Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Kiadta debütáló EP-jét az OCEANHOARSE zenekar - februárban koncert Budapesten


2020-01-28

A Helsinki-ből származó heavy metal banda - amiben Amoral, MyGrain és For The Imperium tagok egyesültek - nemrég énekest váltott; most pedig kiadta bemutatkozó EP-jét.

Az Oceanhoarse-nak néhány hónapja meg kellett válnia eredeti énekesétől, Tommy Tuovinen-től, aki súlyos halláskárosodásban szenved. Miután a banda túltette magán a sokkon, megkezdődtek a meghallgatások. A zenészek számtalan vokalistát "kipróbáltak", mire végül megtalálták a megfelelő személyt, Joonas Kosonen személyében.

Joonas-t már korábban is ismertük a Saints For Mass Production projektből; tehát tisztában voltunk az ő képességeivel” - nyilatkozta az Oceanhoarse gitárosa, az Amoral-lal híressé vált Ben Varon. ”Ettől függetlenül leesett az állunk, amikor meghallottuk őt a 'Fading Neons' dalt előadni. Ennyi kellett. Ott és akkor övé is lett az állás. Egyébként nagyon sok énekes felkeresett minket, és sokan valóban kimagasló teljesítményt nyújtottak - a legtöbbjük tényleg lenyűgözött minket. Nekik is szeretnénk köszönetet mondani - örülünk, hogy eljöttetek!”.

Joonas a következőket mondta: ”Tudtam eddig is, hogy az Oceanhorse gyilkos zenét csinál, de a srácok munkamorálja és hozzáállása volt az, ami számomra megpecsélte az egyezséget. Nagyon büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak! Jelenleg az a célunk, hogy lángra lobbantsuk Finnországot... majd pedig az egész világot!”.

Az Oceanhoarse új felállása november 10-én debütált élőben, a Helsinki-beli On The Rocks klub színpadán, mint a svéd trió, a Freak Kitchen előzenekara.

Nincs többé értelme annak, hogy a próbateremben rejtőzködjünk!” - közölte Ben. ”Még az úgynevezett csendes időszakban is heti 4-5 alkalommal próbálunk; tehát bármikor készen állunk a támadásra. Mindezt még inkább megkönnyíti az, hogy Joonas rendkívül gyorsan felvette velünk az iramot - lassan már ő irányít és tol előre minket!".

"Az Oceanhoarse visszatért, és erősebb mint valaha!”.

A banda debütáló albuma 'Voluntary Bends' címmel jelent meg, rajta a banda két legutóbbi single-dalával ('Death Row Center', 'Feed The Sirens'), további két új dallal ('Stitches', 'Maze of Death') és egy Slipknot-feldolgozással ('Duality').

"Az utóbbi években kizárólag single-dalokat adtunk ki, de annak ellenére, hogy eleinte ez jó ötletnek tűnt, szerettünk volna valami kézhez foghatóbbat alkotni; egy fizikális kiadványt a gyűjtők örömére. Nem akarjuk elsietni a dolgokat debütáló albumunk tekintetében; így egy EP tűnt a legjobb megoldásnak. A 'Voluntary Bends' tökéletes bevezetés az Oceanhoarse univerzumába!" - mondta Varon.

A fentebb említett Slipknot-feldolgozás ötlete egy cover-koncertet követően született meg. Ennek kapcsán Varon elmondta: "Fantasztikus buli volt ez a koncert! Olyan előadóktól játszottunk klasszikusokat, mint Ozzy, az Alice In Chains és a Metallica. Továbbá előadtuk a 'Duality'-t is, ami meglepően jól működött négyőnk összjátékában. Ezért később úgy döntöttünk, felvesszük a saját verziónkban is ezt a dalt, úgy, hogy közben hűek maradunk az eredetihez".

Január végén megjelent a legfrissebb videoklip, ami a 'Maze Of Death' című számhoz készült:

Az Oceanhoarse egy saját szervezésű fesztiválon (Hoarsefest) ünnepli meg debütáló lemeze kiadását. A fesztiválon - ami december 28-án kerül megrendezésre, a Helsinki-beli On The Rocks klubban - fellép az I Revolt, a DIRT, a Wake up Frankie és a Thy Row is.

Jövő februárban továbbá európai turnét bonyolít le a banda, mint Marko Hietala (Nightwish) szóló-körútjának vendégzenekara. A turné keretében - február 11-én fellép a csapat a budapesti Barba Negrában is.

Korábbi Oceanhorse-híreket itt olvashattok.


Kiadta debütáló EP-jét az OCEANHOARSE zenekar - februárban koncert Budapesten
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás