Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Eddigi legmagasabb toplistás helyezését érte el Joe Satriani, a 'What Happens Next' albummal


2018-01-22

A legendás gitárvirtuóz néhány hete kiadta új szólóalbumát, ami a 'What Happens Next' címet viseli.

Satriani 16. albuma, a 'What Happens Next' 2018. január 12-én jelent meg, a Sony / Legacy Recordings jóvoltából. Egy nappal a lemez megjelenése előtt pedig a gitáros újjáélesztette a híres G3 "turné-entitást"; mégpedig a Dream Theater-ből ismert John Petrucci és a Def Leppard szólistája, Phil Collen közreműködésében. A következő G3 turné tehát január 11-én vette kezdetét, Seattle-ben, és egészen február 25.-ig tart (Milwaukee). Az album rendelésével együtt a G3 koncertjegyei is megválthatók (különféle akciók, VIP-csomagok formájában) - erről és a beosztásról bővebben itt lehet informálódni.

A 'What Happens Next' egy "instrumentálisan felvillanyozó" album, amin egy legendás zenészekből álló "power-trió" játszik: a gitáros Satriani mellett a veterán basszusgitáros, Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion) és a világhírű dobos, Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) adja elő az új dalokat - ez utóbbi most először egyesül Satriani-val a Chickenfoot-beli közös megmozdulások óta. Mellettük ezúttal is egy magasan elismert producer / hangmérnök / mixer, Mike Fraser működött közre a munkálatokban. Fraser - aki immáron több mint 20 éve Satriani hűséges munka-partnere - egy globális szinten elismert hangtechnikus; ő segédkezett például minden AC/DC albumon az 1990-es 'The Razors Edge' munkálatai óta.

Satriani új dalai szó szerint feltöltik energiával a lelket; olyan módon, amilyenre manapság nem nagyon van példa. Kezdve a dinamikus, 'Energy' című nyitó-dallal, át a 'Thunder High On The Mountain' dicső hangzásán, egészen a 'Smooth Soul' könnyed, érzéki akkordjaiig, a 'What Happens Next' egy szóló- / riff- / groove-tömkeleg, ami még Satriani munkásságának is kiemelkedő mérföldköve.

A tracklista:
01. Energy
02. Catbot
03. Thunder High On The Mountain
04. Cherry Blossoms
05. Righteous
06. Smooth Soul
07. Headrush
08. Looper
09. What Happens Next
10. Super Funky Badass
11. Invisible
12. Forever And Ever

Az első heti lemezeladások alapján a lemez felkerült a Billboard 'Top Current Album' és 'Top Album Sales' listájára is (mindkét listán a 9. helyre); emellett pedig második helyen végzett a 'Hard Rock Album Chart'-on, valamint negyedik lett a 'Top Rock Album' listán. Mindez azt jelenti, hogy Satriani elért karrieje eddigi legmagasabb amerikai toplistás helyezéseit!

Az új, 'Thunder On A High Mountain' című szám lentebb meghallgatható:

A G3 projekt 1995 óta, más-más felállásban szinte minden évben turnézott; habár 2012 után egy darabig nem rendeztek koncerteket. Ekkor Satriani-t és a másik gitárvirtuóz Steve Vai-t Ausztráliában és Dél-Amerikában Steve Lukather (Toto), Európában pedig Steve Morse (Deep Purple) kísérte. Mellettük az elmúlt 20 évben számos neves gitáros megfordult a turné-zenekarban - ilyen volt például John Petrucci (Dream Theater), Eric Johnson, Michael Schenker (UFO, Scorpions) és Paul Gilbert (Mr. Big). Az eddigi legsikeresebb G3-felállás, a Satriani-Vai-Malmsteen 2003-ban állt össze; a legutóbbi turné-megmozdulás pedig 2016 nyarán volt esedékes.

Mondhatnám, hogy meglep, hogy a G3 ilyen hosszú életet él, és az idő során mennyit fejlődött, de mégsem mondom...” - nyilatkozta nevetve Satriani. “Szerintem az egész turné-sorozat sármja és titka abban a kölcsönhatásban rejlik, ami három top-gitáros között létrejön a színpadon. Egyszóval nagyon jó móka ez az egész; pláne, hogy tele van meglepetésekkel és egy bizonyos vadsággal – vagyis mindennel, amit egy energikus koncerttől elvársz”.

A G3 európai felvonásán a Joe Satriani / John Petrucci / Uli Jon Roth trió vesz részt. Ez a körút 2018. március 16-án indul, Moszkvában, és április 30-án ér véget, Birmingham-ben.

Az új album- és turné-bejelentés mellett korábban egy másik izgalmas hír is napvilágot látott: az októberi Mill Valley Filmfesztiválon debütált a Beyond The Supernova c. dokumentumfilm, amit Satriani filmkészítő fia, ZZ rendezett. A különleges turné-dokumentáció Joe és bandája legutóbbi nagyszabású, Surfing The Shockwave turnéjának mindennapjait mutatja be (a 45 állomásos turnéról bővebben itt írtunk). Az október 14.-i filmfeszitválon - amiről részletes infókat itt lehet elérni - nem mellesleg maga Joe is fellépett.


Eddigi legmagasabb toplistás helyezését érte el Joe Satriani, a 'What Happens Next' albummal
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás