Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

REDEMPTION - teljes egészében meghallgatható az új, 'The Art Of Loss' című album


2016-02-25

Az amerikai progresszív metalista Redemption nemrég befejezte új nagylemeze munkálatait, és leszerződött a Metal Blade Records-szal.

A Nick van Dyk gitáros / dalszerző, Ray Adler (Fates Warning) énekes, Sean Andrews basszusgitáros és Chris Quirarte dobos (valamint a jelenleg egészégügyi problémái miatt távollevő Bernie Versailles gitáros) alkotta Redemption legújabb lemezszerződésével kapcsolatban a frontember korábban így nyilatkozott: "Konkrétan tűkön ülünk, mivel nagyon várjuk már, hogy végre a Metal Blade-del dolgozhassunk. Brian és csapata már évek óta mellettünk áll, mint jóbarát és támogató; de emellett az sem mellékes, hogy ez a cég milyen hatalmas nyomot hagyott a heavy metal zene színterén. Végre igazán elkötelezett emberekkel - pontosabban szakemberekkel dolgozhatunk; így teljesülhet ki igazán a Redemption!".

Az új album munkálatai kapcsán Dyk néhány hete a következőket mondta: "Két nagylemez között még sosem tartottunk ilyen hosszú szünetet; de ennek megvoltak az okai. Most viszont izgatottan térünk vissza egy olyan lemezzel, ami szerintem az eddigi karrierünk legkiválóbb munkája. Pillanatnyilag a végső simításokat végezzük rajta. Az új dalok elhibázhatatlanul a Redemption-re vallanak: energikus, dallamos és kemény nóták születtek. Némi változás a dalszerzés és a performansz terén lesz felfedezhető: zenénk a rövid, de súlyos prog-power tételektől egészen a végtelenül epikus, melankólikus ópuszokig terjed. Érdekesség, hogy most vettük fel eddigi leghosszabb dalunkat is...".

A Redemption hatodik nagylemeze 'The Art Of Loss' címmel jelenik meg, 2016. február 26-án, pénteken. A Metal Blade kiadó közleménye szerint, a 9-számos, 70-perces anyag "az érzelmek, a dallamok, az agresszió és a komplexitás elegyének tükörképe".

A Redemption-nek ez az első albuma, amit Bernie Versailles gitáros nélkül rögzített. A zenész tavaly októberben - egy baleset következtében - agyi aneurizmát szenvedett, és kómába esett, amiből azóta szerencsére felébredt. Habár a teljes felépülés még messze van, a banda reményei szerint, a soron következő lemezbemutató turnén már részt vehet Versailles is...

Versailles állapota kapcsán Dyk az alábbiakat közölte: "Ez az első lemezünk, amit barátunk híján kell rögzítenünk. Bernie továbbra is az aneurizmából való felépülés stádiumában van - ez a folyamat hosszú lesz, de reméljük a legjobbakat. Beszéltünk Bernie-vel, a családjával a közeli barátokkal is, és arra jutottunk, az lenne a legjobb megoldás, ha megvárnánk, míg a teljes, 100%-os fizikai felépülés megvalósul, és csak utána vonnánk be őt újra a munkába. Annyi biztos, hogy Bernie helye mindig is itt lesz a bandában.
Szerencsére sikerült egy kiváló beugrós gitárost és néhány zseniális vendéget találnunk a lemez munkálatainak befejezéséhez. Remek gitár-témák születtek; szerintem minden rajongók totálisan elégedett lesz velünk!
".

Dyk legfrissebb közleménye így szól: "Most végre bejelenthetem a vendégzenészek nevét! Kezdeném azzal, hogy nagyon büszke vagyok magunkra avégett, hogy Chris Poland (ex-Megadeth) elvállalta a szereplést ezen a lemezen. Chris egy rendkívül egyedi virtuozitással rendelkező gitáros; zenénk általa még izgalmasabb lett, mivel beleadott a munkájába minden olyan tapasztalatot, amit korábbi bandáiban szerzett - ezeket a neveket pedig nem is szükséges megemlíteni, mivel mindenki ismeri őket. Emellett szerencsések vagyunk, hogy Marty Friedman (ex-Megadeth), Chris Broderick (Act Of Defiance, ex-Megadeth) és Simone Mularoni is kisegített minket észbontó játékával. Őket sem kell bemutatni senkinek, és azt sem kell mondanom, milyen sokat tettek hozzá ehhez a koronghoz".

Másik érdekessége a 'The Art Of Loss' albumnak, egy The Woh-feldolgozás: a 'Love Reign o'er Me' című számban Alder és egy vendég-énekes, John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax) duettezik.
"Ray gazdag dallamokkal felszerelt hangja és John érzelmes vokál-témái igazán különlegessé teszi ezt a nótát" - magyarázza Dyk. "Daltrey performansza a dal eredeti változatában, az egyik legikonikusabb vokál a rockzenei történelemben; John viszont egyértelműen méltóan eleveníti fel ezt az örökséget".

A 'The Art Of Loss' album Európában és Japánban bónuszokkal kerül kiadásra: ezek az eredeti dalok remixei / alternatív változatai lesznek, kihangsúlyozván Poland, Friedman, Broderick és Mularoni játékát. A lemez európai verziójára emellett felkerül egy másik feldolgozás is (az A Great Big World együttes 'Say Something' dala) - ebben Alder Dyk lányával, Parker-rel duettezik (Parker-hez korábban több Redemption dal íródott, de a lány most először énekel a bandában).

A 'The Art Of Loss'  keverését a dán Jailhouse Stúdióban végezte egy veterán producer, Tommy Hansen (Helloween, Pagan's Mind, Pretty Maids, stb.) - ő dolgozott a Redemption 2009-es 'Snowfall On Judgment Day' albumán is. A banda "eddigi legalaposabb" lemezborítóját egy régi partner, Travis Smith tervezte.

Íme a 'The Art Of Loss' borítója és tracklistája:

01. The Art Of Loss
02. Slouching Towards Bethlehem
03. Damaged
04. Hope Dies Last
05. That Golden Light
06. Thirty Silver
07. The Center Of The Fire
08. Love Reign o’er Me (The Who feldolgozás)
09. At Day’s End

Az új Redemption album első ízelítője a 'Damaged' című szám formájában jelent meg. A dalban az ex-Megadeth-es Marty Friedman vendég-szólózik.

Frissen megjelent az album első hivatalos videoklipje. A 'The Art Of Loss' kisfilmjét - amiben feltűnik Chris Poland is - a Flarelight Films munkatársa, Brian Cox rendezte. Cox így jellemezte a videoklipet: "A múltban élni, nagyon könnyű. Fájdalomban égni, és azt kívánni, hogy valaki - aki hozzád nagyon közel állt, de elvesztetted - visszatérjen. A végén azonban úgyis csak te magad maradsz, nem számít, hogy a dolgok megváltoztak. Az emlékeket senki nem veheti el tőled: ezt az üzenetet próbáltam megvalósítani ebben a videóban".

Egy nappal a lemez megjelenése előtt teljes egészében meghallgathatóvá vált az anyag:

A Redemption 2014 szeptemberében egy 'Live From The Pit' elnevezésű koncert CD / DVD anyagot dobott piacra, a Sensory Records jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.

A Redemption legutóbbi, ötödik nagylemeze, a 'This Mortal Coil' 2011 szeptemberében jelent meg, az InsideOut Music gondozásában. A lemez producere Neil Kernon [Queensryche, Deicide, Nevermore] volt. A 2009-es 'Snowfall On Judgment Day' folytatásaként megjelent 'This Mortal Coil' az első héten 1,100 példányban kelt el az USA-ban; ezzel felkerült a Billboard 'Új Előadók Listájának' (Heatseekers) 32. helyére.


REDEMPTION - teljes egészében meghallgatható az új, 'The Art Of Loss' című album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás