Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Change' címmel új videoklipet mutatott be a THE 69 EYES


2020-06-17

A finn gótikus glam-rockerek 'West End' címmel látták el új nagylemezüket, amit 2019. szeptember 13-án adott ki a Nuclear Blast.

A The 69 Eyes a tavalyi évben ünneplelte fennállása 30. évfordulóját, de a banda jeleit sem mutatja a lassításnak; sőtmitöbb: "a finn vámpírok minden eddiginél gyorsabban és ütemesebben táncolnak a világ romjain". 12. nagylemezükre 11 tempós rock-himnusz került fel, tele "keménységgel, sötét memento mori-pillanatokkal és fekete humorral".

A 'West End' egy sötét képet fest elénk. Amikor valami meghal, helyében egy új élet virágzik; nekünk pedig folyamatosan változásokon kell átesnünk annak érdekében, hogy életben maradjunk" - magyarázza az új album koncepcióját Jyrki 69 énekes. "Érzésem szerint ez a bolgyó jelenleg forduló pontját éli - a nyugati világ a végéhez közeledik, innen ered a kérdés is: Mi lesz, ha a nyugat elkárhozik...? A lemezcímnek egyébként többféle jelentése is van... de affelől megnyugtathatunk mindenkit, hogy semmi köze nincs a Pet Shop Boys-hoz, sem Londonhoz...".

Néhány neves vendég is szerephez jutott a 'West End' albumon: a Cradle Of Filth frontembere, Dani Filth; Wednesday 13; valamint a Beastö Blancö-ból ismert Calico Cooper teszi ezúttal teljessé a kört.

Az alább látható lemezborítót egy híres finn szobrász, Jiri Geller készítette, aki hosszú évek óta jóbarátja a bandának. "Mondhatnánk, ez egyfajta fekete mágia... olyan nagy örömünkre szolgált Jiri-t ismét bevonni a Helsinki Vámpírok körébe! Jómagam 20 éve nem találkoztam vele, de mint kiderült, ő azóta is ugyanaz az őrült, mint aki akkor volt - éppen úgy, mint mi magunk" - nyilatkozta Jyrki 69.

2020 januárjában közzétették a 'Hell Has No Mercy' című szám szöveges videóját. Ez a hatodik single-dal az új albumról. A kisfilmet a 2020-as, észak-amerikai Hell Has No Mercy turné apropójából tették közzé. A körúton a Wednesday 13, a Sumo Cyco és a The Crowned zenekarok kísérik útjára a finn zenekart.

Az új szöveges klipet Vincente Cordero rendezte. Vendégként szerepel benne egy díjnyertes, nemzetközileg elismert modell / előadó / latex-szupersztár, Dani Divine.

2020 júniusában továbbá megjelent a 'Change' című szám hivatalos kisfilmje:

Halloween alkalmából, 2019. október 31-én a banda bemutatta az album legutóbbi videoklipjét, ami a 'The Last House On The Left' című számhoz készült, Wednesday 13, Calico Cooper és Dani Filth vendégszereplésével.

"BOLDOG HALLOWEEN-T KÍVÁN a THE 69 EYES! Itt a mi ajándékunk nektek: az ultimate horror-punk himnusz, a 'The Last House On The Left', amiben az ultimate monster-mash csapat vendégszerepel: Wednesday 13, Calico Cooper és Dani Filth! Wes Craven forever & Halloween 24-7-365, punks!" - közölte Jyrki 69.

Az új album - ami szeptember 20-án a Massacre Records jóvoltából megjelent limitált bakeliten is - első ízelítője a '27 & Done' című single hivatalos videoklipje volt, amit a Los Angeles-beli rendező, Vicente Cordero közreműködésében forgatott a banda. A klipben a 27 Club című horrorfilm egyes jelenetei is felfedezhetők (ezt a filmet június 13-án mutatta be a Cleopatra Entertainment).

"A '27 & Done' című szám koncepciója Hollywood témáján alapszik. Mindenki oda megy, aki szeretné valóra váltani álmait; viszont nagyon ritka eset, ha ebből meg is valósul valami. Ugyanez igaz az élet több állomására, eseményére is. Hollywood egy olyan hely, ami reménytelenné teszi az embereket; mi pedig ezt a sötét, ellentmondásos vibrálást szerettük volna belevinni ebbe a dalba. Másrészt ugyanakkor az életet ünnepli ez a nóta; vagyis izgatottan megyünk Hollywood-ba; várjuk, hogy legendákkal találkozhassunk, és élvezzük az életet, ahelyett, hogy azon aggódnánk, mások mit gondolnak rólunk..." - mondta Jyrki 69.

Később megjelent a 'Cheyenna' című szám hivatalos klipje, ami kapcsán Jyrki 69 elmondta: "Amikor először meghallottam e dal demó-változatát, a 'Cheyenna' refrénje rögtön az elmémbe ötlött. Olyan volt, mintha a szél suttogása, vagy a sziklák visszhangja elevenítette volna fel az ő nevét a múltból. De ki is volt ő? Egy amerikai őslakos-hercegnő? Miután a Google-ben rákerestem a nevére, felfedeztem, hogy rengeteg amerikai lány tűnt el a történelem során, akit így hívtak... Így meg is született egy női szellemlovas története! Cheyenna a szabadság gyermeke - mindörökké!".

Alább megtekinthető a 'Black Orchid' dalszöveges videója, valamint a Dani Filth-tel közös 'Two Horns Up' dal hivatalos klipje, amit a frontember így kommentált: "Dani Filth-tel immáron 25 éve jóbarátok vagyunk - a The 69 Eyes konkrétan a Cradle Of Filth-tel közösen bonyolította le valahavolt legfantasztikusabb észak-amerikai turnéját, tíz évvel ezelőtt. Továbbá, tavaly októberben Dani-val buliztunk az 50. születésnapomon, a Hollywood-beli Rainbow Bar & Grill klubban, ahol kitaláltuk, hogy neki kellene vokáloznia új albumunk egyik dalában... Eggyszerűen nagyszerű érzés, hogy a világ egyik legkiválóbb extrém metal-énekese vendégszerepel a lemez nyitó-számában! A 'Two Horns Up' a máról szól - mindenkinek szól!".

Megjelent továbbá a 'Burn Witch Burn' dal szöveges videoklipje is:

A lemez munkálatait bemutató videó-sorozat négy része itt érhető el:

A lemez digipakos változatán bónuszként helyet kapott egy speciális doku-film, mely bemutatja a banda 30 éves történetét. A Ville Lipiäinen által rendezett film előzetese itt tekinthető meg:

A banda 30. évfordulója alkalmából természetesen nem maradt el a turné sem. Nemrégiben a finn banda Észak-Amerikába tért vissza, ahol 10 éven belül először turnézott; tavaly ősszel pedig Európát kísértették Helsinki vámpírjai.

2020 januárjában és februárjában ismét Észak-Amerikában turnézott a banda, és mivel a koronavírus-járvány lekorlátozta a jövőbeni koncertek számát, a banda egy exkluzív, 30. évfordulós, online ünnepi koncerttel jelentkezik Helsinki-ből, 2020. június 26-án, este 20 órakot. Erről bővebb infók itt olvashatók.

A The 69 Eyes legutóbbi nagylemeze a 2016-os 'Universal Monsters' volt - erről bővebben itt írtunk).


'Change' címmel új videoklipet mutatott be a THE 69 EYES
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás