tette az 'Individual Thought Patterns'-session során. Bár így, hogy bandánk gitárosa, Dan Gonzalez tagja a Possessed-nek, ez egy kicsit fura lenne...".

A Gruesome egy kegyetlen death metal-szekta, ami a legendás Death zenekar korai munkássága előtt kíván tisztelegni. A csapat alap-kollektíváját Matt Harvey gitáros-énekes / frontember (Exhumed) és Gus Rios dobos (Malevolent Creation) alkotja. A zenészpáros a Death To All all-star tribute-banda turnéján ismerkedett meg, és a Death iránti tiszeteletük és rajongásuk révén később is rendszeresen tartották a kapcsolatot. Harvey és Rios néhány hónapja végül elhatározta, hogy elindítja a Death To All újabb inkarnációját, ami konkrétan az első két Death lemez örökségét fogja feleleveníteni. Harvey nem sokkal ezután feldobta azt azt ötletet, mi lenne, ha ez az új formáció - a szóban forgó stílusban - saját dalokat is szerezne... Rios abszolút  benne volt a dologban - a páros rendkívül rövid idő alatt megírt és fel is vett öt vadonatúj nótát. Míg Harvey Kaliforniában írta a dalokat, Rios felkereste a Possessed gitárosát, Daniel Gonzalez-t, illetve a Derketa basszerosnőjét, Robin Mazen-t, akikkel közösen Floridában elvégezte a dalok hangszerelését (Harvey közben külön rögzítette a vokál-témákat). Mindennek a végeredménye a Gruesome 8 számos debütáló albuma lett, ami a 'Savage Land' címet viseli, és nem más, mint egy '80-as évek végi / '90-es évek eleji, hátborzongató, floridai stílusú death metal anyag; a legendás Death zenekar vénájában.

"Remekül éreztük magunkat az album megírása és rögzítése közben, és reméljük, az emberek legalább fele ennyire fogják élvezni ezt a lemezt..." - mondta Harvey. "Hatalmas élmény volt a barátaimmal közösen munkát végezni Floridában, és továbbvinni a sajátos Death-feelinget. Több mint elégedett vagyok azzal, amit letettünk az asztalra; remélhetőleg a rajongók is egy szerethető, tiszteletteljes munkaként fognak erre az albumra tekinteni. Tudom, hogy ez ösztönösség-ellenesen hangzik egy death metal lemez esetében, de a teljes Gruesome zenekar hülye kis gyíkként imádja Chuck Schuldiner-t, James Murphy-t, Rick Rozz-ot, Terry Butler-t, Chris Reifert-et, Paul Masvidal-t, Sean Reinert-et és Stevie D DiGiorgio-t, akik annak idején olyan lemezeket írtak, amik több évtizednyi élvezetet nyújtottak nekünk. Szerencsére megadatott nekem a lehetőség, hogy találkozhattam ezekkel a srácokkal a Death korai évei alatt - Bill Andrews kivételével -, és azt mondhatom, hogy ezáltal a Death iránti imádatom csak még inkább elmélyült, még személyesebbé vált. Ezért döntöttem úgy, hogy megírok egy albumot a '80-as évek horrorfilmjei és a halálos kórságok emlékére... ilyen körülmények között valószínűleg mindenki ezt tenné a helyemben, nem igaz? Mindegy, a lényeg az, hogy ha szereted a Death '80-as évek végi zenéit, biztosíthatlak arról, hogy nagyon fogod élvezni a mi albumunkat is, a rengeteg csöpögő vérrel a logóban látható fordított keresztekkel együtt".

A Gruesome bemutatkozó 'Savage Land' albumát Rios és Gonzalez producelésében rögzítette a banda, a floridai Riversound Stúdióban; a keverést Jarrett Pritchard végezte, a szintén floridai Mana Stúdióban. A lemezen vendég-szólózik a Death-ből ismert James Murphy (a 'Closed Casket' című számban). Az album Ed Repka (Death, Megadeth, Massacre, Atheist) által tervezett borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Savage Land
02. Trapped In Hell
03. Demonized
04. Hideous
05. Gangrene
06. Closed Casket
07. Psychic Twin
08. Gruesome

A 'Savage Land' Európában április 17-én jelent meg (Nagy-Britanniában április 20-án), Észak-Amerikában pedig április 21-én, a Relapse Records jóvoltából, CD-n és digitális formában egyaránt.

Alább elérhető a lemez első nyilvános dala, a 'Hideous', a később megjelent 'Savage Land', valamint megtekinthető a hivatalos album-trailer is.


GRUESOME - új dalszöveges videó az all-star death metal zenekartól
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás