Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE GENTLE STORM - 'Shores Of India' videoklip-premier


2015-03-23

Az Ayreon és a Star One mestere, Arjen Lucassen és a The Gathering egykori énekesnője, Anneke van Giersbergen közös The Gentle Storm projektje bemutatta második hivatalos videoklipjét:

A The Gentle Storm a napokban ért végére európai akusztikus turnéjának, melynek első állomása Budapest volt. A formáció teljes bandás fellépései - azaz a lemezbemutató turné második fordulója - az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre (Arjen nélkül):

Március
26 - Melkweg - Amszterdam, Hollandia
28 - Rock Itervoort Fesztivál - Itervoort, Hollandia

Április
3 - Hedon - Zwolle, Hollandia
4 - Paaspop - Schijndel, Hollandia
11 - Paard van Troje - Den Haag, Hollandia
15 - Colos-Saal, Aschaffenburg, Németország
16 - Zentrum Altenberg, Oberhausen, Németország
22 - Divan du Monde - Párizs, Franciaország
23 - The Garage - London, UK
24 - The Musician - Leicester, UK
25 - The Roadhouse - Manchester, UK

26 - Prog-Resiste Convention - Soignies, Belgium

A The Gentle Storm bemutatkozó nagylemeze 2015. március 23-án elején jelenik meg, 'The Diary' címmel. Lucassen elmondta: "Egy epikus, dupla koncept-albumra számíthattok, a 'klasszikus zene és metal találkozása', valamint az 'akusztikus folk' kombinációjának jegyében".

A 'The Diary' című lemez borítóját Alexandra V. Bach tervezte - ez lentebb látható.
"Nagyon tetszett a legutóbbi Stream Of Passion lemez borítója, ezért felkerestem annak készítőjét, Alexandra V. Bach-ot. Elküldtem neki a The Gentle Storm zenéjének ízelítőit, és elmagyaráztam az album koncepcióját. Erre ő egy ehhez hű borítót kreált, teljesen egyedül. Nagyszerű munkát végzett - minden előzetes várakozást felülmúlt: Alexandra műve tökéletesen reprezentálja a The Gentle Storm zenéjét" - közölte Arjen.

A két közismert holland rockzenész útjai első alkalommal 1998-ban keresztezték egymást, az Ayreon áttörést hozó 'Into The Electric Castle' című koncept-albumán. A páros 10 évvel később, a '01011001' albumon is közreműködött. Annak ellenére, hogy Arjen és Anneke eddigi együtteseinek zenei stílusa mérhetetlenül eltér egymástól, a két előadó végül a The Gentle Storm formációban találta közös nevezőjét.

A The Gentle Storm bemutatkozó albumáról, valamint annak munkálatairól bővebben ITT írtunk.


THE GENTLE STORM - 'Shores Of India' videoklip-premier
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás