Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Bejelentette első szólóalbumát Marko Hietala - februárban koncert Budapesten!


2019-11-23

A Nightwish basszusgitáros-vokalistájaként elhíresült, finn zenész január 24-én jelenteti meg újabb önálló albumát, a 'Pyre of the Black Heart'-ot.

Hietala szólólemeze - a zenész elmondása alapján - egy "hard prog" stílusú kiadvány, ami megjelenik CD-n, digitálisan és bakeliten, a Nuclear Blast jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Stones
02. The Voice Of My Father
03. Star, Sand And Shadow
03. Dead God's Son
04. For You
05. I Am The Way
06. Runner Of The Railways
07. Death March For Freedom
08. I Dream
09. Truth Shall Set You Free

Hietala a következőképpen nyilatkozott önálló albumáról: "Tisztázzuk a dolgot! Kétségkívül a Nightwish az én elsőszámú bandám, és köszönhetően annak a zenekarnak, jelen helyzetben nem kell aggódnom promóció és reklám tekintetében... Ez alatt azt értem, hogy amikor első szólólemezem dalaival ötletelgettem, egy percig sem kellett félnem attól, hogy esetleg nem fog érdekelni senkit... Nem voltak tehát határok és korlátok; én magam is kiszámíthatatlan útra léptem. Ennek az lett az eredménye, hogy egy spontán, kalandos, durva, de ugyanakkor személyes hangvételű albumot tettem le az asztalra. Most pedig - ahogy hallgatom a végleges eredményt -, a kezemet a szívemre téve kijelenthetem, hogy egy remekül kivitelezett anyag született meg! Ez a lemez zenei tekintetben meglehetősen változatos; egy valódi muzikális hullámvasút, ami a zenére epekedő hallgatók egy erős és mély érzelmekkel teli világba repíti el!".

"Annak ellenére, hogy a 'Pyre of the Black Heart' kétségkívül az én szólóalbumom, nem én egyedül komponáltam ezeket a dalokat. A dalszerzői munkák fantasztikus élményt nyújtottak, miután az eredeti ötleteimet átküldtem régi barátaimnak, Tuomas Wäinölä gitárosnak és Vili Ollila billentyűsnek. Ez a zseniális páros nagyszerű hangszereléssel és különleges ötletekkel szerelte fel saját dalaimat. A banda-felállást Anssi Nykänen dobos teszi teljessé, aki egyszerűen egy zseni önmagában is!".

Alább elérhető az album első single-dala, a 'Stones' hivatalos videoklipje:

Hietala év elején bemutatott egy másik szóló-dalt, az 'Isäni ääni'-t. Lentebb ez is elérhető:

Hietala és bandája - a februári lemezbemutató turné keretében - Budapesten is fellép (a Barba Negrában); méghozzá az Oceanhorse együttes társaságában. Bővebb infók a koncertről, itt olvashatók.

 

Hietala korábban a finn Tuonela Magazinnak nyilatkozott első szólóalbuma és jövőbeni tervei kapcsán:

Bővebb infók a kiadványról, a koncertekről Hietala Facebook-oldalán találhatók.


Bejelentette első szólóalbumát Marko Hietala - februárban koncert Budapesten!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás