Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AXEL RUDI PELL - német toplistákon a 'Game Of Sins' album


2016-01-29

A veterán német gitáros nemrég kiadott egy nagyszabású DVD-t, 'Magic Moments' címen. Tavaly ősszel pedig elkészítette új stúdióalbumát is. Ez utóbbi január 15-én jelent meg.

A 'Game Of Sins' album a megjelenés első hete után a hivatalos német lemezeladási toplista 11. helyén végzett. A lemez a szintén német Media Markt / Saturn Charts listán 9., a MegaCharts-on pedig 12. lett. A svájci összesített toplistán a 10. helyre, Ausztriában pedig a 42. helyre került fel.

Pell és barátainak előző kiadványa, egy ünnepi koncertfelvétel CD, DVD és Blu-ray formájában került dokumentálásra, az Európában 2015. április 27-én forgalomba került 'Magic Moments' című kiadványon (erről bővebben itt írtunk). A koncertlemez szintén nagy sikereket aratott: Németországban és Svédországban konkrétan a toplisták első helyén, míg Svájcban a 4., Ausztriában pedig a 6. helyen végzett. A gitárvirtuóz pedig - felbuzdulva a sikereken - azonnal neki is látott újabb stúdió-munkájának...

Axel 16. nagylemeze már a megjelenést megelőzően abszolút győztes volt. "Aki részt vett, egyetért ezzel” - mosolygott a gitáros. “Egyetlen egy töltelék-dal sincs ezen a lemezen". Nem mintha a Pell-bandának valaha is lett volna ilyesmire szüksége... "Az új lemez, a 'Game Of Sins' jóval keményebb, nyersebb és kimunkáltabb, mint bármelyik korábbi kiadványom!".

"Ha most így visszatekintek az előző lemezre, be kell vallanom, hogy a dobok túlságosan is háttérbe szorultak. Ezúttal azonban sokkal, de sokkal hangsúlyosabbak ezek a témák; arról nem is beszélve, hogy agresszívabbak is. Szóval ez az album különösképpen ajánlott légdobosoknak, riff-fétisisztáknak és szóló-őrülteknek [haha]. Az pedig már szinte természetes, hogy Johnny Gioeli énekes az egyik legprofibb a szakmában... A 'Game Of Sins' tehát egy ereje teljében levő bandát prezentál".

Habár a 'Lenta Fortuna' [latin kifejezés, magyarul: 'rossz szerencse'] azt sugallja, hogy egy szerencsejátékos koncepcióról van szó - ez véletlenül sem igaz. A 'Game Of Sins' színtiszta, kőkemény Axel Rudi Pell - köszönhetően az olyan himnuszoknak, mint a 'Fire' vagy a 'Sons Of Anarchy' sorozat által inspirált 'Sons In The Night'. Az album leghosszabb tétele a címadó nóta, ami egy kilenc-perces epikus, arab témájú szerzemény, amire Pell "végtelenül büszke". Ezek mellett egy '80-as évek hatású 'Falling Star' , egy érzelmekkel teli 'The King Of Fools' és egy sötét, doom-os ballada ('Judgment Day') is helyet kapott az albumon, aminek zárását természetesen egy lassú tétel, a 'Forever Free' adja. Plusz, meg kell említeni a Bob Dylan / Jimi Hendrix klasszikus 'All Along The Watchtower' feldolgozását is, amibe Axel szintén beleadta szívét és lelkét. "Egyáltalán nem könnyű a dal hangszerelése, de megérte a hosszú órányi vesződést. Összegezvén tehát: minden a terv szerint zajlott" - mondta Pell.

A tracklista:
01. Lenta Fortuna (intro)
02. Fire
03. Sons In The Night
04. Game Of Sins
05. Falling Star
06. Lost In Love
07. The King Of Fools
08. Til The World Says Goodbye
09. Breaking The Rules
10. Forever Free
11. All Along The Watchtower (digipak bónusz track)

A 'Game Of Sins' Európában január 15-én, Észak-Amerikában pedig január 22-én jelent meg, az SPV/Steamhammer jóvoltából, az alábbi formátumokban:

- DigiPak (1 bónusz track-kel és ajándék poszterrel)
- 'Jewel Case Clear Tray' edition
- 2LP 'Gatefold', 180 grammos fekete bakelit + papírtokos CD
- Digitálisan letöltheető verzió
- Limitált box-szett (digipak + 2LP + egy Fender gitár 1:4 arányos miniatár replikája + poszter + matrica + képeslap

Az első ízelítő a 'The King Of Fools' című dal - ez december 4-én debütált; két nappal később pedig megjelent digitális single formájában is, az alábbi illusztrációval:

A Pell-banda nemrég közzétette az új lemezbemutató turné európai felvonásának dátumait és állomásait. Íme a komplett jövő évi beosztás:

1. forduló

Április
1 - Hamburg, Németország - Grosse Freiheit 36
2 - Karlsruhe, Németország - Substage
3 - Nürnberg, Németország - Hirsch
5 - München, Németország - Backstage
6 - Berlin, Németország - Huxleys
8 - Osnabrück, Németország - Hyde Park
9 - Vosselaar, Belglium - Biebob
10 - Zwolle, Hollandia - Hedon
12 - Köln, Németország - Live Music Hall
13 - Aschaffenburg, Németország - Colos-Saal
15 - Erfurt, Németország - Stadtgarten
16 - Pratteln, Svájc - Z7
17 - Pratteln, Svájc - Z7

Feszitválok (nem teljes lista)

Július
30 - Pyras, Németország - Pyraser Classic Rock Night

Augusztus
4-6 - Wacken, Németország - Wacken Open Air

2. forduló

Szeptember
2 - Bréma, Németország - Aladin
3 - Weert, Hollandia - De Bosuil
4 - Bochum, Németország - Zeltfestival Ruhr
6 - Saarbrücken, Németország - Garage
7 - Hannover, Németország - Capitol
9 - Lipcse, Németország - Hellraiser
10 - Zlin, Csehország - Masters Of Rock Cafe
11 - Bécs, Ausztria - SiMM City
13 - Frankfurt, Németország - Batschkapp
14 - Ludwigsburg, Németország - Rockfabrik
16 - Memmingen, Németország - Kaminwerk
17 - Novara, Olaszország - Phenomenon
18 - Wörgl, Ausztria - Komma

Axel Rudi Pell legutóbbi stúdiólemeze, az 'Into The Storm' a tavalyi évben jelent meg. Erről bővebben itt írtunk.


AXEL RUDI PELL - német toplistákon a 'Game Of Sins' album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás