Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nyolc hónap háziőrizetre ítélték Phil Rudd-ot


2015-07-09

Az AC/DC ex-dobosát bűnösnek mondta ki a bíróság, bérgyilkosság előkészítése és drog-birtoklás vádjával.

A hosszú ideje meth-függőséggel küzdő 61 éves Rudd-ot július 9-én ítélték el az új-zélandi Tauranga-i Fellebbviteli Bíróságon, ahol a zenész védelmében saját fia is felszólalt eskü alatt, mondván "édesapámnak aranyszíve van; egy légynek sem tudna ártani. Viszont drog hatása alatt épp úgy viselkedik, mint amitől mindig óvva intett engem".

Rudd-ot első körben áprilisban találták bűnösnek; miután gyilkossággal fenyegette egy korábbi beosztottját. Rudd maga közölte telefonon az esetleges áldozattal: "Átmegyek, és megöllek". A zenész később azonban mégis bérgyilkost fogadott, akinek $200,000-t, egy motorkerékpárt és egy új házat is felajánlott, de a férfi egyiket sem volt hajlandó elfogadni. Emellett, egy házkutatás során metamfetamint és cannabis-t találtak Rudd-nál - ezért a bűncselekményért szintén felenie kell.
"Nagyon stresszes voltam azidőtájt" - mondta fentebb látható interjújában a dobos. "Szörnyen felbosszantottak azok az emberek, akikkel együtt dolgoztam. Totális csőd volt az egész". Ezzel arra utalt, hogy a 2014 második felében megjelent 'Head Job' című szólóalbum munkálatai során összeveszett egy vagy több zenésztársával - ez vezetett a gyilkos fenyegetéshez.

Április 21-én a bíróság elsőfokon kimondta Rudd bűnösségét; Robert Wolffe bíró pedig ismét óvadék alá helyezte őt. A másodfokú ítélet tehát július 9-én született meg: Rudd-ra nyolc hónap háziőrizet vár.

A dobos az esetleges börtönbe vonulást illetően (gyilkossági fenyegetés miatt akár 7 év börtön is kiszabhatott volna a bíróság) nemrég a következőket nyilatkozta: “Remélhetőleg ejtik az íteletet”.

Rudd május elején állt először kamera elé azután, hogy bűnösnek mondták ki őt bérgyilkosság előkészítése és drog-birtoklás tekintetében. Rudd az ausztrál A Current Affair-nek nyilatkozott:

A kérdésre, miszerint tartja-e a kapcsolatot egykori AC/DC-beli bandatársaival, Rudd így válaszolt: “Nagyon csalódott vagyok... Próbáltam kapcsolatba lépni Angus-szal, de nem sikerült. Ők pedig nem hívtak engem. Tisztában kell lennünk azzal, hogy kik a barátaink és kik nem. Ilyen az élet...”.

Az AC/DC jelenleg a 'Rock Or Bust' albummal turnézik. A világkörüli koncert-sorozat alkalmával a banda egykori ütőse, Chris Slade szerepel Rudd posztján. Erről Phil az alábbiakat mondta: “Biztos vagyok benne, hogy jól érzik magukat a turné során. Meg abban is, hogy nagyon jól szólnak a koncertek. Bárcsak ott lehetnék én is... De ezzel nem csak én vagyok így...”.


Nyolc hónap háziőrizetre ítélték Phil Rudd-ot
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás