Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'West End' címmel adja ki új albumát a THE 69 EYES - itt a második előzetes!


2019-07-11

A finn gótikus glam-rockerek 'West End' címmel látták el új nagylemezüket, amit szeptember 13-án ad ki a Nuclear Blast.

A The 69 Eyes az idei évben ünnepli fennállása 30. évfordulóját, de a banda jeleit sem mutatja a lassításnak; sőtmitöbb: "a finn vámpírok minden eddiginél gyorsabban és ütemesebben táncolnak a világ romjain". 12. nagylemezükre 11 tempós rock-himnusz került fel, tele "keménységgel, sötét memento mori-pillanatokkal és fekete humorral".

A 'West End' egy sötét képet fest elénk. Amikor valami meghal, helyében egy új élet virágzik; nekünk pedig folyamatosan változásokon kell átesnünk annak érdekében, hogy életben maradjunk" - magyarázza az új album koncepcióját Jyrki 69 énekes. "Érzésem szerint ez a bolgyó jelenleg forduló pontját éli - a nyugati világ a végéhez közeledik, innen ered a kérdés is: Mi lesz, ha a nyugat elkárhozik...? A lemezcímnek egyébként többféle jelentése is van... de affelől megnyugtathatunk mindenkit, hogy semmi köze nincs a Pet Shop Boys-hoz, sem Londonhoz...".

Néhány neves vendég is szerephez jutott a 'West End' albumon: a Cradle Of Filth frontembere, Dani Filth; Wednesday 13; valamint a Beastö Blancö-ból ismert Calico Cooper teszi ezúttal teljessé a kört.

Az alább látható lemezborítót egy híres finn szobrász, Jiri Geller készítette, aki hosszú évek óta jóbarátja a bandának. "Mondhatnánk, ez egyfajta fekete mágia... olyan nagy örömünkre szolgált Jiri-t ismét bevonni a Helsinki Vámpírok körébe! Jómagam 20 éve nem találkoztam vele, de mint kiderült, ő azóta is ugyanaz az őrült, mint aki akkor volt - éppen úgy, mint mi magunk" - nyilatkozta Jyrki 69.

Az új album első ízelítője a '27 & Done' című single hivatalos videoklipje, amit a Los Angeles-beli rendező, Vicente Cordero közreműködésében forgatott a banda. A klipben a 27 Club című horrorfilm egyes jelenetei is felfedezhetők (ezt a filmet június 13-án mutatja be a Cleopatra Entertainment).

"A '27 & Done' című szám koncepciója Hollywood témáján alapszik. Mindenki oda megy, aki szeretné valóra váltani álmait; viszont nagyon ritka eset, ha ebből meg is valósul valami. Ugyanez igaz az élet több állomására, eseményére is. Hollywood egy olyan hely, ami reménytelenné teszi az embereket; mi pedig ezt a sötét, ellentmondásos vibrálást szerettük volna belevinni ebbe a dalba. Másrészt ugyanakkor az életet ünnepli ez a nóta; vagyis izgatottan megyünk Hollywood-ba; várjuk, hogy legendákkal találkozhassunk, és élvezzük az életet, ahelyett, hogy azon aggódnánk, mások mit gondolnak rólunk..." - mondta Jyrki 69.

A lemez munkálatait bemutató videó-sorozat első két része itt érhető el:

A banda 30. évfordulója alkalmából természetesen nem marad el a turné sem. Nemrégiben a finn banda Észak-Amerikába tért vissza, ahol 10 éven belül először turnézott; idén ősszel pedig Európát kísértik Helsinki vámpírjai.

A nyár folyamán fellép a banda Finnország összes rock-fesztiválján; november 2-án pedig Lipcsében indul az európai túra, ami a hónap 12. napján a budapesti Barba Negrába is elér.

A teljes beosztást itt lehet megtalálni.

A The 69 Eyes legutóbbi nagylemeze a 2016-os 'Universal Monsters' volt - erről bővebben itt írtunk).


'West End' címmel adja ki új albumát a THE 69 EYES - itt a második előzetes!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás