Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BODOM AFTER MIDNIGHT nevű bandával folytatja Alexi Laiho


2020-03-17

A feloszlott Children Of Bodom frontembere már be is jelentette új bandája első koncertjeit.

A legendás Children Of Bodom 2019 decemberében adta utolsó koncertjeit, miután három tag is kilépett a zenekarból (erről bővebben itt írtunk). A C.O.B. tagjai ezután barátokként váltak el, véget vetvén a történetnek, ami 1993-ban indult.

Ezáltal a frontember Alexi Laiho-nak egy új kihívás elé kellett néznie. A gitáros-énekes / dalszerző bandavezér - akit az évek során több magazinban és weboldalon is megválasztottak a világ legjobb gitárosának - 2020 elején leporolta a hangszereit, és új életet lehellt a műszerekbe. Arra a döntésre jutott, hogy új néven és új felállással folytatja egykori bandája működtetését! Szerencsére Laiho hamar partnerei lelt ebben a projektben...

Daniel Freyberg gitáros volt az első, akit Laiho maga mellé vett. A nagy mértékű munkabírásáról ismert Freyberg tökéletesen kiegészíti a frontember által irányított gitáros szekciót, de mellette még szükség van dobosra, basszerosra és billentyűsre is. Kétségkívül nagy volt a választék - pláne Finnország területén -, de Laiho nem hamarkodta el a döntést, és elsődleges szempontként tűzte ki a magas színvonalú zenészi készségeket, az egyéni színpadi megjelenést és a tökéletesen passzoló személyiséget. A puzzle összes darabja mostanra állt össze: a dobos Waltteri Väyrynen lett, akit 2015 óta a Paradise Lost tagjaként ismerhet a közönség; míg a basszusgitárosi posztot Mitja Toivonen vette át a Santa Cruz zenekarból. A turné-billentyű (aki nem teljes értékű tag) továbbá Lauri Salomaa lett.

Lahi egy interjúban a következőket mondta el: "Egy új banda megalapításának ötlete nagyjából egy évvel a C.O.B. utolsó, Icehall-beli koncertje előtt fogant meg, miután lezajlott egy soron kívüli banda-meeting. Már ekkor elkezdett formálódni az agyamban az új felállás - minél hamarabb találok új arcokat magam mellé, annál jobb lesz minden -, gondoltam. Sosem szerettem a babérjaimon ülni, ezért miután magam mellé vettem Daniel-t, rögtön belevágtunk a dolgokba. Daniel mindenben nagy segítséget jelent számomra, és miután megtaláltuk Mitját és Waltteri-t, teljes lett a kör, kiegészült a banda. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, és mindenünket beleadjuk ebbe a dologba!".

Alexi Laiho a C.O.B. egyik klasszikus dala, a Bodom After Midnight nyomán nevezte el új bandáját, aminek első fesztivál-fellépéseit már be is jelentették:

2020. Jún. 27. - Tuska Festival - Helsinki, Finnország
2020. Júl. 18. - John Smith Rock Festival - Laukaa, Finnország
2020. Aug. 15. - Summer Breeze - Dinkelsbühl, Németország

...Ezt követően pedig nekilát a banda első albuma stúdiós munkálatainak...

Hamarosan jönnek a friss hírek, de addig is érdemes ellátogatni a Bodom After Midnight Facebook-oldalára és az Instagramra!


BODOM AFTER MIDNIGHT nevű bandával folytatja Alexi Laiho
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás