Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

U.D.O. - megjelent a német katonazenekarral közös 'We Are One' album; itt a 'Future Is The Reason Why' dal hivatalos klipje!


2020-08-20

A metal-legenda U.D.O. zenekar a német katonazenekarral (Musikkorps der Bundeswehr) közösen rögzített albumot: a 'We Are One' című lemez július 17-én látott napvilágot.

Az U.D.O. együttes - aminek frontembere az ikonikus Udo Dirkschneider (vagyis az Accept eredeti hangja) Németország fegyveres hadseregének Christoph Scheibling alezredes-karmester által vezetett koncertzenekarával közösen vette fel új albumát, ami az egész világon egyedülálló zenei projekt.

Az album - amire 15 új dal került fel - az AFM Records / Soulfood Music kiadók jóvoltából jelent meg, 2020. július 17-én, 'We Are One' címmel. Minden új dalt az U.D.O. tagjai írtak és hangszereltek Christoph Scheibling közreműködésében. A dalszerzésből kivette a részét két egykori Accept-tag, Stefan Kaufmann és Peter Baltes, valamint a katonazenekar két komponistája, Guido Rennert és Alexander Reuber is.

Bárki bármit is gondol a rockbandák és a nagyzenekarok találkozásáról (mely kollaboráció egyébként nem ritka manapság), a 'We Are One' album ettől messze áll. Ez ugyanis a legalaposabban kidolgozott koncept-albumok egyike, melyek valaha is forgalomba kerültek. Az U.D.O. kemény, hard rockos hangzását nem csak még intenzívebbé teszi a 60 tagú nagyzenekar, de annak egyedi hangszerelése még jobban ki is emeli az U.D.O. dalainak sokszínű karakterisztikáját.

Ez a projekt minden tekintetben meglepetést okoz majd a hallgatóknak, és még egy valami biztos: a 'We Are One' kritikus tükörképe annak a világnak, aminek talaján mindannyian ott hagyjuk a nyomunkat, és amiért mindannyian felelősséggel tartozunk. Vagyis a 'We Are One' dalai napjaink megpróbáltatásairól, nehézségeiről szólnak - ilyen például a klímaváltozás (a 'Future Is The Reason Why' című számban), a menkültek globális problémája ('Live Or Die', 'Fridays For Future', 'Children Of The World') és a környezet- / légszennyezettség ('Mother Earth'). A 'Pandemonium' című számban mindkét fél, az U.D.O. és a katonazenekar is fellázad a társadalom "jobb szárnya" ellen; a 'Rebel Town' című szám pedig maga a 30 éve egyesült Németország friss rock-himnusza.

"Mindannyian ezen a bolygón élünk. Nem számít, kik vagyunk, vagy mit teszünk, csak ez az egy bolygó jutott nekünk. Nincs B-bolygó..." - magyarázza Udo Dirkschneider a dalok mögötti üzenetet. "Amikor látom a képeket az óceánjainkban úszkáló műanyag-halmazokról; vagy amikor a hírekben hallom az új klíma-katasztrófa esélyét, akkor komolyan elkezdek azon gondolkozni, milyen tiszteletlenek, felelőtlenek vagyunk mi, emberek. Pedig ez nem csak rólunk szól, másokról is: első de nem utolsó sorban a gyermekeinkről!".

Ez a projekt minden résztvevőt arra késztetett, hogy mélyen elgondolkozzon a jövőn, és azon, mit tehetne azért, hogy jobbá tegye azt. Udo Dirkschneider számára a 'We Are One' egy régi álom megvalósulása.  Miután a legendás zenész bandája a 2015-ös Wacken fesztiválon már fellépett a Musikkorps zenekarral közösen, 2014-ben pedig koncertet adott Tengerőrség (Marinemusikkorps Nordsee) nagyzenekarával, azóta vágyakozott ezen projekt realizására.

Christoph Scheibling alezredes-karmester így szólt: "Minden komponista fantasztikus munkát végzett. A dalok nagyszerűen szólnak; a nagyzenekar és a banda legjobb formáját tükrözik. Az album stílusa meglehetősen széles skálán terjed: a speed metal-tól a klasszikus metalig; a balladától a funk műfajig minden felfedezhető rajta. Mint nagyzenekar, mi is mindenünk beledobtuk a közösbe - volt szóló-énekesünk, dudásunk, dobosaink és közel-keleti ütős hangszereseink is".

Scheibling - aki a 2015-ös Wacken fesztiválos performansz óta közreműködik az U.D.O.-val - hozzátette: "A mottónk annak idején a "Metal, sár és katonazene" volt... ez a kijelentés pedig csak még inkább megerősített bennünket abban, milyen jó ötlet is volt ez a közös projekt. Crossover megmozdulásaink most végre elérték a fénypontjukat a 'We Are One' albumon".

U.D.O. és a német katonazenekar egy nyelven beszél a 'We Are One' üzenetét illetően. A fegyveres hadsereg célja ugyanis nem csak az ország, hanem a környezet védelme is. Ennek megfelelően alakítanak át egykori katonai bázisokat természetvédelmi területekké; a katonákat pedig kiképzik erdőtüzek és természeti katasztrófák megakadályozására is. A Német Hadsereg egyúttal védi az ország tengerpartjainak régióit azzal, hogy monitorozzák a vizeket esetlegesen szennyező emberi tevékenységeket.

"Ezen az albumon több dal témája is a környezetszennyezés. Kemény szavaink vannak ugyanis atekintetben, milyen jelentős mértékű mindannyiónk globális felelőssége" - közölte Scheibling. "Kritikus szavak sosem szólaltak fel még ilyen hangosan a nyersanyag-felhasználás túlzottságával vagy a jelenlegi kiber-őrület káros hatásaival szemben. Sosem foglaltunk még állást ilyen határozottan a védővámrendszer, a nacionalizmus és a jobboldal ellen. Egyesítsétek Ti erőiteket velünk, hogy közösen jobbá tegyük a bolygót! Ugyanis mind egyek vagyunk!".

A tracklista:
01. Pandemonium
02. We Are One
03. Love And Sin
04. Future Is The Reason Why
05. Children Of The World
06. Blindfold (The Last Defender)
07. Blackout
08. Mother Earth
09. Rebel Town
10. Natural Forces
11. Neon Diamond
12. Beyond Gravity
13. Here We Go Again
14. We Strike Back
15. Beyond Good And Evil

Az első ízelítő, a lemez címadó dalának hivatalos videója lentebb elérhető, ízelítőképpen a rendeléséhez.

"A 'We Are One' az album címadó dala, amit azokat a kihívásokat mutatja be, amikkel szembe kell néznünk a jelenkorban. Mindannyian ezen a bolygón élünk. Nem számít, kik vagyunk, mit csinálunk - csak ez az egy bolygó jutott nekünk. Nincs B-verzió..." - nyilatkozta Dirkschneider a dal üzenete kapcsán. "Amikor meglátom a képeket az óceánban felhalamozódott műanyag-tömegekről, amikor meghallom a hírekben az újabb klíma-katasztrófa részleteit, komolyan elkezdek azon gondolkodni, mennyire tiszteletlenek és felelőtlenek tudunk lenni mi, emberek. És ez nem csak rólunk szól; másokról is - végső soron a gyermekeink jövőjéről!".

 

 

Később megjelent a 'Neon Diamond' című szám hivatalos videója is. Ebben a dalban Udo Dirkschneider Manuela Markewitz-cel duettezik.

"Ez a gitár-riff minden bizonnyal a 'Metal Heart' idejére emlékeztet benneteket. Arról nem is beszélve, hogy az elbűvölő Lady Manuelának csodálatos hangja van, ami garantálja az eygediséget!".

Az album kiadását követően bemutatták a 'Pandemonium' dal hivatalos videóját és a 'Future Is The Reason Why' szöveges klipjét is:


U.D.O. - megjelent a német katonazenekarral közös 'We Are One' album; itt a 'Future Is The Reason Why' dal hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás