Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

PRIMAL FEAR - itt a 'Rulebreaker' album újabb videoklipje, az 'Angels Of Mercy'!


2016-01-19

A német power metal banda bemutatta következő nagylemeze második hivatalos kisfilmjét.

A Primal Fear új stúdióalbuma, a 'Rulebreaker' 2016. január 29-én jelenik meg, a Frontiers Records gondozásában. Az új lemezt - szokás szerint - a dániai Hansen Stúdióban rögzítették, a basszusgitáros, Mat Sinner producelésében. A keverésért a stúdió tulajdonosa, Jacob Hansen felelt.

A CD-n, CD+DVD pakkban, bakeliten és digitálisan megjelenő 'Rulebreaker' "a Primal Fear legerősebb pillanatait kombinálja a banda tipikus védjegyeivel és ambíciótus zenei kalandozásaival".

A Primal Fear tavaly szeptemberben mutatta be nyár végén kivált dobosa, Randy Black utódját; mégpedig a brazil Aquiles Priester (Angra, Hangar) személyében. A zenekar néhány közös koncertet adott Priester-rel (köztük a Knockout Fesztiválon és a 70000 Tons Of Metal cirkálón), később azonban - ismeretlen okokból kifolyólag - elköszönt a dobos. Helyére az a Francesco Jovino lépett, aki az elmúlt évtizedben az U.D.O. színeiben zenélt.
Másik változás is történt a Primal Fear-ben: a banda egyik alapítója, Tom Naumann gitáros újra csatlakozott a felálláshoz, mint teljes értékű tag. Ő Magnus Karlsson helyét vette át; habár ez utóbbi továbbra is részt vesz a dalszerzői és stúdió-munkákban.

A 'Rulebreaker' albumon tehát egy új felállás mutatkozik be. Erről Ralf Scheepers énekes a következőket nyilatkozta: "Tele vagyunk energiával, fantasztikus dallamokkal és pokolian erős groove-okkal! Rajongóinknak kétségkívül be fog jönni ez az új felállás, és amit közösen alkottunk. Ezúttal is perfektül sikerült összehoznunk az atmoszférikus nagyzenekari betéteket, a szárnyaló heavy metal-riffekkel és a fülsüketítő ének-témákkal. Betartottuk ígéretünket, hogy mindörökké heavy metalt fogunk játszani - az emberek most is azt kapják majd, amit tőlünk várnak: színtiszta Primal Fear-t!".

A basszusgitáros / producer, Sinner a következőket mondta: "Sokat tanultunk előző lemezünk, a 'Delivering The Black' stúdió-munkáiból és a lemez megjelenését követő világkörüli turnéból. Ezt a tudást és pozitív energiát pedig dzerettük volna kamatoztatni a 'Rulebreaker' dalaiban. Sikerrel is jártunk! Ezt pedig többek közt Jacob Hansen-nek is köszönhetjük; mivel az ő stúdiója friss dimenziókkal látja el zenénket. Arról nem is beszélve, hogy visszatért közénk az egyik alapító, Tom Naumann, aki szintén megújult erővel járult hozzá a munkálatokhoz!".

A 'Rulebreaker' lemezen olyan dalok kaptak helyet, mint a 'The End Is Near' és a 'Bullets And Tears' című groove-szörnyetegek; a megállíthatatlanul gyors 'In Metal We Trust'; a himnusz-szerű címadódal; a 'The Sky Is Burning' című dallamos ballada; vagy a 11-perces komplex prog-metal ópusz, a 'We Walk Without Fear'. Íme a teljes tracklista:

01. Angels Of Mercy
02. The End Is Near
03. Bullets & Tears
04. Rulebreaker
05. In Metal We Trust
06. We Walk Without Fear
07. At War With The World
08. The Devil In Me; Constant Heart
09. The Sky Is Burning
10. Raving Mad; Final Call (bónusz track; deluxe változat)
11. Don't Say You've Never Been Warned (bónusz track; deluxe változat)

DVD (deluxe változat):

* The End Is Near (videoklip)
* Angels Of Mercy (videoklip)
* Making Of 'Rulebreaker'

Itt a hivatalos album-előzetes:

A banda néhány héttel ezelőtt közzétette a 'Rulebreaker' album első hivatalos single-dalát, és a hozzá tartozó videoklipet. Egyúttal a párizsi terrortámadások kapcsán is megszólalt a zenekar: "Új single-dalunk hétfőn jelenik meg. Igen, tudjuk, hogy egy pokoli hétvégén vagyunk túl; már arra is gondoltunk, hogy elhalasztjuk az új dal bemutatását, de végül úgy döntöttünk, nem hátrálunk meg. Szeretet és tisztelet illet mindenkit, aki az elmúlt napokban szenvedett é mit is veletek vagyunk. "Keep on Rocking in a free world..."".

Az újabb nyilvános dal az 'In Metal We Trust' - ez november 30-án jelent meg:

December 14-én megjelent a 'Bullets & Tears' dal is.
"Ez egy erőteljes, dallamos szerzemény, amit egy rendkívül zseniális gitár-intró és egy fogós gitár-riff tarkít. Nem is beszélve a dal végi kórusról... Maga a dalszöveg egy srácról szól, valamint arról, hogyan sikerült túljutnia élete hullámvölgyein. Minden egyes kihívás és csalódás, csak még erősebbé teszi őt az út során; így végül bátran bosszút áll azok ellen, akik megkeserítették az életét" - mondta az új nóta kapcsán az énekes.

A csapat január közepén tette közzé az új lemez címadódalát:

A lemez második videoklipje az 'Angels Of Mercy' című nyitó-dalhoz készült - ez január 19-én debütált:

A Ralf Scheepers vezette Primal Fear 2014. január 24-én adta tizedik stúdiólemezét. A 'Delivering The Black' - melynek felvételei a német House Of Music Stúdióban zajlottak, 2013 nyarán - anyagát Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Destruction) keverte, Ribe-i [Dánia] Hansen Stúdiójában. A producelést a banda basszusgitárosa, Mat Sinner végezte; a hangtechnikus pedig Achim Köhler (Edguy, Masterplan) volt. A lemezről bővebben itt írtunk.


PRIMAL FEAR - itt a 'Rulebreaker' album újabb videoklipje, az 'Angels Of Mercy'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás