Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Bemutatta új dalát Joe Satriani a 'Shapeshifting' című albumról - májusban koncert Budapesten


2020-03-26

A világhírű virtuóz, Joe Satriani április 10-én adja ki új, 'Shapeshifting' című albumát, a Sony Music / Legacy Recordings kiadók jóvoltából.

A 'Shapeshifting' album producere Satriani és Jim Scott (Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Tom Petty & The Heartbreakers) volt, de a hangmérnöki munkákba besegített John Cuniberti is. Satriani ezúttal is egy neves zenészekből álló vendég-sereget gyűjtött maga köré az új albumon: a legendás dobos, Kenny Aronoff (John Fogerty) mellett Chris Chaney (Jane’s Addiction) basszusgitáros és Eric Caudieux billentyűs voltak az új dalok felvételeinek kulcsfontosságú tagjai, de rajtuk kívül Lisa Coleman (The Revolution) és Christopher Guest is közreműködött.

A 'Shapeshifting' album megjelenik CD-n és bakeliten - ezek a példányok különféle extrákkal és ajándékokkal vannak kiegészítve (gitárpengetők, bögrék, zoknik, pólók, stb.). Ezek mellett dedikált példányok is forgalomba kerülnek. Minderről bővebb infók a gitáros hivatalos webstore-jában találhatók.

A 'Shapeshifting' a 2018-as 'What Happens Next' album folytatása, amivel eddigi legmagasabb toplistás helyezéseit érte el a legendás gitárvirtuóz.

A tracklista:
01. Shapeshifting
02. Big Distortion
03. All For Love
04. Ali Farka, Dick Dale, An Alien And Me
05. Teardrops
06. Perfect Dust
07. Nineteen Eighty
08. All My Friends Are Here
09. Spirits, Ghosts And Outlaws
10. Falling Stars
11. Waiting
12. Here The Blue River
13. Yesterday’s Yesterday

Az első single-dal, a 'Nineteen Eighty' lentebb meghallgatható, valamint megtekinthető hivatalos videoklip formájában. Ezzel a számmal Satriani "spirituálisan feleleveníti" azt az időt, amit első bandája, a The Squares színeiben töltött.

Újonnan megjelent a 'Big Distortion' című szám is:

Az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat első öt része itt érhető el:

A 'Shapeshifting' lemezbemutató turnéja eredetileg 2020. április 15-én indult volna, de a globális koronavírus-járvány miatt a körút nagy részét áthelyezték 2021 tavaszára. A 42 állomásos európai körúton elhangzanak majd az új album egyes dalai, valamint néhány klasszikus közönség-kedvenc nóta is, mint például a 'Surfing With The Alien', az 'Always With Me, Always With You' és a 'Flying In A Blue Dream'.

Satriani és zenekara ettől függetlenül, 2020. május 8-án a budapesti Barba Negra Track színpadán ad koncertet - erről itt lehet bővebb infókat találni.

A Satriani-banda 2020-as turné-felállásának három további tagja Kenny Aronoff (John Fogerty) dobos, Bryan Beller (Aristocrats) basszusgitáros és Rai Thistlethwayte (Thirsty Merc) billentyűs lesz.


Bemutatta új dalát Joe Satriani a 'Shapeshifting' című albumról - májusban koncert Budapesten
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás