Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Kiadta első szólóalbumát Marko Hietala - itt az új koncert-klip, a 'Death March For Freedom'!


2020-04-01

A Nightwish basszusgitáros-vokalistájaként elhíresült, finn zenész január 24-én jelentette meg újabb önálló albumát, a 'Pyre of the Black Heart'-ot.

Hietala szólólemeze - a zenész elmondása alapján - egy "hard prog" stílusú kiadvány, ami megjelent CD-n, digitálisan és bakeliten, a Nuclear Blast jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Stones
02. The Voice Of My Father
03. Star, Sand And Shadow
03. Dead God's Son
04. For You
05. I Am The Way
06. Runner Of The Railways
07. Death March For Freedom
08. I Dream
09. Truth Shall Set You Free

Hietala a következőképpen nyilatkozott önálló albumáról: "Tisztázzuk a dolgot! Kétségkívül a Nightwish az én elsőszámú bandám, és köszönhetően annak a zenekarnak, jelen helyzetben nem kell aggódnom promóció és reklám tekintetében... Ez alatt azt értem, hogy amikor első szólólemezem dalaival ötletelgettem, egy percig sem kellett félnem attól, hogy esetleg nem fog érdekelni senkit... Nem voltak tehát határok és korlátok; én magam is kiszámíthatatlan útra léptem. Ennek az lett az eredménye, hogy egy spontán, kalandos, durva, de ugyanakkor személyes hangvételű albumot tettem le az asztalra. Most pedig - ahogy hallgatom a végleges eredményt -, a kezemet a szívemre téve kijelenthetem, hogy egy remekül kivitelezett anyag született meg! Ez a lemez zenei tekintetben meglehetősen változatos; egy valódi muzikális hullámvasút, ami a zenére epekedő hallgatók egy erős és mély érzelmekkel teli világba repíti el!".

"Annak ellenére, hogy a 'Pyre of the Black Heart' kétségkívül az én szólóalbumom, nem én egyedül komponáltam ezeket a dalokat. A dalszerzői munkák fantasztikus élményt nyújtottak, miután az eredeti ötleteimet átküldtem régi barátaimnak, Tuomas Wäinölä gitárosnak és Vili Ollila billentyűsnek. Ez a zseniális páros nagyszerű hangszereléssel és különleges ötletekkel szerelte fel saját dalaimat. A banda-felállást Anssi Nykänen dobos teszi teljessé, aki egyszerűen egy zseni önmagában is!".

Alább elérhető az album első single-dala, a 'Stones' hivatalos videoklipje:

Újonnan megjelent a 'The Voice Of My Father' és a 'Runner Of The Railways' című számok hivatalos szöveges videója is:

A 'Star, Sand And Shadow' című szám hivatalos koncert-klipjét Prágában forgatták, a Roxy klubban, 2020. február 9-én. Íme a premier:

A 'For You' dalhoz is készült hivatalos koncert-videó; méghozzá a svájci Pratteln-ben, a Z7 klubban.

Újonnan megjelent a 'Death March For Freedom' című szám hivatalos koncert-klipje is, amit Hietala így kommentált: "Kedves oligarchák! Meddig hagyjátok meghalni dolgozóitokat / fogyasztóitokat a profit-termelésetek közepette? A társadalmi demokrácia nem teszi elég biztonságossá a pozíciótokat? Nem ti birtokoljátok a forrásokat? Mi pedig csak megyünk előre, kiszolgálván titeket... és az ártatlanok továbbra is elhullanak. A dolgok azonban hamarosan megváltoznak, mert elindult a szabadság halál-menete!".

Hietala 2019-ben bemutatott egy másik szóló-dalt, az 'Isäni ääni'-t. Lentebb ez is elérhető:

Hietala és bandája - a februári lemezbemutató turné keretében - Budapesten is fellépett (a Barba Negrában); méghozzá az Oceanhorse együttes társaságában. Bővebb infók a koncertről, itt olvashatók.

A turné hivatalos trailere itt érhető el:

Hietala korábban a finn Tuonela Magazinnak nyilatkozott első szólóalbuma és jövőbeni tervei kapcsán:

Bővebb infók a kiadványról, a koncertekről Hietala Facebook-oldalán találhatók.


Kiadta első szólóalbumát Marko Hietala - itt az új koncert-klip, a 'Death March For Freedom'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás